creativo
Fanka BB :)
A teraz wszystkie sprawdzaja kiedy maja pelnie w okolicach terminu porodu [emoji41]Tak często bywa np przy pełni bliźniaki forumowe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A teraz wszystkie sprawdzaja kiedy maja pelnie w okolicach terminu porodu [emoji41]Tak często bywa np przy pełni bliźniaki forumowe
hahaah ja nie, ale poczekaj sprawdze potemA teraz wszystkie sprawdzaja kiedy maja pelnie w okolicach terminu porodu [emoji41]
Tak, mialam usg. Z tego co wiem to oni nie patrzą na lozysko tylko na przeplywy. Przeplywy sa jeszcze w normie. A lozysko tyle co wiem to bez oznal odklejania, na nic wiecej nie patrza co dla mnie tez jest dziwneJuż pisałam że spadki tętna najczęściej oznaczają że coś dzidziusiowi przeszkadza. Miałaś usg? Z łożyskiem wszystko w porządku?
Mi mowia i doktorka i tu w szpitalu ze mam zglaszac plamienie i krwawienie bo moze swiadczyc o odklejaniu lozyska, i oni to musza sprawdzic czy to czop czy lozysko bo od razu mnie wezma na usg i na badanie jak cosNonkatoja i Jadwiga kciuki za wizyty.
Izulka kochana trzymaj sie tam. Dobrze ze synek jest pod kontrolą. Trzymam za Was kciuki.
Creativo ja i tym naparze czytalam ze od 34 tyg
Wiecie co ja po prostu nie wierze. Przedwczoraj i wczoraj bylismy u lekarza. Niby infekcja wirusowa wszystko czyste. Co sie dzis okazuje? Ze moje dziecko ma obustronne zapalenie uszu i stad goraczka 40 stopni. Mamy oczywiscie antybiotyk. Mam tez recepte na czopki z paracetamolem zeby mu pomoc jak ibuprofen nie będzie dzialal. Lekarka do mnie jeszcze z tekstem ze temp 39 jak dobrze znosi nie zbijac. A ja do niej ze to jest niemozliwe bo moje dziecko oczu nie moze otworzyc przy takiej temp i do tego ma dreszcze i nie wyobrazam sobie jak mam mu nic nie podac. Pewnie zastanawiacie sie po co mi recepta na czopki ale u nas jest tak ze takie srodki kropelki do nosa czy antybiotyki wszystkk co jest na recepte jest refundowane. Dzieci do 12 roku zycia maja za darmo lekarstwa.
Zdążyłam odebrac ta suszarkę. Doslownie ostatnie metry dobieglam a facet z dostawy stal z palcem na dzwonku przy drzwiach. Ide na chwilke sie polozyc i zaraz z obiadem startuje.
My oficjalnie mamy 38 tydzien. Dziś 37 plus 1 mala moze sie rodzić juz jak ma ochote
Edit. Lux nie dziwie sie ze chcialabys sie wczesniej.rozpakowac. ja mam to samo. Juz tyle przygod mielismy ze ja mam połowę wlosow siwych na glowie a jeszcze 30 nie przekroczylam.
Myslicie ze taki sluz z krwia mam dziś gdzies zglaszac czy czekac na spokojnie na rozwoj wydarzen? Brzusio nie boli mocno. Lekkie skurcze tylko mam. Kest miekki. Mala sie rusza. Ktg wczoraj robione w południe i wszystko dobrze
I 6 dni po moim [emoji23]14 grudnia jest pelnia, to by bylo 8 dni przed moim terminem [emoji12]
Do zeszłego tygodnia było dobrze ale teraz z dnia na dzień trochę gorzej nie mogę się zebrać żeby wstać z łóżka bo tak strasznie boli z prawej strony w plecach i muszę się najpierw rozchodzic. W nocy do toalety trzeba wstać to problem bo ciężko tak to dobrze nie miałam zgagi więc jak narazie nie wiem co to znaczy oraz nie miałam na początku wymiotow.A jak Twoje dolegliwosci, wszystko ok?
Bo mnie chyba tez dopadaja juz powoli, dzis mi strasznie nie dobrze bleee, a wlasciwie to od wczoraj wieczor, chyba cieplej herbaty sobie zrobie. Teraz jeszcze zalaczyly sie przepowiadacze i mala daje popalic. W ogole wy tez po ostrzejszych przepowiadaczasz musicie od razu do toalety i nie chodzi mi o siku?? Czy tylko ja taka dziwna
14 grudnia jest pelnia, to by bylo 8 dni przed moim terminem [emoji12]
U nas dzis maksimum bylo 130. Tak to pzrewaznie ponizej 110-100 uderzen na minute. Na razie stwierdzają u małego stany bradykardi, czy jakos tak. Na razie dalej sie obserwujemyHej dziewczyny. Zalatana trochę jestem ostatnio, ale podczytuję Was jak mogę odebrałam wyniki, na szczęście się nie odwodniłam, mam tylko podwyższone CRP, ale przy wirusówkach to normalne. Nam już przeszło, wczoraj złapało męża, ale dzisiaj też jest już ok. Syna koleżanka z klasy, a właściwie dziewczyna, jak to On mówi leży w szpitalu na jelitówkę, więc już wiem skąd to świństwo się wzięło u nas.
Iza trzymam kciuki żeby wszystko u Was było ok. My też przy badaniach usg mieliśmy chyba dwa razy tętno 130 i 137 jakoś, ale ginka nie zwróciła w ogóle na to uwagi.. mówiła, że wszystko ok..ale u Was jest jeszcze niższe, więc lepiej żebyście faktycznie byli pod kontrolą.
Mnie ostatnio męczy zgaga jak już leżę w łóżku, w tamtej ciąży na końcówce też mi dokuczała.. nie mogę leżeć na prawym boku bo zaraz zgaga, a na lewym jest wszystko ok.
Dzisiaj składamy łóżeczko
Miłego dnia wszystkim