Aniu, dobrze pamiętasz. Ja prowadzę ciążę w przychodni. Nie zdradzę tu jak nazywa się położna. Nie wiem też w sumie czy ona by sobie tego życzyła... ale powiem ci, że chyba wszystkie położne w szpitalu mają dobre opinie.Dziewczyny @Nonkatoja @Lenam z tego co pamiętam Wy macie swoje położne na żelaznej ? I chodzicie też prywatnie do tej przychodni przyszpitalnej ? Jak nazywają się Wasze połozne ?
reklama
wiecie co, pojechalismy do kauflanda po wode, owoce i bulki i parowki a ludzi tyle jakby jutro wojna miala wybuchnac!!!! wszystkie kasy czynne, parking pelny, no masakra!!!!!!! dziwne, ze nagle ludziom sie dzien przed dlugim weekendem podpaski i antyperspiranty pokonczyly dzizas...
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
No to o to mi chodzi, ja mam gre co sie tanczy, jakies sporty (kregle, golf, itd), i trener personalnyTo my się już kilka razy przymierzaliśmy do XBOXa, głównie z powodu Kinecta bo grać w gry to jakoś oboje nie bardzo gramy, ale poskakać i rozruszać się byłoby fajnie. Asia podrośnie, jeszcze kilka lat i kupimy dla niej
My na Mikołajki też symbolicznie, przeważnie coś słodkiego albo jakieś np pistacje ale niewiele mi to pomaga bo między Mikołajkami a świętami ma urodziny więc też mam problem:/ Do tego teraz nie wiem jak to logistycznie rozegrać kiedy już wymyślę i zamówię jakiś prezent. Mąż pracuje w domu więc marne szanse że zamówię kuriera a on go akurat nie spotka. Może trzeba będzie zaangażować jakąś osobę trzecią do odebrania prezenrtów dla męża.
Co prawda na święta nie jedziemy do mojej rodziny, więc prezenty dla dzieciaków z rodziny odpadają, ale rodzice i brat pewnie wpadną do nas w okolicy świąt, więc muszę coś wymyślić dla nich. Dla córeczek mam już przygotowaną listę prezentów (dla brzuszkowej Oli też myślę o Sophie), zostaje czekać tylko na dzień darmowej dostawy i zamówić
Edit: Jakby co to dzień darmowej dostawy jest 29 listopada więc z niektórymi zakupami warto się wstrzymać do tego dnia. Zawsze parę zł taniej, o ile przy okazji nie podniosą cen
Mąż ma jakies takie samochody i gry wojenne, ae ja nie lubie. Wole wlasnie poskakac do ulubionych piosenek
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie tez taki wysyp zaraz bedzie zgaga to koszmar, czuje, ze bede miec taka jak wczorajOj dziewczyny skonczylam pierwsza czesc praktyk. Uff, myślałam że tam urodze. Franio ewidentnie nie lubil tam chodzić.
Szykuje się do poloznej, ciekawa jestem tego spotkania.
Powiem wam, że czuje się jak na początku ciąży. Jak chodze do toalety to sprawdzam tylko czy mi czop nie odchodzi czy nie mam plamien.
3 listopada urodzila moja kuzynka, 39 lat dlugo nie mogli zajść w ciaze, pierwsze dziecko. O 6 byla e szpitalu o 10 już urodzila. Ehh zazdroszcze. A dzisiaj urodzila przez cc moja druga kuzynka więc zostalam ostatnia e rodzinie do rozpakowania.
Ale mam dzisiaj zgage, porzygam się zaraz
trzymaj sie Kochana ;*Z ta pełnia to katastrofa. Byłam na usg i teraz zdycham. Trochę się załamałam waga 2261g. I pani doktor nie chciała zmierzyć szyjki bo ciąża prawie donoszona i nie ma podstaw. Wysłała mnie na ktg i wyszły 2 skurcze wiec położna stwierdziła, ze musi sprawdzić szyjkę. Przestraszyła się, ze główka bardzo nisko, szyjka skrócona o otwarta na 1 palec. Po badaniu dopiero mi się zaczęły skurcze. Leżę po nospie. Nie zdziwiłabym się gdybym do nich w nocy wróciła. Muszę wytrwać min do niedzieli a tu ta cholerna PELNIA.
no kto wie czy mu na zlosc nie zrobili....przykre to ;(Anio chyba Ty pytalas jak sie czuje. Ciagnie mnie po bokach tak jak by. Mala sie rusza czkawke ma regularnie plamienia nie ma. Czekam az sie coś rozkreci. Obserwuje caly czas.
Wlasnie jade po lekarstwa dla syna. Maz dopiero do domu wrocil a ja musze zaraz mlodemu dac antybiotyk a nie mam. Przytrzymali go dluzej 3 godz dzis prawie. Odwet za wczoraj?
majka23x
Fanka BB :)
Kciuuuki :*Z ta pełnia to katastrofa. Byłam na usg i teraz zdycham. Trochę się załamałam waga 2261g. I pani doktor nie chciała zmierzyć szyjki bo ciąża prawie donoszona i nie ma podstaw. Wysłała mnie na ktg i wyszły 2 skurcze wiec położna stwierdziła, ze musi sprawdzić szyjkę. Przestraszyła się, ze główka bardzo nisko, szyjka skrócona o otwarta na 1 palec. Po badaniu dopiero mi się zaczęły skurcze. Leżę po nospie. Nie zdziwiłabym się gdybym do nich w nocy wróciła. Muszę wytrwać min do niedzieli a tu ta cholerna PELNIA.
moj dzis tez mocno kopie a i mam mega mdlosciKurde mam dzisiaj jakis slaby dzien. Nie dosc, ze caly dzien mnie mdli to jeszcze jak chwile cos porobie to brzuch mi sie stawia.... A mala nie oszczedza i wciaz kopie, no chociaz czuje, ze wszystko u niej w porzadku
reklama
U mnie spadki tetno u Filipa skonczyly sie naglym.cc ale u mnie to tetno pewnie bylo mega niskie ze w nocy mnie cieli. U mnie tez bylo wysokie cisnienie stwierdzono stan przedrzucawkowy ( powiklanie po gestozie) .Kochana, tyle ile trzeba. Nie wypuszczą mnie z takim tętnem malucha. Bede tu pewnie do porodu.. wszystkie babki na sali mają tętna u dzieci powyzej 140, a moj dzis najwiecej mial 130, a przy slurczach tetno spadalo lekarze mowia ze dobrze nie jest ale calkiem zle tez nie, dlatego czekaja. Mam zglaszac kazda nieprawidlowosc, tzn silniejsze skurcze, plamienia, krwawienia, czop lub wody. Na razie nie zdecydowali czy urodze sn. Moze byc tak ze jak zaczne rodzic, tetno bardziej spadnie i beda robic cc.
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
U ciebie to inna bajka.
Dziwne ze nie znajduja przeczyn spadku tetna. Trzymaj sie tam kochana
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom