reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Zadora ja jestem ze swoim 8 lat, przez pierwsze lata po urodzeniu syna darliśmy koty i tak po ludzku się docieraliśmy. Po córce już znaliśmy się i nie mieliśmy kosmicznych oczekiwań. Przy trzecim to myślę że pójdzie gładko ;) Tego ci również życzę!
też mam taką nadzieję :tak:przy drugim to generalnie był luz, jeśli chodzi o "obsługę", nic nie było nowe :confused2: ale problemem jeśli można tak nazwać było zachowanie starszego...dochodziło do tego, że musiałam karmić za zamkniętymi drzwiami, bo starszak dokonywał "ataków" na brata...do tego codziennie jak odbierałam go ze żłobka to Panie się skarżyły na jego zachowanie (a przed narodzinami był ulubieńcem Pań)...teraz to mi się z tego śmiać chce ale wtedy...

też mam taką nadzieję :tak:przy drugim to generalnie był luz, jeśli chodzi o "obsługę", nic nie było nowe :confused2: ale problemem jeśli można tak nazwać było zachowanie starszego...dochodziło do tego, że musiałam karmić za zamkniętymi drzwiami, bo starszak dokonywał "ataków" na brata...do tego codziennie jak odbierałam go ze żłobka to Panie się skarżyły na jego zachowanie (a przed narodzinami był ulubieńcem Pań)...teraz to mi się z tego śmiać chce ale wtedy...
dziecko nagle przestalo byc najwzniejsze (w jego mniemaniu) Ty kochasz je tak samo jak mlodsze, ale psychika dziecka inaczej to pojmuje

Ciekawe jak to z Bazylim będzie i zazdrością. Mam nadzieję, że nie tak jak u mojej koleżanki, której starszy syn próbował małego udusić poduszką.

Ja też tak kombinować zaczynam dzisiaj... ja miałam dopiero jedno USG, równy tydzień temu. Kolejne czeka mnie dopiero podczas badań prenatalnych, 25 maja! Oszaleję do tego czasu. Na dodatek właśnie zaczęło mnie kłuć w okolicy lewego jajnika. Nie wiem już sama co robić.
Antiope czyli tak jak mówiłam opierdziel się należy już odgórnie ;)

Polecialabym na usg ale miałam już 4 razy robione usg w tej ciąży. Poza tym mogłabym iść tylko do ginki prywatnie a ona kazała zrobić usg nie wcześniej niż za dwa tygodnie i by mnie opierdzielila ;) ewentualnie ip ale co im powiem, że cycki mnie nie bolą? Musse czekać tydzień :(

reklama
Ciekawe jak to z Bazylim będzie i zazdrością. Mam nadzieję, że nie tak jak u mojej koleżanki, której starszy syn próbował małego udusić poduszką.

moje chłopaki teraz to zawsze o sobie pamiętają i o siebie dbają (np. podczas wizyt u lekarza zawsze proszą o naklejkę "dzielny pacjent" dla brata, jak coś się kupuje jednemu to ten mówi, że bratu też kupić trzeba, starszy broni młodszego przez atakami brata ciotecznego :-) itp) choć... tłuką się masakrycznie :-)

Do góry