reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Hey dziewczyny

Nie wiem co u Was . Mam nadzieje ze trzymacie sie dzielnie i zadna nie urodziła.

Mój młody odlaczony od wspomagania. Jupiiiii zdjęcia dodaje na fb. Jest mi łatwiej tam.

Joshi Ty sie nie martw ta cc . U Was to dostaniesz dobre przeciwbólowe po i będziesz śmiga na drugi dzień. Jedzonko tez szybko normalne dostaniesz. Ja przez 3dni glodowka.
Witaj kochana. Super ze synek juz odlaczony.
Kinga, mam prosbe. Jakbys byla wstanie to napisz jak to bylo ze pojechalas do szpitala ? Wiem ze mialas skurcze, ale odchodzil Ci czop, plamilas lub cos ? Co z wodami ? Sorki za pytanie, jesli nie komfortowe to nie odpowoadaj, po prostu chcialabym wiedziec jak to bylo, w koncu lozysko sie odklejalo, czy mialas jakies objawy tego.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Noo chyba lekką głodówkę sobie zrobię :(
Ja tak robilam, jadlam tylko chleb cienko posmarowany maslem, do tego herbatki (rumiankowa, mieta, czarna slaba), na chleb ewentualnie taka sucha szyneczke (taka nietlusta). Jadlam jeszcze wafelki takie suche i chrupki kukurydziane, a i platki kukurydziane (bez mleka). Pilam jeszcze probiotyk i smecte.

Kindzia gratulacje. Ciesze sie ze maluszek juz jest dołączony od tych rurek :)

Antiope lozeczko śliczne. Bardzo mi sie podoba.

Izulka kurde ciężko powiedzieć czy to wody. Zdarzało mi sie np miec tak duzo wydzieliny ale moglabys podjechać na ip. Te skurcze masz mocne chociaz nieregularne i ten czop tak Ci odchodzi. Daj znac co postanowisz. Dobrze ze te sterydy na plucka masz podane.

A ja leżę już 2 godz bo mnie mocno boli kręgosłup. Z tym ze to taki dziwny bol. Zaczyna sie na dole i idzie na brzuch. Kurde mam nadzieję ze to nie to bo maz dzis wychodzi na 19 na spotkanie z kolegami z pracy a tesciowa ma pelny dom na wszystkis swietych i nie mogla by przyjechać. Moj maz ma 5 rodzenstwa i każdy prawie ma 2 dzieci wiec sporo ich tam. Cholerka no jeszcze chociaz tydz musze wytrzymac :)

Kindzia super, jeszcze trochę i do domu.
Iza i Aneta nie straszcie mnie. Ze mną też jakoś tak dziwnie. Mdli mnie kilka dni, przeszły zaparcia a w nocy po 6 razy do kibelka. Coraz częściej mam te bezbolesne skurcze. I te moje humory, w nocy mamroczę przez sen, ryczeć mi się chce.
Jeszcze sobie wczoraj poczytałam o tej przegrodzie i mi już sił brakuje. Czasem mam ochotę się poddać i wstać. A jak wstanę to mi tam mała ciśnie i zaraz muszę do kibelka. Zostało jej 3 cm do wyjścia i wkładka też ostatnio wilgotniejsza.

Witaj kochana. Super ze synek juz odlaczony.
Kinga, mam prosbe. Jakbys byla wstanie to napisz jak to bylo ze pojechalas do szpitala ? Wiem ze mialas skurcze, ale odchodzil Ci czop, plamilas lub cos ? Co z wodami ? Sorki za pytanie, jesli nie komfortowe to nie odpowoadaj, po prostu chcialabym wiedziec jak to bylo, w koncu lozysko sie odklejalo, czy mialas jakies objawy tego.

Nie plamilam
Nie odlecial mi czop
Nie odeszly mi wody
Tej nocy polozylam sie spać i ze dwa razy brzuch mi stwardnial ale spalam dalej
Obudziłam sie o 3:30 i od razu skurcze co 4-5 minut po 10-15s
Po 8smej bylam w szpitalu bo czekałam na M jak wróci z nocki
Nie miałam obaw ani podejrzeń bo 2,5tyg wczesniej miałam usg i lozysko miało stopień 1dojrzalosci
Przebadali małego na wszystkie wady genetyczne i nic nie wyszlo . podobno one robią wielowodxie.
Podejrzewają tez ze cukrzyca mogla to lozysko odkleić. Albo nie wiadomo skąd. Dwie moje poprzednie ciaze nic się nie działo takiego

Bylam pewna ze zTy czy Jadwiga czy Aneta urodzicie przede mną.

A my jak kupowalismy lozko teraz mlodszej córce, to myslelismy nad pietrowym, ale koniec koncow stwierdzilismy ze po pierwsze balabym sie ze beda tam wlazic w dzien i sie popchna i ktoras spadnie, a po drugie za 2 lata zaczniemy robic im osobne pokoje z kawalka strychu, i wtedy wstawimy kazdej te pojedyncze lozka co maja ;) Szymon bedzie mial tez osobny pokoj pozniej z naszej sypialni, a my pzreniesiemy sie do goscinnego spac ;)

Kochana jakbym miała miejsce to też bym sobie darowała pietrowe. Bo obawy mam podobne do twoich.
Ale miejsca nie mam, muszę zmieścić dwoje dzieci w jednym pokoju a dwa łóżka nie wchodzą w grę. Nawet takie wysuwane z dołu to za dużo ;)

Zazdroszczę strychu. Jak kupię kiedyś dom to każde z moich dzieci na pewno będzie miało swój pokój.

Kindzia gratulacje. Ciesze sie ze maluszek juz jest dołączony od tych rurek :)

Antiope lozeczko śliczne. Bardzo mi sie podoba.

Izulka kurde ciężko powiedzieć czy to wody. Zdarzało mi sie np miec tak duzo wydzieliny ale moglabys podjechać na ip. Te skurcze masz mocne chociaz nieregularne i ten czop tak Ci odchodzi. Daj znac co postanowisz. Dobrze ze te sterydy na plucka masz podane.

A ja leżę już 2 godz bo mnie mocno boli kręgosłup. Z tym ze to taki dziwny bol. Zaczyna sie na dole i idzie na brzuch. Kurde mam nadzieję ze to nie to bo maz dzis wychodzi na 19 na spotkanie z kolegami z pracy a tesciowa ma pelny dom na wszystkis swietych i nie mogla by przyjechać. Moj maz ma 5 rodzenstwa i każdy prawie ma 2 dzieci wiec sporo ich tam. Cholerka no jeszcze chociaz tydz musze wytrzymac :)

Mąż w pracy, nie mam jak teraz jechac :( jedynie jak mąż wroci ale to po 22.. nie wiem juz co robic :( Strasznie jestem zagubiona.. czasem to bym już nawet chciala zeby mi te wody odeszly i zebym juz urodzila bo zyje w ciaglym strachu ostatnio :( ale z drugiej strony wiem ze to za wczesnie i niech maluszek jeszcze siedzi, ale jejku, no bez takich cudow typu skurcze, ból brzucha czy niby wody ;/

Od krzyza bóle mogą byc porodowe.. różnie czlowiek przechodzi.. Ty juz nie bierzesz magnezu ? Wiesz, moze to byc w kazdej chwili..

reklama
Nie plamilam
Nie odlecial mi czop
Nie odeszly mi wody
Tej nocy polozylam sie spać i ze dwa razy brzuch mi stwardnial ale spalam dalej
Obudziłam sie o 3:30 i od razu skurcze co 4-5 minut po 10-15s
Po 8smej bylam w szpitalu bo czekałam na M jak wróci z nocki
Nie miałam obaw ani podejrzeń bo 2,5tyg wczesniej miałam usg i lozysko miało stopień 1dojrzalosci
Przebadali małego na wszystkie wady genetyczne i nic nie wyszlo . podobno one robią wielowodxie.
Podejrzewają tez ze cukrzyca mogla to lozysko odkleić. Albo nie wiadomo skąd. Dwie moje poprzednie ciaze nic się nie działo takiego

Bylam pewna ze zTy czy Jadwiga czy Aneta urodzicie przede mną.
Dobrze że wszystko dobrze się skończyło.
W którym szpitalu jesteście?

Do góry