reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Sory, musiałam się wyglądać..... :(
Jakos mnie to nie dziwi kazdy by nie wytrzymal ... Na porod tez mu wolnego nie da ? Najbardziej mnie wkurza, ze czlowiek sie uczy poswieca sie a i tak g... z tego ma. Ludzie na produkcji sa bardziej szanowani niz twoj mąż jako inzynier nikt normalny by tego nie wytrzymal i wcale sie nie dziwie, ze chce zmienic prace

thgfflw1k3inkyc3.png

Jest to możliwe jeżeli pęcherz płodowy ma jakieś niewielkie pęknięcie nie przy ujściu ale w górnej części. Z synkiem miałam dużo problemów w ciąży i przy bodzajze echo serca wyszło , że bardzo spada ilość wód plodowych i miałam to monitorowane. W aptece internetowej zamawialam wkładki , które przy saczących się wodach plodowych miały zmieniać kolor. Ale na usg myślę, że wyszlyby jakieś nieprawidłowości ...
Izu , a może Szymus mocno uciska Ci na pęcherz poprostu i stąd te plamy ?
Nie, mocz to nie jest na pewno bo ja mam urobilinogen w moczu i mam bardzo ciemny kolor, nawet przy podcieraniu na papierze sie bardzo wyroznia za kazdym razem, a to bylo bezbarwne. Nie wiem, moze tyle wydzieliny mam ?

Tez myslalam o tych wkladkach, i chyba kupie w poniedzialek.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, mocz to nie jest na pewno bo ja mam urobilinogen w moczu i mam bardzo ciemny kolor, nawet przy podcieraniu na papierze sie bardzo wyroznia za kazdym razem, a to bylo bezbarwne. Nie wiem, moze tyle wydzieliny mam ?

Ja mam taka wodnista wydzieline teraz pytalam gina o to ale mowil ze to normalne mimo wszystko bym na twoim miejscu to sprawdzila

thgfflw1k3inkyc3.png

A te wkladki z apteki do oznaczania wod plodowych?
Apteka 20 km od nas, maz w pracy.. musze czekac do poniedzialku. Jak mnie "zaleje" znowu to najwyzej na ip podjedziemy jak mąż wróci z pracy. Ale to chyba tyle wydzieliny.. nie wiem sama.. biore tez luteine.. moze gdzies przez te skurcze zwiekszyla sie ilosc sluzu. Ktoz to wie.

No i mąż powiedział że w poniedziałek nie będzie w pracy bo na groby jedziemy
A szefu, że jak ktoś nie przyjdzie to wylatuje na zbity pysk. I że roboty na zimę nie będzie i moooze kogoś zatrudni dopiero od marca bo musi ciąć na kosztach. Wkurzona jestem. Powiedziałam by m poszedł na l4 w takim razie id poniedziałku.
Teraz siedzi na kompie i szuka pracy.
Nie wiem, ciężko będzie teraz się wyprowadzić. Nie wiemy co robić.
A to wy nie macie swojego m?
Przyjro mi Lola że się tak sypie. Mam nadzieję że to początek zmiany na lepsze bo rzeczywiście nieciekawie w tej robocie.

Może być wydzielina ja tak miewam że aż mokro w majtkach.
Ale najlepiej właśnie sprawdzić wkładkami

Może być wydzielina ja tak miewam że aż mokro w majtkach.
Ale najlepiej właśnie sprawdzić wkładkami
No mi dzis przelalo wkladke, majtki i na spodniach plama byla, i to nie taka malutka.
Ale sie to nie powtorzylo, wkladka tylko troche mokra ale tak jak zwykle. Mowie Wam, trzecia ciaza a ja czuje sie glupsza niz w tej pierwszej kiedy nie mialam pojecia o niczym [emoji23]

reklama
Powaznie przy 8 cm rozwarcia nic Ci nie wylecialo ? Myslalam ze chociaz czop jakis czy cos.. i ja caly czas jestem swiecie przekonana ze dopoki nie ma krwi, czopa z krwią czy wód to nie mam co panikowac, a tu takie jaja ze jednak moze byc to poród talie skurcze

Absolutnie nic. Ani w domu ani w szpitalu nawet po tym badaniu gdy ginka powiedziała ze 8cm to jeszcze czekalam Bo poszla naradzac sie z ordynatorem co do decyzji co robimy. Nic mi dolem nie wylecialo

Do góry