reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej. Ja wczoraj też miałam kryzys emocjonalny, płakać mi się chciało z każdego powodu nawet tak absurdalnego że.. Chcieliśmy z mężem chińczyka zamówić i nie mieli makaronu ryżowego a tak bardzo chciałam zjeść go, za chwilę że nie dowoza w tą część miasta.. I szukanie godzinę restauracji która dowiezie grrr :( Zdaje sobie sprawę że na to wpływ mają hormony i kumulujace się emocje i nie polepsza fakt że trzeba leżeć.. Ale za chwilę już mi się chciało śmiać z tego - zwariować przez siebie można hahahaha.

Lux a jak ci wyszły te leukocyty to kolor siuskow jaki miałaś? Sorry za pytanie ale się zastanawiam czy ciemny pomarańczowy jest ok? Bo taki jakis dziwny.. Gin mówi, że to odwodnienie może być ale chyba dam do zbadania bo dziwne uczucie mam..

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
kolor ok, zapach tez, nie pieklo nic, wiec zadziwil mnie wynik jesli mam byc szczera, natomiast w dzien wizyty zaczal kluc brzuch i nie moglam sie wysikac i zaraz furaginum wzielam by sie wysikac i lekarka mowi, ze dobrze zrobilam i na drugi dzien juz mialam antybiotyk rano wykupiony i biore go wynik to 50-70, bardzo wysoki, jeszcze chyba tak zle nie bylo,choc ja juz nie pamietam, bo ciagle cos mam z tym moczem

reklama
Hej. Mlody w przedszkolu a ja jade do banku. Zaspalam dzis bo mi budzik nie zadzwonil i dobrze ze maly sie przebudzil bo do przedszkola by na 11 poszedl:D

Kleo kochana uwazaj na siebie. Masz na prawde krótką tą szyjke a dzidzius jeszcze ma czas. Lezymy nogi w gore i odpoczywaj. Jak coreczka sie urodzi nie bedzie juz na to czasu:)

Dzis po poludniu mamy zebranie w przedszkolu. Uch cholera maz sie szykuje na ta rozmowe od dluzszego czasu. Bedzie sie dzialo. Az mi sie nie chce tam isc :D

Mi sie zawsze wydawalo ze skonczony 37 tydz to 37 tydz 0 dni. I juz wtedy dziecko nie jest wczesniakiem ale nie jestem pewna. Tu maja troche inne podejście. Juz w skonczonym 30 tyg ciąży mowili wszsyscy ze nie ma juz zagrozenia zycia dziecka i jak sie urodzie to nie bedzie zle ??? Co kraj to obyczaj

Raczej co lekarz to co innego mowi ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tymi paznokciami chodzi o to , że pierwsze oznaki niedotlenienia pojawiają się właśnie na nich. Tak jest przy zabiegach (narkozie,znieczuleniach ). Nie zaszkodzi jeśli jeszcze upewnisz się u położnej :)
Acha i to też chodzi te u stóp niestety ...

Dziewczyny mam pytanie czy możecie mi napisać jak objawia się ospa ?
Moje dziecko na brzuszku ma około 10 takich wyprysków z płynem surowiczym i zastanawiam się czy to nie jest to swinstwo. Nie drapie się , ma apetyt, nie ma gorączki, jedynie co wczoraj byl marudny bardziej niż zwykle, pije bardzo dużo i jest senny bardziej niż zwykle (po południu spał 4 godz) i wieczorem padł. Martwię się :( bo jeszcze mi tego brakowalo, a nie mam pojęcia jak to wygląda. Chyba się powyje jak to to. Ale z drugiej strony lepiej teraz niż za 3 tyg ...
Najgorsze , że naszej doktorki nie ma , a na izbę mogę iść dopiero wieczorem jak mój M. wróci z pracy
No mi takie babelki wygladaja na ospe. Moje córki to przechodzily 2 lata temu. Masakra.. jedna łagodniej, bez goraczki, a druga cala zasypana (nawet sikulka) goraczka 40 stopni, szok. Powo tylko tyle ze bez lekow sie nie obejdzie i naprawde lepiej wybrac sie jak najszybciej do lekarza j zaczac podawac leki i smarowac wypryski.. jak sie rozsieje to jest tylko gorzej

Eli w tamtym tygodniu tez dostalam te paczkę. Naklejka się przyda, teczuszka maluszka też :)

Jadę zaraz do lekarza wyjasnic ta sytuacje. Całe szczescie akurat w piątek przyjmuje
No u mąż juz ta naklejke nakleil u nas w samochodzie ;) a do teczki wpakowalam papiery do spzitala (ostatnie badania, wypis ze szpitala, karta ciazy) i nosze w torebce. Przynajmniej się nie pomnie. Dla maluszka zostawilam teczuszke co przyszla z bebilonu

Iza i Jadwiga, myślałam właśnie co tam U was. Aż się bałam dzisiaj wejść na forum czy aby któraś znowu się nie rozpakowala. Poczekajmy jeszcze troche, WSZYSTKIE !!! :) uważajcie na siebie, odpoczywajcie.
Spokojnie, ja robie wszystko zeby sie nie rozpakowac ;) wiem ze tak sie nie da przewidziec ale kazdy dzien jest wazny dla maluszka jak jest dluzej w brzuszku.. zwlaszcza ze jutro zaczynamy dopiero 34 tydzien..

reklama
U mnie zupka buraczkowa gotowa. Grzybki z cebulka zasmazone teraz tylko do nich nalesniczki usmazyc musze ale to juz jak wrócę z przedszkola. Ciasto tylko zrobie.

Mała w brzuchu szaleje bo wstyd sie przyznac ale zjadlam danonka od mojego synka. No tak mi sie go chcialo ze nie moglam sie powstrzymac ;)

Ide pranko powiesic i nastepne wstawic :) acha i lozeczko przyszlo. Posciel uprana ale maz musi jeszcze raz zlozyc bo troche mu nie poszlo wieczorem :D baldachimu nie zakladam bo ma mi sie i tak na czym kurz zbierac ;)

Ja dzis wieczorem mam w planie zrobic sos pieczarkowy z makaronem jak mj sily pozwola. Mam taki smak na to ze szok..

Do góry