reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny, jestem w szpitalu, ale najchetniej bym sie wypisala. Szyjka dluga, zamknieta 39 mm, czy to mozliwe zeby urosla o 1 cm? Nie wiem czy jest sens podania sterydu, duzo dziewczyn tu lezy tez z szyjkami ponad 3 cm, skierowane od mojego lekarza, ktory w dodatku ma dzisiaj focha i obrazony jest na wszystko i wszystkich. Co robic? Czuje, ze moj jak tu przyjdzie to rozniesie ten szpital, ale nie chce tez robic rozruby bo to jedyny szpital w moim miescie. Pomocy..
A niech roznosi :)
Będą się z tobą szczypac i dobrze! !

Trzymaj się!

reklama
Urodziłam zdrowego synka!

Tak mi się bynajmniej śniło.
Moja mama glaskala mój brzuch i po prawej stronie od pępka malutki wypchnal rączkę i przebił cała rękę przez mój brzuch, moja mama pociągnęła go i w taki sposób się urodził. Przytuliłam go, a mama założyła zacisk na pępowinę, nie kazałam jej tego robić bo przez godzinę z pępowiny do noworodka dopływa żelazo.
Później odcięła pępowinę, ja dalej stalam. Mama zaszyla czerwoną nitką dziurę.
A ja latałam po domu pokazując swojego ślicznego synka, który nie płakał a uśmiechał się do mnie.... taki łysy blondyn imieniem Mikołaj.
Później zadzwoniła do mnie koleżanka, że jedzie do szpitala rodzić, więc i ja zadzwoniłam do szpitala, tam kazali mi przyjechać by zbadać maluszka i wydać mu książeczkę zdrowia i podać szczepionkę.
Opatulilam małego w tetry i pojechałam.
Na miejscu okazało się że to szpital połączony z lotniskiem.
I zanim weszłam do szpitala musiałam za strefą bezcłową rozebrać się do naga by nie przynieść bakterii domowych.
Rozebrałam się i byłam w samych czarnych szpilkach. Później okazało się że jakiś syryjczyk okradł moja torbę zostawiając sam suchy chleb...
Nie mogłam delikwenta znaleźć, bo niby handlował moimi rzeczami w sklepie AGD...
Poszłam do oddziału szpitalnego i tam podalam pielęgniarka moje dziecko, które sama niby włożyłam w wielką chrupiacą bagietke, bo świeży chleb trzyma ciepło i dziecko wtedy nie marznie......

Nie no hardcore.
Dziecko w bułce....
Jezuuuuu az mna potrzaslo jak przeczytalam pierwsze zdanie!! Zabije [emoji23][emoji23][emoji23] taz myslalam zes sie w realu rozpakowala [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam i cienkie i grube i przejściowe czapeczki. Chyba z 10 w różnych rozmiarach, wiązane, zakładane itd. [emoji6]. Część kupiłam, a część dostałam. Wyjdzie mi w praniu jakie będą się sprawdzały.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez mam I grube I cienkie. Full .
Zreszta full to ja mam juz wszystkiego do 74 .masakra nie mam gdzie upychac

Ufff....ja w domu!
A zatem u mnie wszystko po staremu czyli szyjka krótsza i rozwarcie - tylko nie wiem dokładnie, gin zachowuje szczegóły dla siebie - ale bez postepow w złą stronę więc aby tak zostało do końca, byleby nie gorzej.
I nadal się oszczędzać bla bla no i dał mi receptę na spasmoline - coś jak nospa... i wymaz wziął.
Ogólnie ma mi kto coś przywiezc do szpitala ale wolę cokolwiek mieć - i chyba przez to dokupie jakiś małych ubranek... jakoś stresuje taka sytuacja.
U mnie 34tc. Termin na 10.12.

Co u ciebie! ?!?
:)

Trzymam kciuki
Ja pitole Ty z rozwarciem i nie dal Cie do szpitala, a ja bez sensu leze z szyjka 3,9 cm paranoja :)

No I ja mam
dwoch synow z pazdziernika[emoji813][emoji813][emoji813]
Zycie zaplanowalo[emoji813][emoji813][emoji813]

Po moich przejsciach nie ma reguly .czy sie donosi czy nie
lezenie tez nie jest gwarancja niestety u mnie nikt nie przewidzil ze lozysko sie odklei a wrecz 2,5tyg temu bylo 1stopnia dojrzalisc. Wody plodowe w normie a w 2tyg zrobilo sie wielowodzie. We worek miałam miec kolejna wizyte (2,5tyg odstępu) juz nie dotrwalam . No a doktorek cholestaze podejrzewal gdzie wyszla mi idealnie.
To prawda nie mozna przewidziec co sie stanie. Kazdy ma swoj Los przypisany.
Zycie pisze wlasny sceneriusz .
Wierze ze u ciebie to tylko juz wszystko z górki bedzie.

Ja pitole Ty z rozwarciem i nie dal Cie do szpitala, a ja bez sensu leze z szyjka 3,9 cm paranoja :)
Każdy ma swoje racje....
Ja akurat wolałabym dmuchać na zimne i nawet przesiedziec te kilka dni ale wiedząc że te płuca po sterydach już lepiej wyksztalcone... a tak. W każdej chwili może się coś dziać i nigdy nie wiadomo....

Może twój gin ma mało pacjentek w szpitalu i musi sobie statystyki poprawic :D
Żarcik!
Nie martw się na zapas - wrócisz tam niebawem z drugą torba z pieluchami :)

reklama
Do góry