reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej hej. Na wizytowym opisalam co trzeba ;)

Dzis mam dzien pelen biegania. Sprzedalismy auto kupilismy auto odmeldowalismy stare zarezerwowalismy nowe do jutra i jeszcze zdążyłam do laryngologa bo znowu mam zapalenie ucha. Maz pojechał odebrac synka a ja wracam metrem od lekarza. Mam juz dosc na dzis szczerze mówiąc. Jade zjesc zupke z wczoraj i biore sie za obiad na szybko :)

Faktycznie zabiegany dzien ;) Wspolczuje zapalenia ucha.. ja pare lat temu tak mialam, ciagle nawracalo :/

Przez nowiny o Kindzi normalnie chyba skurczy dostalam [emoji23][emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej hej. Na wizytowym opisalam co trzeba ;)

Dzis mam dzien pelen biegania. Sprzedalismy auto kupilismy auto odmeldowalismy stare zarezerwowalismy nowe do jutra i jeszcze zdążyłam do laryngologa bo znowu mam zapalenie ucha. Maz pojechał odebrac synka a ja wracam metrem od lekarza. Mam juz dosc na dzis szczerze mówiąc. Jade zjesc zupke z wczoraj i biore sie za obiad na szybko :)

uwazaj na siebie w tej bieganinie :)

uwazaj na siebie w tej bieganinie :)
Juz prawie do domku sie dotoczylam. Chodze jak kaczuszka kolyszac sie na boki.

Iza no wlasnie ja tak mam. Czasami co pol roku albo rok a czasmi wraca co 4 tyg. Na szczescie nie musze leczyc antybiotykami a u lakerza mnie z marszu wzieli nawet nie musialam czekac. Znaja mnie juz dziewczyny na recepcji.

Tez nabralam motywacji po Kindzi wpisie[emoji14]Kurde chodze wokol tej torby... Jak bylam w 28tyg to sie nie moglam doczekac, a teraz zbieram sie i zebrac nie moge, ale juz nie ma co zwlekac. Koncze tego posta i maszeruje sie pakowac[emoji14]
Ja wczoraj mialam kulminacje swoich dziwnych jazd. Wieczorem Luby mnie pociagnal za jezyk i dzieki mu za to, bo wkoncu wywalilam z siebie wszystko, przegadalismy moje fazy i naprawde czuje sie jakbym z siebie jakis bagaz zrzucila. Smieszne jest to, ze sama na siebie narzucilam taka presje i finalnie zagonilam sie w kozi rog. Chcialam byc do konca sprawna, do konca pracowac, bez zadnego grymasa super woman. Bez pomocy nikogo poradzic sobie ze wszystkim a przy tym jeszcze tryskac energia i miec ochote na wszystko. Na codzien taka nie jestem, owszem lubie miec wszystko w miare pod kontrola, ale bez przesady. Natomiast w ciazy mi sie to nasililo do tego stopnia, ze nie moglam tego psychicznie uradzic bo zawodzilam sama siebie. Ciesze sie bardzo, ze M rozumie mnie w 110% i rozmawialo mi sie z nim wczoraj mega dobrze, jakby tez byl w ciazy ;) Po wszystkim zasnelam w minute bo stres i presja odpuscily... Uff.. Mam nadzieje, ze najgorsze mamy juz za soba i teraz bedzie lepiej przynajmniej pod wzgledem psychicznym.
Tez lubie takie oczyszczajace rozmowy, teraz bedzie juz tylko lepiej :)

Iza no wlasnie ja tak mam. Czasami co pol roku albo rok a czasmi wraca co 4 tyg. Na szczescie nie musze leczyc antybiotykami a u lakerza mnie z marszu wzieli nawet nie musialam czekac. Znaja mnie juz dziewczyny na recepcji.

ja jak gdzies jade to sikam przed samy wyjsciem i potem albo jade do chaty siku albo zatrzymuje :D i tak wygladaja moje wyjazdy :D

Jak bsz bólu to ok :) Uwierz, nie da sie nie poczuc bóli porodowych :) to nie do przegapienia

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
No ja spałam jak suseł a na ktg skurcze i pelęgniarki panika zaraz.

a ja sie boje cos zlapac wiec musze kupic i pod prysznic
Ja na położniczym właśnie złapałam. Dlatego dobrze, że mi przypomniałyście. Zaraz dokładam do torby.

Kinga miała skurcze co 4 5 min. Wszędzie pisze, że tak częstych już nie zatrzyma nic. Góra to 7 min jak się chce jeszcze coś z tym zrobić. Dlatego spię ze stoperem koło łóżka.

Tez mi się wróciło :( tydzień spokoju miałam i od wczoraj ból jak nie wiem ehh :/

Mi nie chodzi żeby był przy cc tylko właśnie jest ta różnica,że albo będzie dopiero jak mnie wywioza z pooperacyjnej czyli po ok 4-6h od cc albo od razu po cc. Nadal mam mętlik w głowie :(

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli o to chodzi to ja wolę opcję zaraz po. I taka też teraz wybrałam. T bardziej, że tak jak napisałam jeśli to nie jest cc nieplanowana owszem szok, stres i jakieś zmęczenie lub działanie leków jest, ale od razu z pewnoscia nie zaśniesz :) ja byłam po 9 godzinach indukcji , mega stresie związanych z przenoszeniem i złych wiadomościach , s przede wszystkim urodziłam o 20.25.
Jeśli w jakiś sposób Ci to pomoże to w pełni porównanie będę mieć po 20 listopada. Z tego co pamiętam Ty koło 20grudnia rodzisz?

Ja też właśnie zapakowałam torbę...
oby Kinga i maluszek niedlugo wyszli cali i zdrowi ze szpitala:) [emoji106][emoji170] ja 1 grudnia zycze sobie malego na świecie:) i donoszony i troszke przed czasem bedzie;) jakos to jeszcze zniose, ale az mi sie ciemno przed oczami robi jak sobie mysle, ze nawet 30 grudnia bedzie w terminie [emoji33][emoji33]

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Ja też właśnie zapakowałam torbę...
oby Kinga i maluszek niedlugo wyszli cali i zdrowi ze szpitala:) [emoji106][emoji170] ja 1 grudnia zycze sobie malego na świecie:) i donoszony i troszke przed czasem bedzie;) jakos to jeszcze zniose, ale az mi sie ciemno przed oczami robi jak sobie mysle, ze nawet 30 grudnia bedzie w terminie [emoji33][emoji33]

a8doqqmz725nh9h0.png
a powiedz bylas wczoraj w Zusie?

Do góry