reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ola ma jelitowke?
Olka ma same wymioty. Olivka miala biegunke i wymiotowala, dzis jej przeszlo. Mąż od wczoraj też chory (biegunka i wgmioty), a mnie wzięło dziś ale same rewolucje żołądkowe.. moze temu ze od wczoraj pije smecte bo mnie krecilo juz wczoraj i wolalam wypic zapobiegawczo niz ryzykowac biegunke

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A regularne są te skurcze? Bo jeśli nie to powinne przejść. Jeśli regularne to szybko do lekarza.

Ja mam z wczoraj kurczaka, dzieciom aż się uszy trzęsły.

Mój syn mnie dziś porównał do ciężarówki. Poprosiłam go aby po sobie dokładnie wytarł podłogę w łazience, bo często przez nich wpadam w poślizg. A on tu że jak ciężarówka na lodzie i później trzeba ją linami wyciągać. Alem się uśmiała.

No i zaczęłam 35 tydzień. Jeszcze dwa lenistwa i trzeba się zabrać za generalne porządki.

Boziu, ze tez jakies cholerstwo Was dopadlo :(
No tragedia normalnie :( najbardziej mąż przezywa bo sie o mnie boi, a on tez chory, no i pomagal w nocy ile mogl ale sam pół nocy w kiblu spedzil wiec tez nie dal rady caly czas mi pomagac i tylko mowil zebym spala gdy on wraca chociaz pare minut dobre bo widzial ze wykonczona jestem.. o 5 rano myslalam juz zs umre, jeszcze Olivia ataku astmy dostala (kaszel, dusznosci), musialam podac leki i posiedziec dla odmiany przy niej az sie oddech uspokoil i zasnela..

Olka ma same wymioty. Olivka miala biegunke i wymiotowala, dzis jej przeszlo. Mąż od wczoraj też chory (biegunka i wgmioty), a mnie wzięło dziś ale same rewolucje żołądkowe.. moze temu ze od wczoraj pije smecte bo mnie krecilo juz wczoraj i wolalam wypic zapobiegawczo niz ryzykowac biegunke

ale sie rozchorowaliscie :( to w domu huragan co?

No tragedia normalnie :( najbardziej mąż przezywa bo sie o mnie boi, a on tez chory, no i pomagal w nocy ile mogl ale sam pół nocy w kiblu spedzil wiec tez nie dal rady caly czas mi pomagac i tylko mowil zebym spala gdy on wraca chociaz pare minut dobre bo widzial ze wykonczona jestem.. o 5 rano myslalam juz zs umre, jeszcze Olivia ataku astmy dostala (kaszel, dusznosci), musialam podac leki i posiedziec dla odmiany przy niej az sie oddech uspokoil i zasnela..

a zasnely Ci dziewczynki cos w dzien?

Nie robie obiadu, w pupce to mam...moj mowi, ze podgrzeje se kotlety od wczoraj,sa buraczki a ja dokupialm wczoraj frytki i obiad gotowy....moze juro sie zbiore i zrobie cos :D
To ja takie coś nazywam robieniem obiadu właśnie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Wzielam prysznic dluzszy ale nie goracy troche lepiej jeszcze wzielam nospe przed chwila ... Poki co mam tylko twardy brzuch
Co do nospy moja mama cala ciaze z moja siostra brala nospe bo miala ciaze zagrozona i nie miala zadnych skutkow ubocznych

thgfflw1k3inkyc3.png
No ja też w pierwszej ciąży brałam.
Wiesz jedną matka też może palić cała ciaze i dziecko zdrowe....
Ostatnio nie biorę, bo dużo naczytalam się o dzieciach z syndromem po nospowym.
Choć mojemu pierwszemu synkowi nic nie było.
Nospa uratowała już wiele ciąż przed przedwczesnym porodem i zdaje sobie z tego sprawę.

A temat nospy kieruje sama do siebie, nie chce krytykować nikogo czy urazac lub co gorsza narzucac.
Mam nadzieję że nie obrazilas się :)
Taka uwagę wstawilam, że ja już nospy nie biorę

reklama
Dziewczyny potrzebuje pomocy z racji tego, że to moje pierwsze dziecko sama nie wiem co robić..
Koleżanka 12.10 urodziła synka i zaprosiła nas do siebie, ale kompletnie nie wiem co mogła bym kupić dla małego Bartusia.. chciałabym coś co się przyda .. odpadają kocyki, i zabawki ..i tu moje pytanie pomożecie mii ???? kompletnie nie mam pojęcia.. myślałam już o karcie podarunkowej np. do Smyka aby mamcia sama mogła zdecydować co wy na to ?

Do góry