reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Tu tez mozna pogadac [emoji23] zdajesz nam relacje przecież, mamy Ciebie zamiast szkoly ;)

A propo rodzenia, jaka pozycja jest waszym zdaniem najlepsza, tzn jakbyscie chcialy rodzic/jak rodzilyscie? Ja rodzilam obie corki w tej podobno nakgorszej pozycji na plecach. Przy pierwszej córce nie wiedziałam ze mozna inaczej, ale dobrze poszlo. Z druga córką chciałam rodzic inaczej, ale koniec koncow tak mi bylo najwygodniej i najmniej bolalo bo szybko szlo, nie mialam sily inaczej po prostu.. a teraz mysle o porodzie w wodzie gdzie bede kleczala ale nie wiem czy dam tak rade wiec to tylko takie pomysly ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chyba nie nastawiam się na żadną pozycje. Zobaczę w jakiej będzie mi najwygodniej. [emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Tu tez mozna pogadac [emoji23] zdajesz nam relacje przecież, mamy Ciebie zamiast szkoly ;)

A propo rodzenia, jaka pozycja jest waszym zdaniem najlepsza, tzn jakbyscie chcialy rodzic/jak rodzilyscie? Ja rodzilam obie corki w tej podobno nakgorszej pozycji na plecach. Przy pierwszej córce nie wiedziałam ze mozna inaczej, ale dobrze poszlo. Z druga córką chciałam rodzic inaczej, ale koniec koncow tak mi bylo najwygodniej i najmniej bolalo bo szybko szlo, nie mialam sily inaczej po prostu.. a teraz mysle o porodzie w wodzie gdzie bede kleczala ale nie wiem czy dam tak rade wiec to tylko takie pomysly ;)

nie wiem na jaki porod wyda zgode okulista, ale wydaje mi sie, ze chyba na lezaco z nogami podniesionymi, znacy tak do siebie przycisnietymi..ale to pewnie wyjdzie w praniu, o porodzie w wodzie tez myslalam, ale chyba wole normalnie na lozku :)

Ja chyba nie nastawiam się na żadną pozycje. Zobaczę w jakiej będzie mi najwygodniej. [emoji4]

Ja tak samo :) ale jestem pierworódką, więc co ja mogę wiedzieć o rodzeniu ;) zobaczę jednak jak się będę czuła, jak będzie przebiegać poród i jakie będę miała możliwości. Nie chcę się na nic nastawiać, idę na spontana :D

Grama dziękuję za odp, czyli mówisz ze zrezygnowalas z masazu... hmm ja się zdecyduje, pisalam już dlaczego z tym że sama nie wiem czy będę to dobrze robila. No nic, trzeba poczytać więcej na ten temat może się uda. Piersi też zaczynam smarowac, bardzo mi zależy na kp więc może dzięki temu po porodzie bedzie latwiej. Tak w ogóle to Miłego dnia mamusie :)
Ja tez sie wstrzymuje z masazem do wizyty u ginki przynajmniej, bo nie wiem czy ta moja infekcja sobie poszla a wole nie ryzykowac

Pospalam jeszcze z mezem na chwile i troche brzuch mniej boli [emoji4]

Będę rodzić w takiej w której będzie mi najwygodniej. Niech mnie intuicja prowadzi. Z tego co wiem wertykalne są najlepsze bo wtedy jest najkrótszy kanał rodny

reklama
Ja tak samo :) ale jestem pierworódką, więc co ja mogę wiedzieć o rodzeniu ;) zobaczę jednak jak się będę czuła, jak będzie przebiegać poród i jakie będę miała możliwości. Nie chcę się na nic nastawiać, idę na spontana :D
No ja też będę pierwszy raz rodzić, więc nie mam doświadczenia. Myślę, że co ma być to będzie i tak jakoś urodze[emoji6]

Do góry