wiem wiem, tyle poczytalam, super, ze w koncu doradzaja mi kobiety, ktore rodzilyMagnez i nospa styknie.
A macica się przygotowuje do godziny zero. Już bliżej niż dalej przecież [emoji14]
reklama
Nonkatoja
Fanka BB :)
Ja chyba nie nastawiam się na żadną pozycje. Zobaczę w jakiej będzie mi najwygodniej. [emoji4]Tu tez mozna pogadac [emoji23] zdajesz nam relacje przecież, mamy Ciebie zamiast szkoly
A propo rodzenia, jaka pozycja jest waszym zdaniem najlepsza, tzn jakbyscie chcialy rodzic/jak rodzilyscie? Ja rodzilam obie corki w tej podobno nakgorszej pozycji na plecach. Przy pierwszej córce nie wiedziałam ze mozna inaczej, ale dobrze poszlo. Z druga córką chciałam rodzic inaczej, ale koniec koncow tak mi bylo najwygodniej i najmniej bolalo bo szybko szlo, nie mialam sily inaczej po prostu.. a teraz mysle o porodzie w wodzie gdzie bede kleczala ale nie wiem czy dam tak rade wiec to tylko takie pomysly
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
nie wiem na jaki porod wyda zgode okulista, ale wydaje mi sie, ze chyba na lezaco z nogami podniesionymi, znacy tak do siebie przycisnietymi..ale to pewnie wyjdzie w praniu, o porodzie w wodzie tez myslalam, ale chyba wole normalnie na lozkuTu tez mozna pogadac [emoji23] zdajesz nam relacje przecież, mamy Ciebie zamiast szkoly
A propo rodzenia, jaka pozycja jest waszym zdaniem najlepsza, tzn jakbyscie chcialy rodzic/jak rodzilyscie? Ja rodzilam obie corki w tej podobno nakgorszej pozycji na plecach. Przy pierwszej córce nie wiedziałam ze mozna inaczej, ale dobrze poszlo. Z druga córką chciałam rodzic inaczej, ale koniec koncow tak mi bylo najwygodniej i najmniej bolalo bo szybko szlo, nie mialam sily inaczej po prostu.. a teraz mysle o porodzie w wodzie gdzie bede kleczala ale nie wiem czy dam tak rade wiec to tylko takie pomysly
anio0
Ja tak samoJa chyba nie nastawiam się na żadną pozycje. Zobaczę w jakiej będzie mi najwygodniej. [emoji4]
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Ja tez sie wstrzymuje z masazem do wizyty u ginki przynajmniej, bo nie wiem czy ta moja infekcja sobie poszla a wole nie ryzykowacGrama dziękuję za odp, czyli mówisz ze zrezygnowalas z masazu... hmm ja się zdecyduje, pisalam już dlaczego z tym że sama nie wiem czy będę to dobrze robila. No nic, trzeba poczytać więcej na ten temat może się uda. Piersi też zaczynam smarowac, bardzo mi zależy na kp więc może dzięki temu po porodzie bedzie latwiej. Tak w ogóle to Miłego dnia mamusie![]()
Pospalam jeszcze z mezem na chwile i troche brzuch mniej boli [emoji4]
elifit
Moderatorka
Będę rodzić w takiej w której będzie mi najwygodniej. Niech mnie intuicja prowadzi. Z tego co wiem wertykalne są najlepsze bo wtedy jest najkrótszy kanał rodnyTu tez mozna pogadac [emoji23] zdajesz nam relacje przecież, mamy Ciebie zamiast szkoly
Nonkatoja
No szok. Jeśli to prawda, to jest straszne. Jak można wybrać, które dziecko się chce, a którego nie?Widzialyscie ten artykuł
Link do: Norwegia chce zabijać bliźniaki
Straszne.
Nie pojechalabym tam aby usunąć jedno z moich a drugie zostawić. Dzieci to dar Boga. Moja Babcia mówi: Pan Bóg dał, pan Bóg pomoże.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
szokWidzialyscie ten artykuł
Link do: Norwegia chce zabijać bliźniaki
Straszne.
Nie pojechalabym tam aby usunąć jedno z moich a drugie zostawić. Dzieci to dar Boga. Moja Babcia mówi: Pan Bóg dał, pan Bóg pomoże.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Zakaz kąpieli w wannie to taki standard w takich sytuacjach jak mam ja ze np szyjka sie skraca, jest rozwarcie, czy infekcjami nic lekarka nie mowila na temat kapieli, byleby woda goraca nie byla to spoko![]()
reklama
Nonkatoja
No ja też będę pierwszy raz rodzić, więc nie mam doświadczenia. Myślę, że co ma być to będzie i tak jakoś urodze[emoji6]Ja tak samoale jestem pierworódką, więc co ja mogę wiedzieć o rodzeniu
zobaczę jednak jak się będę czuła, jak będzie przebiegać poród i jakie będę miała możliwości. Nie chcę się na nic nastawiać, idę na spontana
![]()