reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Jadwiga błagam o litosc... takie pyszne smakołyki z rana :) a mialam od dzisiaj przejsc na diete.

Kurcze jak do tej pory przytylam 11 kg i ostatnimi czasy w 4 tyg od wizyty do wizyty przybieram przeważnie po 3 kg to znaczy że ja teraz jeszcze przytyje 6 kg conajmniej? Matko boska to ja się będę turlac

reklama
Ja nie mam zadnej paniki po porodzie Olgi. Dawno jestem przygotowana. Czekam tylkk na przelew zeby kupic ostatnie rzeczy i paczke z Polski z dodatkowymi ciuszkami:)

Nie mam problemu z podniesieniem sie z zadnej pozycji. Bardzo motywujacy jest placz/krzyk syna. W sekunde przemiwszczam sie z miejsca na miejsce. Młody pilnuje zebym miala trening :D dodam ze przytylam 14 kg :D

Jak co noc wstalam okryc małego w łóżeczku i sie wysikac i po spaniu. Malutka tanczy w brzuszku. Zawsze budzi sie ze mna. Dobry dzieciak. Zasypia jak ja spie i nie kopie. Daje sie matce wyspać..ciekawe jaka bedzie po porodzie . nie moge jej sie doczekac :)

ja tez czekam na malego, wyobrazam sobie jaki bedzie, do kogo bedzie podobny, jakie bedzie miec wloski, jakie bedzie miec oczka, usteczka, nosek...taki moj bedzie, taki kochaniutki ♥

Tez różnie z tym bywa. Pytałam moja mamę jak było u niej, bo wielu lekarzy twierdzi, ze to jaki masz poród dziedziczy sie po matkach wlasnie (w UK mojej szwagierce kazali w szpitalu zrobić wywiad w tym kierunku to ja z ciekawości tez zrobiłam). U mojej mamy pierwsze dziecko, czyli ja 2h, drugie dziecko jeszcze szybciej. Oba porodu bardzo lekkie [emoji6] pozostaje miec nadzieje, ze to jednak po niej odziedziczyłam [emoji12]
Moja siostra rodziła po 3 h, ja z dwiema innymi ponad 12h. Moja mama szybkie porody.
życzę ci żebyś miała szybko i lekko ale wiekszy procent pierworodek jednak rodzi dłużej więc nastaw się na te drugą opcję. Najwyżej się pozytywnie zaskoczysz ;) Jak znajdę info to wkleję wypowiedź położnej nt tego co się dzieje z szyjką podczas porodu

Dzień dobry?
Niewyspanam głowa mnie cmi gardło boli ehh

Lux ha ha ha standard. Zawsze najwiecej do powiedzenia na temat ciazy czy dzieci mają osoby, które nigdy w ciazy nie były :) olac to, damy sobie rade same.
no i przeciez ona sa ekspertkami co nie :D hehe jeszcze dojdzie do tego, ze uwaga-beda mnie pouczac jak mam dziecko kapac i trzymac albo jak wozek prowadzic haha :D nienawidze takich czlowiekow i eliminuje je z mojego otoczenia

Moja siostra rodziła po 3 h, ja z dwiema innymi ponad 12h. Moja mama szybkie porody.
życzę ci żebyś miała szybko i lekko ale wiekszy procent pierworodek jednak rodzi dłużej więc nastaw się na te drugą opcję. Najwyżej się pozytywnie zaskoczysz ;) Jak znajdę info to wkleję wypowiedź położnej nt tego co się dzieje z szyjką podczas porodu

Dzień dobry?
Niewyspanam głowa mnie cmi gardło boli ehh
wstyd sie przyznac, ale spalam do 9-30 :D rano przebudzilam sie jak Tomek jechal do pracy

reklama
Tez różnie z tym bywa. Pytałam moja mamę jak było u niej, bo wielu lekarzy twierdzi, ze to jaki masz poród dziedziczy sie po matkach wlasnie (w UK mojej szwagierce kazali w szpitalu zrobić wywiad w tym kierunku to ja z ciekawości tez zrobiłam). U mojej mamy pierwsze dziecko, czyli ja 2h, drugie dziecko jeszcze szybciej. Oba porodu bardzo lekkie [emoji6] pozostaje miec nadzieje, ze to jednak po niej odziedziczyłam [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No to zazdroszczę z tym porodem. U mojej mamy pierwszy poród ze mną dosyć ciężki 12h. Kolejne już łatwiejsze. Jednak nie wszystko zgadza się w naszych ciązach, bo o ile obie mało przytyłyśmy i późno brzuch było widać, to ja np. nie mam rozstępów, a moja mama miała już na początku i ja generalnie gorsze samopoczucie na początku ciąży, a moja mama nie, więc jest jeszcze szansa, że łatwiejszy będę miała poród niż mama[emoji6] Nawet mój mąż mówi, że coś czuje, że Młody wyskoczy że mnie jak z procy i będę miała szybki poród[emoji23] oby był dobrym prorokiem[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry