reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja nie mam zadnej paniki po porodzie Olgi. Dawno jestem przygotowana. Czekam tylkk na przelew zeby kupic ostatnie rzeczy i paczke z Polski z dodatkowymi ciuszkami:)

Nie mam problemu z podniesieniem sie z zadnej pozycji. Bardzo motywujacy jest placz/krzyk syna. W sekunde przemiwszczam sie z miejsca na miejsce. Młody pilnuje zebym miala trening :D dodam ze przytylam 14 kg :D

Jak co noc wstalam okryc małego w łóżeczku i sie wysikac i po spaniu. Malutka tanczy w brzuszku. Zawsze budzi sie ze mna. Dobry dzieciak. Zasypia jak ja spie i nie kopie. Daje sie matce wyspać..ciekawe jaka bedzie po porodzie . nie moge jej sie doczekac :)

reklama
Ja nie mam zadnej paniki po porodzie Olgi. Dawno jestem przygotowana. Czekam tylkk na przelew zeby kupic ostatnie rzeczy i paczke z Polski z dodatkowymi ciuszkami:)

Nie mam problemu z podniesieniem sie z zadnej pozycji. Bardzo motywujacy jest placz/krzyk syna. W sekunde przemiwszczam sie z miejsca na miejsce. Młody pilnuje zebym miala trening :D dodam ze przytylam 14 kg :D

Jak co noc wstalam okryc małego w łóżeczku i sie wysikac i po spaniu. Malutka tanczy w brzuszku. Zawsze budzi sie ze mna. Dobry dzieciak. Zasypia jak ja spie i nie kopie. Daje sie matce wyspać..ciekawe jaka bedzie po porodzie . nie moge jej sie doczekac :)

fajnie ze ktos jeszcze poza mna teraz nie spi:)))
tez sie nie moge doczekac. ja niby od biedy jestem gotowa ale w praktce torba nie spakowana!:))) ale to wszystko przez te opoznienia w dostawach mebli. na szczescie wczoraj odebralismy regal Zosi i polki do szafy. Zaczelam ostro dzialac ale opadlam z sil. jutro kolejny atak. jak uporzadkuje upchniete po katach rzeczy Zosi i wpakije do regalu to mi sie akurat zrobi wolne miejsce na torbe! i wtedy przystapie do ostatecznego ataku na pakowanie jej:)

jestem bardzo ciekawa jak moja corcia bedzie wygladala. tak bym chciala zeby byla sliczna! no wiem ze podobno dla matki zawsze jej dziecko jest najpiekniejsze ale tak irracjonalnie jakos mysle o mojej corci:) chcialabym ja juz miec w swoich lapkach!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

No wlasnie ja tez tak mam ze młody budzi sie ze mną. Juz kiedyś pisałam ze nie mam czegoś takiego żeby mnie budził kopnikami. Zanim zasne zawsze mam porcje kopniakow, naciesze sie, a potem daje reke i mały zasypia i ja też. Teraz wstałam na siusiu to maluch szaleje :) ale niech kopie, teraz spac nie ide bo mężuś zaraz wróci z pracy i trzeba bedzie dzieci do przedszkola szykować. Później jeszcze pośpie :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

fajnie ze ktos jeszcze poza mna teraz nie spi:)))
tez sie nie moge doczekac. ja niby od biedy jestem gotowa ale w praktce torba nie spakowana!:))) ale to wszystko przez te opoznienia w dostawach mebli. na szczescie wczoraj odebralismy regal Zosi i polki do szafy. Zaczelam ostro dzialac ale opadlam z sil. jutro kolejny atak. jak uporzadkuje upchniete po katach rzeczy Zosi i wpakije do regalu to mi sie akurat zrobi wolne miejsce na torbe! i wtedy przystapie do ostatecznego ataku na pakowanie jej:)

jestem bardzo ciekawa jak moja corcia bedzie wygladala. tak bym chciala zeby byla sliczna! no wiem ze podobno dla matki zawsze jej dziecko jest najpiekniejsze ale tak irracjonalnie jakos mysle o mojej corci:) chcialabym ja juz miec w swoich lapkach!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Grama, to Ty masz te problemy z tą kołyską ? Jeśli tak to weszlam tu teraz dla Ciebie bo cos mi sie przypomnialo [emoji4]
Napisz do Allegro, żeby wysłałi upomnienie. Ja kiedyś zamawiałam lampe do paznokci, wysłałam kase przelewem a lampy ani widu ani slychu coś ponad dwa tygodnie. Ci od lampy zapewniali ze juz pakuja, ze na kuriera czeka, itd. Wkurzylam sie i napisalam skarge do Allegro i oni za mnie to zalatwili, normalnie ze mną pisali, opowiedziałam im sytuacje i oni interweniowali. Dwa dni i lampa przyszla ;) Chyba dalej tak można zrobić :) Musisz przez swoje konto do nich napisać chyba w menu kontakt, i tam wybrac odpowiedni dział. Ale pewna nie jestem gdzie to było..

Ale wiecie co nawet nie chodzi o ból gdzies głęboko, w stronę szyjki. Mnie to już boli przy samym wejściu, na bank pekne albo mnie natna. Mówię wam czuje się jak dziewica :)

Kurcze lekarz znowU namawiał mnie na szkole rodzenia, że to bardzo ważne i w ogole. No nie wiem sama, myślałam że obejde się bez
Klarolina ja chodze i powiem ci, ze jestem zadowolona ;) ciezko mi sie zebrac fakt ale generalnie zaqsze wracam usmiechnieta z tamtad fajnie posluchac dziewczyny jakie problemy maja wtedy czlowiek inaczej patrzy na swoje problemy no i ma swiadomosc, ze zawsze moze o cos zapytac nawet jak to glupie pytanie ostatnio gadalysmy o zabobonach nikt sie nie nasmiewal z nikogo

Mam podejscie jak Grama dobrze, ze jest za darmo ale jakbym miala placic za to to bym nie chodzila no chyba, ze wtedy te zajecia wygladalyby inaczej ;) fakt duzo sie dowiadujemy ja poszlam glownie pod katem porodu zeby sie dowiedziec jak radzic sobie z bolem i jak partner ma mi pomagac ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Bry z rana mnie malutka budzi ... Jak mi raczkami posmyra po pecherzu to nie ma opcji musze isc siku... A jak jest to rano to juz mam oczy jak 5zl i po spaniu chyba mi sie organizm przestawia ...

thgfflw1k3inkyc3.png

No wlasnie chodzi o to ze u mnie nie ma darmowej szkoly rodzenia. I dlatego wkurza mnie ze lekarz mi wrecz kaze isc, niech sie wali. Nie chce chodzic sama a spotkania odbywaja sie w czwartki o godz 17. Gdybym miala uczestniczyc w zajeciach już od jutra to maz ma druga zmiane czyli do 19 i w przyszlym tyg tez 2 zmiana. Wiadomo ze mozna sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy Ale przecież i tak nikt za mnie nie urodzi. Tyle kobiet nie chodzi do szkoly rodzenia i jakos przezywaja porody. Zdenerwował mnie ten lekarz, bo rozumiem że można coś komuś zaproponowac, polecic Ale nie namawiac tak na sile.

Jeszcze mowilam mu ze za bardzo nie mam czasu, musze odbyc praktyki przed porodem co nie jest latwe, poza tym ciągle jestem na budowie a budowe mam 30 km od obecnego miejsca zamieszkania a on na to to nie sa ważne rzeczy, najważniejsze jest dziecko. Zgadzam się bo Franulek jest dla mnie najważniejszy na swiecie Ale nie uważam, że to że nie chce isc do szkoły rodzenia oznacza że jestem zla, wyrodną matka. Aż mi się przykro zrobilo :(

reklama
Klarolina ja chodze i powiem ci, ze jestem zadowolona ;) ciezko mi sie zebrac fakt ale generalnie zaqsze wracam usmiechnieta z tamtad fajnie posluchac dziewczyny jakie problemy maja wtedy czlowiek inaczej patrzy na swoje problemy no i ma swiadomosc, ze zawsze moze o cos zapytac nawet jak to glupie pytanie ostatnio gadalysmy o zabobonach nikt sie nie nasmiewal z nikogo

Mam podejscie jak Grama dobrze, ze jest za darmo ale jakbym miala placic za to to bym nie chodzila no chyba, ze wtedy te zajecia wygladalyby inaczej ;) fakt duzo sie dowiadujemy ja poszlam glownie pod katem porodu zeby sie dowiedziec jak radzic sobie z bolem i jak partner ma mi pomagac ;)

thgfflw1k3inkyc3.png
U nas są tylko płatne szkoły rodzenia, co mnie juz w pierwszej ciąży zniechęciło :)

Kochane, strasznie mnie zaczelo bolec pod pępkiem.. tzn w polowie drogi od pępka do spojenia. Tak mnie tam kuje, boli, sciska.. sama nie wiem jak to okreslic. Promieniuje na boki :/ Bol juz trwa kilka minut, wzięłam no spe i sie polozylam..

Do góry