reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie mam pojęcia co to za przewijak :D kupiłam w hurtowni dziecięcej. A pościel jedna mam od przyjaciółki po jej córkach a druga zamówiłam na allegro szara w białe gwiazdki pasująca do mojej poduchy ciążowej :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

No to do tego przewijaka możesz sobie dokupić cala reszte, jest pościel, rozek, ochraniacz na łóżeczko. Jestem na etapie poszukiwania pościeli, przejrzałem już chyba wszystkie możliwe strony @ i utknely mi w pamięci Twoje sowki.
A Zwariowałam jak weszłam na stronę muzpony.com. Tylko te ceny!!!!!

reklama
Witam się po paru dniach nieobecności [emoji4]

Od czasu do czasu Was poczytywałam, ale i tak pewnie nie dam rady nadrobic[emoji26]

@sancia880 wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, bo nie miałam okazji. [emoji9]

Super, że Maciuś jest taki silny i że Madzia już niedługo będzie mogła przytulić synka[emoji7]

Dziewczyny, które były w szpitalach - mam nadzieję, że wszystko dobrze i już wszystkie w domach.

Ja ostatnio mam gorsze dni w samopoczuciu. Dziś w pracy tak mi się słabo zrobiło, że musiałam posiedzieć na tarasie. Poza tym chyba młody ma mało miejsca, bo brzuch mi drętwieje w górnej części tuż nad cyckami. Nie wiem co to jest.

Dziewczyny nie pokazujcie mi tych pięknych kocykow, bo mam już 4-5, a pewnie jeszcze jakieś kupię, bo tyle mi się podoba. [emoji4] za to możecie polecić jakieś ręczniki, okrycia kąpielowe, bo mam jedno z pepco, a reszta wydaje mi się takie sztywne i nieprzyjemne w dotyku, a nie chciałabym żeby kosztował też majątek.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już mam stos kocyków sztuk 6 po dzieciach i powiem wam że chcę jeszcze. Wychodzi ze mnie świrka ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Nonkatoja mnie też się nie podoba ten reczniczek z pepco. Taki jakis szorstki, zupełnie jak nie dla bobaska. Koleżanka Kupilam w textil markecie taki milusi i musze sie tam wybrac
Tzn ja mam z pepco ale bardziej okrycie kąpielowe, kupiłam już dawno oo i jest mięciutkie (nie wiem czy będzie chłonne i jak zachowa się po praniu). Nie wiem jak wyglądają tam ręczniki. Szukałam na allegro, ale wolałbym dotknąć lub chociaż, żeby ktoś już takie kupił i żebym wiedziała, że jest ok.

Witam drogie Panie:)
Mi problemy ze spaniem przeszły... tylko rytm zycia jakis taki zaburzony, zasypiam ok. 1:30-2:00 w nocy i spie do 11:00... próbowalam kilka razy wstac wczesniej i wczesniej usnac ale to nic nie daje, jak jestem tak skrajnie zmeczona to szybciej usne, ale wstaje i tak kolo 11:00[emoji1] dobrze, ze poki co obowiązki zerowe;)

Co do dolegliwosci ciązowych to mam takie dziwne odczucie, jakby mnie ktoś solidnie skopał! Nie moge siedziec, lezec na boku, chodzić... wyjde na 1-2 godzinki z domu i nie moge sie potem ruszyć... cała miednica jakby mnie ktoś kijem pobił....
to normalne??[emoji848][emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png
Normalne. Nie wychodź na tak długo a przynajmniej nie stój chodź tak długo.

Okrycie kąpielowe mam z Ikea.

cb7wugpju04jz4q8.png

Mam to samo, a jak sie poloze na chwilke to wstaje jak 90latka. Dodatkowo Jasiek tak daje czadu, ze bola mnie wszystkie wnetrznosci i jem na raty bo tak mam scisniety zoladek :/ Boje sie jak to bedzie dalej bo serio, staram sie nie marudzic, ale jakos mega ciezko mi ostatnio.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
To z tym wstawaniem to wina spojenia tudzież miednicy. Łatwiej ci będzie urodzić potem ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja z kolei jak leze na boku to jest ok jestem zywczyk, ale jak tylko na mimencik poloze się na plecach to jest tragedia. Nie mogę wstac i się odgiac. Wstaje jak babulenka. A na moje nieszczęście w nocy budzę się na plecach i aż się boję ruszyc
Z pleców przekręcajcie się na bok i dopiero wstawajcie

cb7wugpju04jz4q8.png

He he, niekoniecznie, często chłopcy są podobni do mamusi, choć nie ma reguły ;) U mnia jak mały się urodził to był podobny do mnie i ja nadal twierdzę, że bardziej jest podobny do mnie, z męża też coś tam ma ale w większości widzę podobieństwo do mnie, z dzieciństwa i w ogóle, ale ludzie jak widzą syna i męża to mówią, że to kopia taty [emoji14] nie zgadzam się z nimi ale jak tak uważają to spoko, ja swoje wiem:D
Ciekawe do kogo córcia będzie podobna, na usg ostatnio mówiłam synkowi, że ma taki ładny nosek jak On:)
Identycznie mam. Tzn syn ma mój nos usta i sylwetkę ale ponieważ jest chłopakiem i krótkie włosy ma to wszyscy mówią że to mały tata.
A córka ma nos usta brodę po tacie ale że dziewczynka to że mama. Neeee
A Lilka? Lilka będzie na pewno różna od siostry

cb7wugpju04jz4q8.png

Przychodzi mi tylko na myśl to przed czym ostrzegała położna na szkole rodzenia, ze w 3 trymestrze moze sie pojawić cholestaza ciazowa

"Cholestaza ciążowa to choroba wątroby, która dotyka kobiety w ostatnich miesiącach przed rozwiązaniem.
Głównym objawem cholestazy jest uciążliwy świąd skóry, który czasem pojawia się już w 25. tygodniu ciąży. Nasilenie dolegliwości występuje wieczorem i w nocy, bywa często przyczyną bezsenności. 20 proc. chorych kobiet skarży się też na mdłości, wymioty i utratę łaknienia. Nie każde swędzenie jest niepokojące, ale gdy utrzymuje się przez kilka dni i jest uporczywe, trzeba zgłosić się do lekarza. Dopiero po badaniach krwi oraz wykluczeniu innych przyczyn świądu może on stwierdzić wystąpienie choroby."

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A objawem choleostazy nie jest czasem swędzenie, ale bez wysypki??? Zaznaczam, że nie jestem pewna, więc to info do sprawdzenia.

reklama
Hej dziewczyny mam taką wysypke która swędzi od kilku dni, pojawiła się na brzuchu teraz już pod pachami i na biuście wiecie może co to jest?

Też mialam podobna wysypke ale tylko na rękach. Okazało się ze to od nektarynek. Musiały byc pierony pryskane. może coś zjadlas, albo zmienilas proszek?
Albo to faktycznie ta cholestaza. Ale to akurat łatwo sprawdzić, wyjdzie w badaniach krwi.

Do góry