reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Chyba tez mam z tej firmy po praniu wyglada jak nowy ten rozek a ten z pepco jakis taki nie za bardzo mi sie wydaje jakosciowo bo sie taki sztywny zrobil mimo prasowania ... Ale mowie zobacze czy mala w ogole bedzie chciala w nim spac... Wezme jeszcze kocyk do szpitala w razie czego ;)

thgfflw1k3inkyc3.png
No dokladnie, rozek po praniu jest mily w dotyku i nic sie z nim nie stalo ;) ja do szpitala rozka nie potrzebuje, ale kocyk tez spakowalam, bo wiadomo zima, w nocy moze byc chlodno

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No dokladnie, rozek po praniu jest mily w dotyku i nic sie z nim nie stalo ;) ja do szpitala rozka nie potrzebuje, ale kocyk tez spakowalam, bo wiadomo zima, w nocy moze byc chlodno

Mnie do minky zrazilo to, ze nie mozna go wyprac w wyzszej temperaturze... Fakt slicznie wyglada i jest mily w dotyku ale jakos nie jestem przekonana w dodatku bawelna "oddycha" ... sama nie wiem ... Wewnetrzne ja mowi mi, ze bawelniany rozek lepiej sie sprawdzi
Bralam bez usztywnienia

thgfflw1k3inkyc3.png

Mnie do minky zrazilo to, ze nie mozna go wyprac w wyzszej temperaturze... Fakt slicznie wyglada i jest mily w dotyku ale jakos nie jestem przekonana w dodatku bawelna "oddycha" ... sama nie wiem ... Wewnetrzne ja mowi mi, ze bawelniany rozek lepiej sie sprawdzi
Bralam bez usztywnienia

thgfflw1k3inkyc3.png
Mi przyszedl sensorek minky z bebilonu i troszke mnie zawiódł ten material wlasnie, stad moja rezygnacja z minky, i mam tylko bawelne.. nie zamawiam bo cholera wie co przyślą. Jak uda mi sie znalezc odpowiedni kocyk w sklepie to pomyślę czy kupic, na razie wszystko mam, nawet czapke udalo mi sie wczoraj kupic ;)

Dzien dobry mamusie [emoji4]
A wiec jak pisalam kilka postow wyzej , pojechalismy z mezem ok. 20 na IP bo nie dawalo mi spokoju to ze mala jest tak malo ruchliwa. Połączyli mnie pod ktg , lezalam tam chyba z 40min - wszystko super.. Pozniej USG tez wszystko super ale najdziwniejsze jest to ze lekarz robi mi USG i mowi ze mala bardzo się rusza [emoji47] [emoji15] i pyta mnie "nie czuje Pani..?" Problem byl w tym ze wlasnie nie czulam tego a mala fikala jak ta lala.. Dr nie mogla jej wybadac az przez to dobrze i trwalo to dluzej [emoji28]
Byla bardzo zdziwiona ze nie czuje... (zreszta nie tylko ona... ech.) Po wszystkich badanich (szyjke tez sprawdzala - jest okej) stwierdzili z ordynatorem zeby jednak zostawic mnie na obserwcji 24h zebym pisala godzine i KAZDY ruch jaki poczuje + rano znowu ktg itd. Albo jesli nie chcialam zostac (chociaz oni nalegali i musialam na własną odpowoedzialnosc jechac do domu..) rano zebym odrszu zgłosiła sie do mojego gina na ktg i zeby to z nim przedyskutowac. Czekalismy tam jeszcze z 20min i mielismy sie w tym czasie zastanowic no i mala dostala dobrego powera w tym czasie przez te 20min poczulam z 10 ruchow i nawet Tatus jak przylozyl reke dostal porządnego kopniaka [emoji16] [emoji7]
Wiec wypisalam sie do domu.. po czym mialam w domu az nie zasne zapisywac kazdy ruch. Wróciliśmy jakos byla 00:26 mala Fikala i przez 20min poczulam ja z 10 razy.. wiec spokojnie mi sie przysnelo :) obudzilam sie o 5 i mala akurat sie gimnastykowala :D przez te 1.5h jak nie śpię poczulam ja kilkanascie razy juz nawet nie licze... wiec UFF jest ok :) ale mimo to pojade jeszcze do nojego lekarza i z nim to obgadam wytlumacze itd. :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
No to super. Pewnie kopała Cię w kręgosłup, ale specjalistą nie jestem. Ważne że ją czujesz, ale jak znów będzie coś nie tak to jedz.

Kurczaki.... Ruda na obchodzie będzie ehhhh, już myślałam że ją omine. Mam nadzieję że mnie puści a nie będzie trzymać na zllosc grrrrr. Zrobi mi pewnie bolesnego grzebulca :(

Dzisiaj na śniadanie kiełbasa z grilla hahaha, ale powiem że bardzo smaczna była :D

I słuchajcie, spałam cała noc bez sikania !!!
:D
O 5 rano mnie obudziły na Siku i ktg. Zapisy fajne, ale młody całe 35 minut wariowal i ciągle gubił tętno przez to.

Co do ciśnienia ja mam 92/54 czasem 98/58 więc jest ok. A wszyscy zdziwieni że taka masa z takim ciśnieniem hahahaha

No to super. Pewnie kopała Cię w kręgosłup, ale specjalistą nie jestem. Ważne że ją czujesz, ale jak znów będzie coś nie tak to jedz.
Nie mam pojecia dlaczego tak , ona sama byla zdziwiona , az wkoncu pytam sie jej czy to moze przez moj tluszczyk tak slabo czuje albo nie czuje :confused: ale sie zaczela smiac i mowi ze chyba nie widzialam jeszcze otylej osoby w ciazy i zebym nie przesadzala i ze to nie ma nic do ruchow bo czuc je powinnam.. ale z tego co tez rozmawialam dzisiaj z moja sis to miala tak samo jak ja :) maly jej fikal a ona malo co czula..
jestem spokojniejsza :) dzisiaj jade jeszcze do mojego gina na 11:40 pogadam z nim zobaczym co on powie :)

Kurczaki.... Ruda na obchodzie będzie ehhhh, już myślałam że ją omine. Mam nadzieję że mnie puści a nie będzie trzymać na zllosc grrrrr. Zrobi mi pewnie bolesnego grzebulca :(

Dzisiaj na śniadanie kiełbasa z grilla hahaha, ale powiem że bardzo smaczna była :D

I słuchajcie, spałam cała noc bez sikania !!!
:D
O 5 rano mnie obudziły na Siku i ktg. Zapisy fajne, ale młody całe 35 minut wariowal i ciągle gubił tętno przez to.

Co do ciśnienia ja mam 92/54 czasem 98/58 więc jest ok. A wszyscy zdziwieni że taka masa z takim ciśnieniem hahahaha
ej to co ludzie narzekaja na zarcie w szpitalach skoro takie pysznosci serwuja hehe :D

reklama
Do góry