reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Anio powodzenia. Daj znac jak bedziesz vos wiedziec.

Lola no przynajmniej u Ciebie wiedza co sie dzieje. Mam nadzieję że nie bedzie tak zle jak prognozują

reklama
U mnie codziennie jest tak ruchliwy ze na gidz to ja nalicze i 100kopniakow a z corka wiecznie sie martwilam bo malo ja czulam.
Ania0 kciuki! Daj znac co i jak
Lola chociaz wiesz skad te bole, tyle ze wez czlowieku wytrzymaj z nimi

Ja miałam gulasz z gęsi. Odlałam tłuszcz, będzie smalec, bardzo zdrowy jest.

Ale mam dziś leniwy dzień

Wzrok mi się popsuł. Na lewe oko musiałam kupić dziś większą soczewkę ehh życie :/

Trzymajcie się tam

cb7wugpju04jz4q8.png

Łączę się z Tobą w bólu - również nie mogę spać, powód to "tylko" zgaga, ale chyba niebawem wypali mi wnętrzności, zwłaszcza w nocy :(

Cieszę sie, że zachowujesz dobry nastrój :p :) daj znać, jak wyniki i co u rudej... :D

Mnie tak samo ...

Napiszę Wam więcej później, bo muszę się zbierać, a tak paskudnie dziś jest ... :(
No mnie też zgaga daje się we znaki. Właśnie piję mleko migdałowe, żeby przeszło. Zauważyłam, że zgaga mnie dopada dzień po tym jak się najem słodyczy. Jak nie jem słodyczy, to mam spokój.
Czkawki też nie lubię.

No dziewczyny nadrobiłam Was z ostatnich 4 dni! A to nielada wyczyn.

Lola: trzymaj się tam dzielnie i nie daj się Rudej!!!! Pamiętaj, że to ona jest tam dla Ciebie a nie odwrotnie!
Antiope: nie pamiętam kto przesłał link do tego zwierzaczka szeleszczącego na kolki, ale jest genialny!
Aneta: powodzenia na ktg!
Grun: też bym chętnie obejrzała Wolyń, szczególnie że uwielbiam Smarzowskiego i obejrzałam jego wszystkie filmy. Ale poczekam chyba aż się mały urodzi. Filmy Smarzowskiego nie należa do romantycznych...

I dziewczyny pytanie dnia: czy trzeba uprać pościel maluszkowi? Nie poszewki bo to oczywiste, tylko wkłady do pościeli? Własnie się zaczęłam nad tym zastanawiać....
Podziwiam, że dałaś radę nadrobić 4 dni...
No ja bym też obejrzała Wołyń, ale ja wrażliwiec jestem i trochę się boję. Poczekam aż urodzę z obejrzeniem.

Lux Lola niewiadomo skad. Ja tak mam całą ciążę niestety. Co dwa trzy tyg pare kropli. Badali mnie w szpitalu potem moj lekarz i jeszcze jeden co bylam na zastępstwie. Nikt nic nie widzi. Infekcji brak. Mialam juz kilka razy wyamz z pochwy i szyjki macicy. Uważają ze to prawdopodobnie z szyjki bo sie skraca i jest miekka i tyle. I wez człowieku bądź madry. Za tydz usg to zobaczymy. Jak mi sie nasila bole albo zwiekszy plamienie to ide na ip. Tam mnie dobrze znają juz tyle razy tam byla/lezalam ze szok.

Lola dobrze ze napisalas skarge. Niech ma. Uwierz ze tutaj to jest nie do pomyslenia zeby lekarz tak potraktowal pacjetke. Zwlaszcza w ciazy. Sa oczywiscie niektorzy tacy oschli ale nigdy nie sa nieuprzejmi. Co innego pielegniarki hehe. Te to zawsze wiedza lepiej niz lekarze. Z nimi mam ubaw niezly jak tam jestem. Zawsze cos nie tak. A to leki pomieszaja a to karty nie czytają. A znowu polozne sa mile i zazwyczaj pomocne. Takie mam wrazenie po moich pobytach w szpitalu.

Mam nadzieję ze z moją dzidzia wszystko dobrze. Juz gadam do niej ze jak ma wyjsc to niech wyjdzie a nie tak kombinuje i matke stresuje.

jak bym miała takie ciągłe plamienia jak Ty, to już bym dawno osiwiała. Wytrzymaj jeszcze trochę; już bliżej niż dalej.

ej zamowilam wozek na poczatku wrzesnia, wplacilam 300 zl, wozek mial dojsc koniec listopada, doszedl w drugiej polowie wrzesnia i panie mowia, ze zaplace jak bede odbierac, ze moze u nich stac (kilka tak stoi juz zamowionych) a wczoraj mi tu dzwonia, ze uwaga-szefowa kazala mi teraz zaplacic reszte za wozek a ja mowie, ze to dziadkowie placa i nie wiem kiedy dadza kase dokladnie, ale mowili cos o koncu pazdziernika (tak sie dogadalam z paniami w sklepie, ze wtedy mamy go odebrac) a tu sie szefowa rzuca, ale sama nie zadzwoni do mnie...wiec ja tam zadzwonie do niej!!!! i se z nia pogadam a fotelik nawet nie dojechal o cena o 80 zl wyzsza wyszla niz mialo byc...zla jestem
Zadzwoń koniecznie do szefowej, umowa to umowa. A co gdybyś nie miała gdzie trzymać tego wózka, bo np. byłabyś w trakcie przeprowadzki.
Ja miałam podobny układ jak przy starszym zamawiałam wózek. Poprosiłam, żeby mi go przechowali, bo akurat remont w domu i żywcem nie było miejsca na wózek. Różnica była taka, że ja już miałam zapłaconą całość.
Teraz z kolei się denerwuję, bo w lipcu czy sierpniu zamówiłam łóżko dla starszych dzieci. Miało być we wrześniu, ale dzwonili, że mają obsuwę. No i się teraz denerwuję i wydzwaniam do nich ciągle, czy już jest, bo jak się mały urodzi, to muszę mieć gdzie przenieść starszego. Kanapę na której spała córka D już sprzedałam i młoda śpi na rozkładanym łóżku polowym. No ale jak tam dziś dzwoniłam, to pani powiedziała, że powinni mieć dostawę łóżek w ciągu 2 dni, a wtedy w poniedziałek mi je wyślą. Mam nadzieję...

Matko co za chamstwo z ich strony!!!

A ja oo badaniach.
Bóle są od tego że młody głową i rączkami wali w moją Blizne po CC.
Bóle będą silniejsze z każdym tygodniem bo młody coraz większy. Mogę jedynie lecieć na przeciwbólowych i mega się oszczędzać....
Na to lekarstwa nie ma....
Dostanę kroplówkę i jutro do domu...
Dobrze, że już wiedzą co jest przyczyną bólu i że to nie jest nic zagrażającego zdrowiu Twojemu i małego. Szkoda tylko, że niewiele można poradzić i że jeszcze kilka tygodni będziesz się musiała z bólem męczyć. No ale dla dziecka się wszystko zniesie.

Jadę już teraz. Nie wytrzymam dłużej.
I jak tam?

@anio0 Kciuki oczywiscie sa! czekamy na info :*

Ja jeszcze chyba nigdy nie czulam czkawki :oo::-D albo moze mam za duzo tluszczu i tak delikatne drgania jak czkawka nie dochodza do mnie i czuje tego hahaha :p
ogolnie ta moja mala jest MEGA spokojna , nawet po jedzeniu rozciagnie przeciagnie sie 2 max 3 razy i tyle z ruchow.. lekko brzuch zafaluje i tyle.. mocniej nigdy nie czulam :(
Ze starszym też tak miałam, że mało co czułam.

Lenam a co u Ciebie?

Przyjęli mnie na oddział, zrobili usg i ktg, ale skurczy nie widać i bóle mi przeszły. Chyba się zaraz przejdę do położnej i zapytam co chcą ze mną dalej robić, bo jeśli jest juz dobrze i nie widać żadnego zagrożenia, to wolałabym jednak wrócić do domu... :/

Przyjęli mnie na oddział, zrobili usg i ktg, ale skurczy nie widać i bóle mi przeszły. Chyba się zaraz przejdę do położnej i zapytam co chcą ze mną dalej robić, bo jeśli jest juz dobrze i nie widać żadnego zagrożenia, to wolałabym jednak wrócić do domu... :/
Dobrze że pojechałaś, pewnie zatrzymają Cię na obserwacji. Trzymaj się ciepło.

Lenam i jak tam, jak coś napisz na priv jak wyniki

Uwierz mi, ze jakby uznali, ze nic ci nie jest to nie zostawiliby cie w szpitalu...
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze [emoji8]

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Do góry