reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A to też widocznie zależy od szpitala. Cc to poród operacyjny i skoro dłużej leżysz to dłużej cię obserwują. U mnie 4 doby po cc a sn 2-3

cb7wugpju04jz4q8.png

U mnie po cc wychodzi sie na 5ta done po sn na 3cia

reklama
To tez chyba zalezy.. znam kobiety ktore po 3 dniach wstaly po cc i lataly jak ta lala a inne po sn nie mogly dojsc do siebie kilka tyg i usiasc na tylku + trauma.. ale sa i takie co leza plackiem po cc np moja mama 10dni lezala nie byla wstanie nic zrobic :(
ja sie boje ogolnie wlasnie tego ze po cc nie ogarne maluszka i bede w tej grupie mam co beda lezec plackiem i zwijac sie z bolu..
Abosutnie nie wolno leżeć po CC! Jak już wstaniesz to trzeba chodzić, bo robią się zrosty i blizną źle się goi.
Ja byłam wściekła i przez łzy zgięta na pół chodziłam. Bolało strasznie, ale dzięki temu blizna wewnętrzna na 1,4mm a zewnętrzna 1 milimetr.
Myślałam że lekarze to WARIACI, bo kazali mi chodzić.
Jedynym wskazaniem do leżenia czestrzego jest ropa na bliźnię.
Nie wolno się strofowac, ale chodzić trzeba.
I dzięki temu Blizne mam zajebczystą.
Później zrobię zdjęcie i wam pokażę.

Abosutnie nie wolno leżeć po CC! Jak już wstaniesz to trzeba chodzić, bo robią się zrosty i blizną źle się goi.
Ja byłam wściekła i przez łzy zgięta na pół chodziłam. Bolało strasznie, ale dzięki temu blizna wewnętrzna na 1,4mm a zewnętrzna 1 milimetr.
Myślałam że lekarze to WARIACI, bo kazali mi chodzić.
Jedynym wskazaniem do leżenia czestrzego jest ropa na bliźnię.
Nie wolno się strofowac, ale chodzić trzeba.
I dzięki temu Blizne mam zajebczystą.
Później zrobię zdjęcie i wam pokażę.
Chyba że masz zespół popunkcyjny to nir pochodzisz :/

cb7wugpju04jz4q8.png

Mi się właśnie dzisiaj śniło, że Zośka była ułożona miednicowo i robili mi cc... jak się obudziłam w nocy, to już zasnąć nie mogłam z tego wszystkiego. Udało mi się dopiero jak M. do pracy wychodził, a po przebudzeniu z ulgą wyczułam jakieś wypustki przy mostku. Tak jak wiele dziewczyn mówi, że się boi porodu i już chyba by wolała cc, tak ja panicznie boję się właśnie cesarki. Tym bardziej nie mogę się doczekać środowej wizyty, bom ciekawa czy Zośka dalej miednicowo, jak przy ostatnim usg, czy po prostu cały czas sobie jeszcze bryka i da radę się przekręcić na czas ;)
Ania ja tez boje sie cc. Jak bylam ogladac szpital i pokazywali mi sale do cc to prawie sie poryczalam. Nie wyobrazam sobie tam lezec. Musieli by mnie czyms nafaszerowac bo inaczej nie dała bym rady tam lezec.

reklama
Do góry