reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
W ogóle, to sobie chyba z jeszcze jedną koszulę dokupię, ale bez guziczków tym razem... spróbuję cyckami wejść w tę z "gumką" nacycnikową, którą się tylko zsuwa po odsunięciu tych bocznych zakładek.

Kurde Wy naprawde macie do szpitala popakowane takie duze walizki?? kurde bo ja dostalam od swojej poloznej taka mala liste wyprawkowa do szpitala , tu niby wszytsko dostane :) i dla siebie mam miec tylko koszule do karmienia czy pizamke + kosmetyczke.. dla dziecka mam miec tylko ciuszki na wyjscie

Kurde Wy naprawde macie do szpitala popakowane takie duze walizki?? kurde bo ja dostalam od swojej poloznej taka mala liste wyprawkowa do szpitala , tu niby wszytsko dostane :) i dla siebie mam miec tylko koszule do karmienia czy pizamke + kosmetyczke.. dla dziecka mam miec tylko ciuszki na wyjscie
Na stronie internetowej szpitala, w którym chcę rodzić jest naprawdę długa lista... I ciuszki dla Maluszka trzeba mieć. Ale ja sobie kupiłam ostatnio małą walizkę, bo mi się zawsze taka przyda, i mam zamiar się w nią spakować ze wszystkim.

reklama
Tutaj skopiowany fragment w/w listy:

· szlafrok
· kapcie
· ręcznik
· przybory toaletowe
· leki przyjmowane na stałe
· piżama
· karty informacyjne z wcześniejszych pobytów w Szpitalu

Artykuły spożywcze:

· woda niegazowana (odradza się spożywanie soków oraz napojów uczulających dzieci, np. truskawkowych, z owoców cytrusowych),
· ulubiona herbata, kawa bezkofeinowa,
· biszkopty, chrupki kukurydziane

Artykuły higieniczne:

· przybory toaletowe (pasta do zębów, szczoteczka, delikatne mydło, mydło) płyn do higieny intymnej z wyciągiem z kory dębu lub „szare mydło”, szampon,
· 2 ręczniki,
· ręcznik papierowy, jednorazowy (może służyć do wycierania krocza),
· podpaski nocne (np. pieluchy Bella, największy rozmiar lub podkłady nieprzemakalne 90x60) –3 sztuki,
· wkładki laktacyjne,
· papier toaletowy,
· jednorazowa maszynka do golenia wg. własnego uznania i życzenia,
· chusteczki higieniczne,
· gąbka kosmetyczna do zwilżania twarzy i ust.

Bielizna osobista:

· majtki jednorazowe z siateczki – z fizeliny -3sztuki:
· staniki laktacyjne (2 sztuki);
· kapcie;
· klapki pod prysznic;
· szlafrok;
· koszule nocne, rozpinane (2 sztuki);
· skarpetki

i to dla samej mamy ;)

Do góry