anio0
Fanka BB :)
Dobra... poczekam, ale... zobaczcie same:Ja bym poczekala kilka dni i wtedy panikowala
Zobacz media 717923Zobacz media 717924
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dobra... poczekam, ale... zobaczcie same:Ja bym poczekala kilka dni i wtedy panikowala
Mój mąż sobie kupił kiedyś książkę "Komando Tata" czy jakoś tak dla faceta jak znalazł, a że chłop mój jest wojskowym, to już w ogóle się odnalazł w opisywanych tam realiach potrafi do mnie rzucić tekstem, że zanim Zosia "osiągnie pełną mobilność..." to coś tam, coś tam. Ostatnio pożyczał nawet tę książkę koledze.
Aneta nie strasz, ze tak juz caly czas bedzie w 3 trymestrze ...Dziewczyny zabawa zabawa ale pierwszy grudniowy dzieciaczek jest aniolkiem. Hajmal urodziła w 16 tyg. Macius jest naszym drugim maluszkiem. Dlatego ja raczej nie wchodze w ta zabawe bo było by mi przykro pomijac dziewczyny tutaj. Ale jesli macie ochotę to prosze bardzo. Zawsze to jakas odmiana.
Nie wiem czy zauwazylyscie ze my wszystkie juz jak emarytki. Tu mnie boli tam cos nie tak uroki 3 trymestru
Lola mama nadzieje ze u Ciebie dobrze wszystko bedzie. Daj znac jak bedziesz cos wiedziec.
Ania ja mam jak ty. Takiego smutasa cała ręka mu wchodzi pod piersi wiec brzuch jest mega nisko. Dzis rano az sie przestraszyłam. Przez to tez nie mam klopotow z oddychaniem. I ten nacisk na żołądek mi dzis przeszedl. Za to chodze kolyszac sie na boki bo tak mnie krocze boli i spojenie i brzuch nad i kręgosłup. Na szczescie synus szybko usnal i teraz leze i od razu lepiej. Musze go jutro obserwowac i do buzi zajrzec mu. Nie chce mi jesc dzis prawie nic tylko pije i sie awanturowal podczas myci zębów. Nie chcialam go juz meczyc wieczorem ale rano musze zobaczyc.
Lux moja dzidzia dzis nie ma nastroju. Slabo kopie. Ruchow na pewno jest więcej niz 10 na godz ale ona przeważnie ma ze 100 więc ciut sie martwie. Zobacze jak jutro bedzie miala.
Anetka, jak czujesz niepokoj to moze lepiej jedz..
Ja mam z castoramy fioletowe i jest istna masakra nie polecam ale za jakis czas damy drzwiczki do lakierowania zmienimy kolor na jakis inny.Ja mam w kuchni czerwone z polyskiem i dramat jest z nimi.. caly czas trzeba wycierac paluchy [emoji21][emoji21]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem nawet co mnie powinno zaniepokoić... Na pewno dzisiaj od rana biegam po domu i sprzątam jak najęta, piorę, prasuję, kurze wycieram - odbiło mi, bo zazwyczaj nienawidzę robienia porządków. A tak to nie wiemObniza sie . A masz inne objawy?
Buuu nic nie widze
Anio, pojecia nie mam. Mi to sie chyba nawet tuz przed porodem nie obnizal brzuch.. a przynajmniej nie zauwazylam wiec nie pomogeLoooosie, odpisze mi która, bo właśnie przeczytałam, że brzuch się obniża na 2 tygodnie przed porodem oczywiście, wierzę z całego serca, że to tylko jakieś przesądy, ale... cholera jasna!
Trzymam kciuki za tę koleżankę. Ja z kolei czekam na środę i na USG, żeby, mam nadzieję, się jedynie upewnić, że z główką Zośki wszystko dobrze i komory się nie powiększają.W poniedziałek dowiem sie wiecej, bo mamy trening. Ta koleżanka powiedziała, ze jeżeli przyjdzie na trening to znaczy, ze jest szansa, ze dziecko przeżyje, ale jeżeli nie ma takiej szansy i jednak zdecyduje sie na przerwanie to juz jej nie bedzie w poniedziałek [emoji17] nawet nie wiecie jak wyczekuje na ten dzien i zaciskam łapki, zeby jednak była... jesli przyjdzie to chyba ja uściskam z radości...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mogl sie dzidzius obrocic. Mi sie corka w 35 tygodniu obrocila w poprzek i starsznie dziwny brzuch mialam. Ale potem wrocila na miejsceCzuję się normalnie... tak jak szybciej już pisałam, mam wrażenie, że Mała się wiecznie przekręca. Raz jest poprzecznie, raz pionowo ułożona. Tak przynajmniej myślę, bo ruchy w różnych partiach brzucha czuję w ciągu dnia, ale mój brzuch naprawdę wygląda... źle.