reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

nie nie nie, zle piszesz, mi oplacal pracodawca, po prostu byla to umowa zlecenie, na ktorej sie placi takie skladki chorobowe jak na umowie o prace, z ta roznica, ze od samego poczatku za l4 placi Zus
To dobrze że miałaś opłacane :) bo niestety wielu pracodawców nie chce płacić składek :/

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
U mnie np. jest tak że ja pracowałam u teściowej a ona w mieście jest raz w tyg więc ja zanosze z tego względu że jest szybciej a jest na to tylko 7 dni pewnie u Lux też :D
tez zle piszesz, nie chce mi sie juz tlumaczyc tego poraz piaty, ze na umowie zlecenie do kontynuacji zwolnien najlepiej jest zaniesc samemu...bo jesli wysle to ksiegowa to bedzie trzeba tzw rachunek rozliczenia miedzy mna a pracodawca do Zusu dostarczac, no nie wiem juz jak to dobrze wytlumaczyc

tez zle piszesz, nie chce mi sie juz tlumaczyc tego poraz piaty, ze na umowie zlecenie do kontynuacji zwolnien najlepiej jest zaniesc samemu...bo jesli wysle to ksiegowa to bedzie trzeba tzw rachunek rozliczenia miedzy mna a pracodawca do Zusu dostarczac, no nie wiem juz jak to dobrze wytlumaczyc
ja napisałam jak jest u mnie nie koniecznie musi być tak u Ciebie, ja poprostu zanosze sama bo tak jest szybciej a moja tesciowa jest tylko raz w tyg nie wczytywałam się nigdy w to dlaczego akurat Ty musisz sama zanosić :)

ja napisałam jak jest u mnie nie koniecznie musi być tak u Ciebie, ja poprostu zanosze sama bo tak jest szybciej a moja tesciowa jest tylko raz w tyg nie wczytywałam się nigdy w to dlaczego akurat Ty musisz sama zanosić :)
no wiec temu tlumacze, by dziewczyny wiedzialy czmu akurat mi placi Zus :D no juz chyba wszystko napisalam hehe
aha a Ty masz umowe o prace tak?

Laski teraz jest promocja na koszule do karmienia na allegro po 17,99zl jakby ktos chcial ;) sama sie zastanawiam czy kupic takie zwykle czy jakies ladniejsze ale pomyslalam, ze troche mi szkoda wydac wiecej bo jak malej sie uleje albo mi mleko pocieknie to moze szlak je trafic ...
Dobrze kombinuje ?

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Laski teraz jest promocja na koszule do karmienia na allegro po 17,99zl jakby ktos chcial ;) sama sie zastanawiam czy kupic takie zwykle czy jakies ladniejsze ale pomyslalam, ze troche mi szkoda wydac wiecej bo jak malej sie uleje albo mi mleko pocieknie to moze szlak je trafic ...
Dobrze kombinuje ?

thgfflw1k3inkyc3.png
ja dostane od mojej mamy, bo ma swoj sklep z bielizna :D

Do góry