reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Elifit - my zawsze wychodzimy jak Nadia juz spi, umyta i pojedzona,przychodzimy to tez spi wiec tak naprawde ona nie wie ze gdzies chodzimy.
A no to moja teściowa musiała by przyjść do mnie po 21. Yy no nie ;) ale grunt że wam to odpowiada :)
Bo fajnie macie z tą opieką.
Ale tak jak mówiłam, ja lubię swoją prywatność więc wszystkiego są plusy i minusy :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Hej kochabe, u mnie średnie wieści. Byłam na IP.

Rozejścia spojenia łonowego, z 0,1cm skoczyło do 0,6 cm od poniedziałku. Lekarz chciał mnie w szpitalu zatrzymać, ale się nie zgodziłam. Postraszyli mnie gorsetem, rehabilitacją przez pół roku po porodzie...
I powiedzieli że przy 1,5 cm konieczne jest CC.
Kurde no doła mam, chodzę jak połamana, potrzebuje pomocy przy wstawaniu. A jak sama wstaje to zajmuje mi to sporo czasu.
I oczywiście zakaz chodzenia, leżenie z nogami u góry i nie wolno mi już przytyć.
A nie chodzenie wykluczamy, przecież mam 2 latka w domu.
Wracam dzisiaj do siebie. Mieszkanie małe i synka mogę kontrolować chociażby wzrokowo.
U rodziców bym została ale już ojciec mi dokucza, że ja niby udaje itp, nawet wyniki badań go nie przekonują.
Jeszcze dwa miesiące, nie wiem jak to będzie. Ja nie dam rady wylezec.
Jutro mąż popierze ubranka dla noworodka i porozwiesza to jeden plus. Trzymajcie kciuki by tam już nic się nie rozchodziło....
Oby u was było lepiej.

Rozejścia spojenia łonowego, z 0,1cm skoczyło do 0,6 cm od poniedziałku. Lekarz chciał mnie w szpitalu zatrzymać, ale się nie zgodziłam. Postraszyli mnie gorsetem, rehabilitacją przez pół roku po porodzie...
Kurde no doła mam, chodzę jak połamana, potrzebuje pomocy przy wstawaniu. A jak sama wstaje to zajmuje mi to sporo czasu.
I oczywiście zakaz chodzenia, leżenie z nogami u góry i nie wolno mi już przytyć.
Wracam dzisiaj do siebie. Mieszkanie małe i synka mogę kontrolować chociażby wzrokowo.
U rodziców bym została ale już ojciec mi dokucza, że ja niby udaje itp, nawet wyniki badań go nie przekonują.
Jutro mąż popierze ubranka dla noworodka i porozwiesza to jeden plus. Trzymajcie kciuki by tam już nic się nie rozchodziło....
Oby u was było lepiej.
Lola sprobuj chociaz przez jakis czas zwolnic obroty, niech sytuacja sie ustabilizuje, Twoj organizm potrzebuje malej regeneracji. Trzymam kciuki, zeby bylo lepiej.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Oby u was było lepiej.
Przykro mi Lola. Moja koleżanka również ma rozejście i przez to konieczne cc. Niestety nie można przy tym naturalnie rodzić bo mogłoby ci to połamać miednice i pół roku leżenia i rehabilitacji.
I tak. Zaleca się oszczędny tryb życia.
Patrząc na to jak wyglądały twoje ostatnie tygodnie to naprawdę radzę ci przyhamować.
Ta koleżanka z rozejściem mówi że obwiązuje sobie miednicę chustą i dociąża butelkami z wodą. Pomaga jej to.
Zapisz się na jakąś grupę wsparcia. Kobitki doradzą.

cb7wugpju04jz4q8.png

Wiecie co ja sie zastanawiam teraz jak ja urodze sn skoro nie mam ani boli miednicy ani spojenie mnie nie boli u mnie to sie chyba nic nie rozszerza haha kazda cos boli a mnie nic :(

thgfflw1k3inkyc3.png
U mnie to samo a z natury jestem waska jak slomka. Cale zycie sie ludzilam, ze mnie ciaza troszke "rozepcha" a tu klops.

Dzieki Eli:* zycz mi zeby waga mi stanela ;D :D :D :D :D :D
Najlepszego dla Lubego i dla Was! :)

Moje zalozenia wagowe tez moge sobie.. +9kg i w ciagu tygodnia z 93cm, wczoraj mialam 99cm :O
Nic sie w mojej diecie nie zmienilo, nie obzeram sie wiec ... jest moc :D

Dziewczyny co oprocz lezenia na bol pachwin? Najgorzej gdy leze na plecach i probuje posniesc noge do gory auu.. :(

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie tez tak boli. Jak bylam w szpitalu i mialam kroplowki z magnezem ro mk to popuscilo, a potem po paru dnoach znowu wrocilo wiec moze to miec jakis wplyw. Pijesz magnez ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiecie co ja sie zastanawiam teraz jak ja urodze sn skoro nie mam ani boli miednicy ani spojenie mnie nie boli u mnie to sie chyba nic nie rozszerza haha kazda cos boli a mnie nic :(

thgfflw1k3inkyc3.png
Nie przejmuj sie, mnie w poprzednich ciazach tez nie bolalo. Teraz w trzeciej ciazy dopiero

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry