reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Myszy go zjedzą [emoji13]

cb7wugpju04jz4q8.png
Myszy i wszystkie zarazy egipskie!

reklama
Słuchajcie moj Miki w brzuchu tak wali nogami, że mąż się śmieję. Jak leżę na plecach to przenosi mój środek ciężkości i cała się gibam na każdą stronę!
Też macie takich siłaczy?

Dziewczyny kur mnie strzeli z tymi zaparciami. Boli mnie wszystko tam na dole. Chodzić nie mogę :(

cb7wugpju04jz4q8.png
A próbowałaś sok z kiszonej kapusty? (tylko nie kwaszonej, tylko kiszonej) Mnie lepiej pomaga od śliwek i innych tego typu rzeczy. A jeśli to nie pomoże, to w ciąży bezpieczny jest syrop Duphalac

Eli ja tez tak mam tylko u mnie po tym zelazie. Normalnie cale podbrzusze mnie boli i pupa ze tak to zobrazuje brzydko. A co lykne tabletke to mnie mdli orzez dwie godziny. Eh już niedługo. Żeby tylko mala była zdrowa to reszte jakos przetrwam.

Boli mnie uchoooo. Musze ba dniach do laryngologa isc ale bede musiala w kolecje z 3 godz czekac jak nie mam umowionej wizyty. Moze jakos do czwartku wytrzymam. Nie chce isc do ogolnego bo mi antybiotyk da a u mnie to nie pomoże. Ja mam zapalenie skory tam w srodku i wystarczy wyczyscic i zalozyc opatrunek z mascia na 24h i jest bajka. Tylko ze to robi moj laryngolog tylko. A zeby bylo śmiesznie w srody w niemczech wszsystkie urzędy i lekarze maja krócej otwarte. Tylko do 11.

Odnośnie diety. Ja z synkiem zadnej nie stosowalam. Jadlam małą ilosc jakiejs rzeczy i obserwowalam. Na szczescie nie mial alergii na nic. A kolki mial tylko przez ten kiss syndrom co pisalam.

Współczuję bólu ucha. Mam nadzieję, że uda Ci się to szybko załatwić.

Ja też na wigilię zamierzam jeść wszystko. Obżerać się nie bedę, ale spróbuję na pewno każdej potrawy. :happy:

Dzień dobry mamy,
Czy wy też zauważacie zwiększone zapotrzebowanie na wapń? :o Organizm mi co chwila podpowiada - zjedz twaróg, serek wiejski i jem z uwielbieniem :)

Popijam pokrzywą albo rumiankiem;) jestem uzależniona od ziółek.
Uzależnienie 2 to wyprawka, wczoraj w smyku znów poczyniłam zakupy, jak nie skorzystać z promocji jesiennej 30% ? ;)

Idę popatrzeć na słonko, 2km i będę szczęśliwsza. Obym nic po drodze nie kupiła ;) Miłego dnia mamy.
Ja pije mleka duzo. Mimo ze na początku ciazy nie byłam w stanie wypic mleka, tak teraz caly dzien popijam po trochu z powodu zgagi, ktora jest okrutnie okrutna

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

hej mamusie! zamiast coraz mniej to ja coraz wiecej pracuje i latam... niby jestem na zwolnieniu od 8 tyg ale tylko do 4 miesiaca odpoczywalam troche a potem coraz wyzsze obroty a teraz to juz powoli mnie przerasta...w fimie u meza siedzie po 7-8 godzin dziennie, ogarniam zakupy i gotowanie, szkola rodzenia sie zaczela... no wychodze o 8 i wracam o 8. z jednej stroby czuje sie dobrze i niby aktywnyn latwiej sie rodzi.. ale ciagle sie boje ze cos sie stanie i sobie nie wybacze wtedy:(
Dziewczyny kur mnie strzeli z tymi zaparciami. Boli mnie wszystko tam na dole. Chodzić nie mogę :(

cb7wugpju04jz4q8.png
Eli a wiesz ze mi owoce pomogly? kupilam na probe 3 sloiczki takie dla dzieci i zjadlam jeden wczoraj i dzis mi lepiej. zaraz zjem kolejny.

Znow bede spac sama z roztoczami (milion bo juz na pewno wrocily po sprzataniu)... mowcie co chcecie, wiem ze wiekszosc z was duzo dluzsze rozlaki z mezem musi zniesc ale dla mnie nawet 2 noce to duzo.

troche mnie szkola rodzenia zaczyna zniechecac do rodzinnego porodu. zaczal mi sie wydawac lekko obrzydliwy...dzis bylo o lewatywie itp... te z was ktore mialy porod rodzinny to wszystkie go chwalicie i wasi mezowie tez... ale na pewno zadnemu facetowi to nie zbrzydzilo zony? znacie kogokolwiek kto zaluje?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

A próbowałaś sok z kiszonej kapusty? (tylko nie kwaszonej, tylko kiszonej) Mnie lepiej pomaga od śliwek i innych tego typu rzeczy. A jeśli to nie pomoże, to w ciąży bezpieczny jest syrop Duphalac

Współczuję bólu ucha. Mam nadzieję, że uda Ci się to szybko załatwić.

Ja też na wigilię zamierzam jeść wszystko. Obżerać się nie bedę, ale spróbuję na pewno każdej potrawy. :happy:
Dobry jest sok sliwkowy z tarczyna. Naprawde fajnie smakuje (jak sliwki) i mnie po nim rusza do kibelka ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry