reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

hej mamusie! zamiast coraz mniej to ja coraz wiecej pracuje i latam... niby jestem na zwolnieniu od 8 tyg ale tylko do 4 miesiaca odpoczywalam troche a potem coraz wyzsze obroty a teraz to juz powoli mnie przerasta...w fimie u meza siedzie po 7-8 godzin dziennie, ogarniam zakupy i gotowanie, szkola rodzenia sie zaczela... no wychodze o 8 i wracam o 8. z jednej stroby czuje sie dobrze i niby aktywnyn latwiej sie rodzi.. ale ciagle sie boje ze cos sie stanie i sobie nie wybacze wtedy:(

Eli a wiesz ze mi owoce pomogly? kupilam na probe 3 sloiczki takie dla dzieci i zjadlam jeden wczoraj i dzis mi lepiej. zaraz zjem kolejny.

Znow bede spac sama z roztoczami (milion bo juz na pewno wrocily po sprzataniu)... mowcie co chcecie, wiem ze wiekszosc z was duzo dluzsze rozlaki z mezem musi zniesc ale dla mnie nawet 2 noce to duzo.

troche mnie szkola rodzenia zaczyna zniechecac do rodzinnego porodu. zaczal mi sie wydawac lekko obrzydliwy...dzis bylo o lewatywie itp... te z was ktore mialy porod rodzinny to wszystkie go chwalicie i wasi mezowie tez... ale na pewno zadnemu facetowi to nie zbrzydzilo zony? znacie kogokolwiek kto zaluje?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja sobie sama zażyczyłam lewatywy i dobrze. Teraz to jest odrobina preparatu wstrzykiwanego gruszką. Położna jak mi robiła lewatywę, to na chwilę wyprosiła D i tyle.
Nie znam żadnego faceta, który zniechęciłby się do własnej kobiety po porodzie. Wprost przeciwnie, po takim doświadczeniu w związku jest więcej czułości i szacunku.

reklama
Kurcze jestem taka zła na meza. Jesteśmy 2 lata po ślubie i mąż chciał mieć dziecko od razu. Namawiał mnie strasznie, Ja się trochę wstrzymalam i szczerze byłam przekonana ze zwariuje jak już nam się uda a okazuje się że jest zupełnie obojętny. No nic. Czasem jak powiem chcesz poczuć to polozy reke na brzuchu od niechcenia Ale żeby coś sam zrobił to nic. Masakra, tak mi przykro ze nawet sobie tego nie wyobrazacie. Mowilam mu o Tym a on zbulwersowany to co mam robić przecież on jest jeszcze w brzuchu.

A co do diety mamy karmiacej to właśnie przerażają mnie swieta. Ja ogólnie dużo jem a w Boże Narodzenie to juz w ogole i wszystko uwielbiam, pierogi z kapustą i grzybami, rybkę smazona mmmm pychotka a w tym roku co? trochę będę się bała jeść to wszystko tak jak niektóre z was mówią, to naprawdę może nie zaszkodzic dziecku.

Moj m widzial wszsytko i zupelnie go to nie ruszyło. Normalnie palca opatrzec nie moze a tu patrzyl jak mnie nacinali itd i nic. Seks po.porodzie jeszcze lepszy i czestszy. My tez tylko 4 tyg wytrzymalismy ;) ja tylko zaluje ze nie robia u nas lewatywy przed porodem.

Obudzilam sie na siku i spac nie moge. Maz wrocil z pracy z gorączką i bolacym gardlem. No pieknie...

Klarolina moj tez tak nie robi ale mnie to nie rusza. Wiem ze martwi sie o mnie i o dzieci i bardzo mu na nas zalezy. Jak sie urodzi to znowu będzie chodzil i przytulal i spiewal i w ogole sie zajmowal. Nie wszyscy faceci przezywaja ciaze kobiety jakos specjalnie uczuciowo. Oni muszą zobaczyc zeby uwierzyc:D

A co do diety mamy karmiacej to właśnie przerażają mnie swieta. Ja ogólnie dużo jem a w Boże Narodzenie to juz w ogole i wszystko uwielbiam, pierogi z kapustą i grzybami, rybkę smazona mmmm pychotka a w tym roku co? trochę będę się bała jeść to wszystko tak jak niektóre z was mówią, to naprawdę może nie zaszkodzic dziecku.
Nie zaszkodzi ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj m widzial wszsytko i zupelnie go to nie ruszyło. Normalnie palca opatrzec nie moze a tu patrzyl jak mnie nacinali itd i nic. Seks po.porodzie jeszcze lepszy i czestszy. My tez tylko 4 tyg wytrzymalismy ;) ja tylko zaluje ze nie robia u nas lewatywy przed porodem.

Obudzilam sie na siku i spac nie moge. Maz wrocil z pracy z gorączką i bolacym gardlem. No pieknie...

Klarolina moj tez tak nie robi ale mnie to nie rusza. Wiem ze martwi sie o mnie i o dzieci i bardzo mu na nas zalezy. Jak sie urodzi to znowu będzie chodzil i przytulal i spiewal i w ogole sie zajmowal. Nie wszyscy faceci przezywaja ciaze kobiety jakos specjalnie uczuciowo. Oni muszą zobaczyc zeby uwierzyc:D

Dokładnie tak, faceci tak mają [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Prawie wstałam. To znaczy leze i motywuje sie zeby isc pod prysznic. Mała wpycha nozki pod moj mostek synek zabiera mi kołdrę wiec pora sie zbierac. Ostatnio nie mam juz na nic sily. Nie wiem jak ja na ta ergoterapie dzis malego zaprowadze. Masakra jakas :)

ja wczoraj się dobrze czułam to dziś mam.Od wczoraj wieczora lekkie bóle w podbrzuszu jak na miesiączke do tego Zosia bardzo aktywna wypycha , kręci , wierci się.Dziś nic nie robie i pachnę ot tak.

Też uwielbiam te wigilijne potrawy ale jeść będę o ile będę w domku a nie w szpitalu

reklama
Do góry