u mnie bylo tak, ze poronilam beda gdzies w 8 tygodniu, ja zauwazylam, ze cera mi nagle pobrzydla i zmalal biust, ale nie pomyslalam, ze to koniec...dopiero na usg zdalam se sprawe, ze to byl wlasnie ten moment...a mdlosci caly czas byly i brzuch wiekszy lekkoLux wzięłam sobie do serca, żeby maluszkowi usg nie szkodzić. Ledwie miałam wizytę we wtorek i usg. Jeśli ciąża obumarła, to i tak nic nie pomogę, a jak z maluszkiem ok, to nie chcę zaszkodzić. Chyba muszę uzbroić się w cierpliwość i poczekać do tego 10 maja wierząc, że jest dobrze.
jak widać z tymi objawami przy obumarciu to jest różnie. Jak miałam pusty pęcherzyk, to się pytałam mojej gin jak to możliwe, że cały czas mam mdłości, a ona mi na to, że to że pęcherzyk jest pusty nie oznacza, że nie jestem w ciąży, hormony ciążowe działają.
reklama
MyDream
Fanka BB :)
Anio0 dobrze prawisz! Taki fajny spokoj z Twoich wypowiedzi bije i utwierdzasz mnie w przekonaniu o pozytywnym mysleniu!
Anetka uwazaj na siebie i odpoczywaj. Ja pewnie dla swietego spokoju pojechala na ip, ale ja to mega panikara jestem ;-) Najwazniejsze jest to, zebys sie sama z myslami nie bila bo oszalejesz.
A u mnie jakos tak hmm.. nie mam na nic mocy, az mi glupio. Ciagle byl lezakowala, spala i żarla. Doslownie zarla, bo to juz jedzeniem nie mozna nazwac[emoji14]staram sie panowac i jesc mini ilosci za to czesto. Z rana meczyly mnie mdlosci i taki tepy/mulacy ucisk na zoladku. Teraz jest lepiej za to sennosc wskoczyla na wyzszy level. Brzuch coraz mniej mi dokucza, jedynie czuje go wieczorami, ale humorki sie odpalaja. Strasznie mi szkoda mojego M bo jedza ze mnie straszna momentami, ale nie moge nad tym zapanowac!
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Anetka uwazaj na siebie i odpoczywaj. Ja pewnie dla swietego spokoju pojechala na ip, ale ja to mega panikara jestem ;-) Najwazniejsze jest to, zebys sie sama z myslami nie bila bo oszalejesz.
A u mnie jakos tak hmm.. nie mam na nic mocy, az mi glupio. Ciagle byl lezakowala, spala i żarla. Doslownie zarla, bo to juz jedzeniem nie mozna nazwac[emoji14]staram sie panowac i jesc mini ilosci za to czesto. Z rana meczyly mnie mdlosci i taki tepy/mulacy ucisk na zoladku. Teraz jest lepiej za to sennosc wskoczyla na wyzszy level. Brzuch coraz mniej mi dokucza, jedynie czuje go wieczorami, ale humorki sie odpalaja. Strasznie mi szkoda mojego M bo jedza ze mnie straszna momentami, ale nie moge nad tym zapanowac!
ja nie mogalam caly dzien jesc a jak dopadlam sie do obiadu to ło JezuAnio0 dobrze prawisz! Taki fajny spokoj z Twoich wypowiedzi bije i utwierdzasz mnie w przekonaniu o pozytywnym mysleniu!
cytrusowa85
MyDream? W którym jesteś tc? Dziewczyny czy Wam jeszcze caly czas brzuch "dokucza" "pobolewa" Bo szczerze to ja fizycznie nie mogę sie do tego przyzwyczaić? Jakos wczesniej to szybko przystosowakam sie a teraz czuje sie zle
chwilami boli i czasami odzywa sie kroczeMyDream? W którym jesteś tc? Dziewczyny czy Wam jeszcze caly czas brzuch "dokucza" "pobolewa" Bo szczerze to ja fizycznie nie mogę sie do tego przyzwyczaić? Jakos wczesniej to szybko przystosowakam sie a teraz czuje sie zle
cytrusowa85
Oj to ciekawe jak długo tak będzie. Może jeszcze ze 2-3tyg I sie organizm przyzwyczai. Jak widac raczej czekam az nastanie "normalnosc" I brak objawow (czy jak cos mnie przestanie bolec) i to mnie cieszy nie martwi. Dwie ciaze mialam "bezobjawowe" nawet brzuch mnie az tak dlugo nie pobolewal I dzieci mam zdrowe. A cieszylam sie Bo moglam normal funkcjonowac dlugo (nawet cisnienie Dalo mi w kosc ale to juz pozniej a teraz juz kilka razy spadlo na leb I szyje)
K
Krasnal77
Gość
Ja juz po wizycie
Bardzo mily pan doktor
Zrobil nam usg, popytal, pobadał i jest wszystko dobrze:-)
Fasol ma 6,3 mm i serce bije jak dzwon...
[emoji854][emoji854][emoji854][emoji854]
Oby chłop!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo mily pan doktor
Oby chłop!
MyDream
Kindzia 7t1d mi tez sie bylo ciezko przyzwyczaic, ciagle mialam wrazenie, ze zaraz okres dostane.
A powiedzcie mi jak u Was z cera? Bo mi sie sypie. Zaczelo sie od krostek na dekolcie, a teraz juz mam 3 konkretne pryszcze na twarzy. Mega sie przetluszczaja wlosy no i skora twarzy jakbym oliwka natarla. Jestem przewrazliwiona bo 2 lata temu zakonczylam dluga walke o ladna cere kuracja Izotekiem i prowadze baczna obserwacje[emoji14]
A powiedzcie mi jak u Was z cera? Bo mi sie sypie. Zaczelo sie od krostek na dekolcie, a teraz juz mam 3 konkretne pryszcze na twarzy. Mega sie przetluszczaja wlosy no i skora twarzy jakbym oliwka natarla. Jestem przewrazliwiona bo 2 lata temu zakonczylam dluga walke o ladna cere kuracja Izotekiem i prowadze baczna obserwacje[emoji14]
super wiesci, bardzo sie cieszeJa juz po wizycie
Bardzo mily pan doktor
Oby chłop!
reklama
kazda ciaza jest inna, nie ma co porwnywac...wiesz, dzis czujesz sie np jak zdechlak a jutro dostaniesz taki przyply energii, ze chejOj to ciekawe jak długo tak będzie. Może jeszcze ze 2-3tyg I sie organizm przyzwyczai. Jak widac raczej czekam az nastanie "normalnosc" I brak objawow (czy jak cos mnie przestanie bolec) i to mnie cieszy nie martwi. Dwie ciaze mialam "bezobjawowe" nawet brzuch mnie az tak dlugo nie pobolewal I dzieci mam zdrowe. A cieszylam sie Bo moglam normal funkcjonowac dlugo (nawet cisnienie Dalo mi w kosc ale to juz pozniej a teraz juz kilka razy spadlo na leb I szyje)