reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Lisiamama a Ty jakie kosmetyki kupiłaś dla Mikolajka ?

Zdecydowałam sie na hipp po tym jak dziewczyny tu radziły i poczytałam o ich składzie. Wydają sie wlasnie najprostsze. Mam w razie czego sporo próbek emolium, ziaji i kilku innych firm ze szkoły rodzenia.

Do pupy zdecydowałam sie na linomag (pamietam, ze mam dopytać położna czy przy każdej zmianie pieluchy [emoji16] w poniedziałek mam zajęcia)

Od koleżanki dostałam jeszcze ziaje, ale na pierwszy rzut nastawiam sie na hipp i jeżeli okaże sie wszystko ok to przy tym zostanę [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zdecydowałam sie na hipp po tym jak dziewczyny tu radziły i poczytałam o ich składzie. Wydają sie wlasnie najprostsze. Mam w razie czego sporo próbek emolium, ziaji i kilku innych firm ze szkoły rodzenia.

Do pupy zdecydowałam sie na linomag (pamietam, ze mam dopytać położna czy przy każdej zmianie pieluchy [emoji16] w poniedziałek mam zajęcia)

Od koleżanki dostałam jeszcze ziaje, ale na pierwszy rzut nastawiam sie na hipp i jeżeli okaże sie wszystko ok to przy tym zostanę [emoji4]

Ja tez zamierzam hippa uzywac.
Mam nadzieje ze bedzie ok.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A wiecie, ze u nas w szpitalu powiedzieli zeby w wyprawce byla parafina do kapieli niemowlaka ? Jestem tym przerazona troche ...

Dziewczyny a co sądzicie ogólnie o szczepieniach? Bo szczerze mówiąc mi do głowy nie przyszło nawet, zeby nie szczepić, a wczoraj dowiedziałam sie, ze moja szwagierka, która zaraz rodzi nie bedzie w ogole szczepić synka... Mieszka w UK i tam podobno nie ma obowiązku takiego.

Dziewczyny a co sądzicie ogólnie o szczepieniach? Bo szczerze mówiąc mi do głowy nie przyszło nawet, zeby nie szczepić, a wczoraj dowiedziałam sie, ze moja szwagierka, która zaraz rodzi nie bedzie w ogole szczepić synka... Mieszka w UK i tam podobno nie ma obowiązku takiego.

U nas niestety szczepic trzeba bo inaczej kary sa ... Ja na pewno nie bede brac szczepionek typu 5w1 ;) ale o szczepieniach bedziemy jeszcze gadac na szkole rodzenia jestem ciekawa jak to "ugryza" bo tez ten temat mnie nurtuje

Ja jestem za szczepieniem, ale za indywidualnym dostosowaniem kalendarza i rodzaju szczepionki do stanu zdrowia dziecka i jego rozwoju. Nie jestem za szczepieniem zaraz po urodzeniu ta szczepionka jest chyba na 6 tyg. Tym razem zrobimy tak jak ze starszym synkiem czyli guzlica w szpitalu, a później za 6 tyg. Wzw tylko nie refundowany euwax tylko płatny engerix. Gdybym się wtedy zgodziła na pozostale szczepienia tężec blonica krztusiec to nie wiem gdzie bym teraz z moim dzieckiem byla. To nie jest moj wymysl tylko jak trafiliśmy do neurologa z miejsca dostaliśmy odroczenie na rok.
Tym razem też nie mam zamiaru się spieszyć. I na pewno w wojewódzkiej poradni szczepień a nie u siebie w ośrodku , ale to temat dla mnie bardzo drażliwy .
Ale napewno nie potępiam tych rodziców którzy zdecydowali nie szczepić...

A poza tym nie wiem czy to pech czy co , ale spotkałam się już z kilkoma przypadkami NOP -u w Bliskim otoczeniu . I tak jak pisze to moje zdanie, z własnego doświadczenia.
U nas niestety szczepic trzeba bo inaczej kary sa ... Ja na pewno nie bede brac szczepionek typu 5w1 ;) ale o szczepieniach bedziemy jeszcze gadac na szkole rodzenia jestem ciekawa jak to "ugryza" bo tez ten temat mnie nurtuje
No i ja też jestem przeciwna tym 5w1 , 6w1 .

reklama
A wiecie, ze u nas w szpitalu powiedzieli zeby w wyprawce byla parafina do kapieli niemowlaka ? Jestem tym przerazona troche ...
No to niestety stara szkoła jest... plus firmy dają do wyprawek próbki kosmetyków (jak np moja firma daje bepanthen:) ale to jest akurat porządny składowo produkt) i te położne często nie mają jednak pojęcia o tym ile parafina robi szkody.. a potem mają te dzieci jakieś problemy skórne, przesuszenia itd...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry