reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
:) dokładnie mi tu ledwo dwie kreski sie pojawily a tam juz dziewczyny serduch sluchaja. Bylam wczoraj na USG i na razie jestem mamusią pieknego pecherzyka i cialka żółtego, lekarz powiedzial ze jest ok i ze mam przyjsc za dwa tyg - to bedzie 7 tydzien wiecej zobaczymy ;) a jak u Ciebie ? Bylas juz u gina czy czekasz jeszcze az ciaza bedzie starsza ?

Zaciekawiło mnie że już miałaś USG.. ja test zrobiłam 02.04.. 15go kwie byłam u gin. i powiedziała mi że na usg jeszcze za wcześnie.. z tego co mi wychodzi od ostatniej miesiączki to już teraz mam około 5-6tydzień... może powinnam zmienić ginekologa :p ps: świetnie podoba mi się Twój tekst o pęcherzyku! słodkie! pozdrawiam :)

Zaciekawiło mnie że już miałaś USG.. ja test zrobiłam 02.04.. 15go kwie byłam u gin. i powiedziała mi że na usg jeszcze za wcześnie.. z tego co mi wychodzi od ostatniej miesiączki to już teraz mam około 5-6tydzień... może powinnam zmienić ginekologa :p ps: świetnie podoba mi się Twój tekst o pęcherzyku! słodkie! pozdrawiam :)
jak to a wczesnie? dobry gin musi sprawdzic ciaze na usg nawet jesli jest bardzo wczesna, radze zmienic lekraza

Witam wszystkich! jestem tu nowa :) mi również p długich staraniach test pokazał 2 kreseczki! cudownie! chciałabym do was dołączyć! Grudnióweczki :)

reklama
Lux są różne monitory oddechu z nianią i bez niani, tak jak można i samą nianię bez monitora kupić. Musisz się rozejrzeć jakie są nowości na rynku, bo przez 2,5 roku na pewno się pojawiły nowe modele. Ten który my mamy jest firmy Angelcare i jak go kupowałam to był chyba jednym z najlepszych na rynku. Za nowy płaciłam wtedy coś koło 500 zł. Nie chciałam kupować używanego, bo ja mam zasadę, że to co ma związek z bezpieczeństwem dziecka musi być kupione nowe np.: monitor oddechu, czy fotelik samochodowy (oczywiście jedno moje dziecko może mieć po drugim, bo wiem co się z tym działo i czy nie jest uszkodzone). W Internecie można znaleźć zarówno używane jak i nowe monitory. Ja już nie pamiętam gdzie dokładnie kupiłam nasz monitor, ale na pewno przez Internet w jakimś wysyłkowym sklepie. Ale monitory to coś co jest już coraz bardziej popularne, więc są dostępne we wszystkich sklepach z akcesoriami dla dzieci typu Smyk czy inne. Wiem, że firma Angelcare specjalizuje się w tego rodzaju produktach, więc myślę, że jest lepsza niż taka dla której to jest jedna z gałęzi produkcji. To jest moje zdanie w tym temacie, Ty sama musisz poznać rynek. Ja tym razem monitora nie kupuję bo będzie po synku.

hexa witaj. Jak masz lekarza na nfz, to może się zdarzyć, że nie zrobi usg. W poprzedniej ciąży jak byłam na tym etapie i poszłam na nfz to mi pani doktor powiedziała po badaniu dowcipnym, że ona na razie tam jeszcze nic nie wyczuwa, ale skoro zrobiłam test i są dwie kreski, to najwyraźniej jestem w ciąży i żeby przyjść właśnie za 2 tygodnie, to ona potwierdzi ciążę. Usg nie zrobiła, bo w gabinecie nie miała aparatu…

Do góry