reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam sie i ja ;)

Dziewczyny wybrane do przedszkola, mąż je zawiózł, a ja dzis nie pojechalam z nimi.

Wczoraj mialam bardzo wysokie tetno wieczorem i nie moglam spac :(

Dzis kolejna porcja prania dla maluszka [emoji4] a to co wyschnie do poludnia to poprasowac i schowac mi zostalo ;)

Wypralam wczoraj materacyk i podusie z wozka, i balam sie ze sie cos z tym stanie, ale na szczescie nic sie nie stalo ;) Wypralam to bo wozek troche smierdzi nowoscia, a taka podusia i materacyk ma kontakt z dzidziusiem i tak jakos wolalam to uprac..

Chce mi sie kawy, ale boje sie ze jak nie pilam tyle czasu, to teraz moze miec zly wplyw na maluszka.. co innego jak sie pije caly czas po troszku, a co innego po kilku miesiacach zafundowac małemu dawke kofeiny.. Moze panikuje, ale juz zguplam [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Weźcie mi powiedzcie czy kłucie w pochwie to norma?
Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży....

Sexu u nas od 10 tyg nie ma więc to nie to.

PS dzisiaj byłam nad jeziorem z chłopakami, 28 C, zero ludzi, jahty kolyszace się na wodzie ahhhh woda czysta cos pięknego!
Moczylam się do pasa, ale umyłam się tam porzadnie w domu. Mam nadzieję że to nie od wody....
Lola ja najczesciej mam takie kłucia po nocy/po odpoczynku. Lekarz powiedział, że dziecko jest coraz większe i stąd takie napieranie, ale nie trwa to długo.

czesc, jestem wyspana, tak po czesci, placz dzieci sasiadow mnie obudzil, biedne jak plakuchnaly :( dzien piekny, dzis mam rybke w sosie smietanowym na obiad plus talarki ziemniaczane i surowka i na jutro musze gar slodkiej kapuchy nagotowac, bo bede kluski robic (bratowa z dziecmi wpadnie na obiad i chce im dac do domu do moich rodziow, bo lubia to) aaaa i reczniki bede dzis prac ;)

Weźcie mi powiedzcie czy kłucie w pochwie to norma?
Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży....

Sexu u nas od 10 tyg nie ma więc to nie to.

PS dzisiaj byłam nad jeziorem z chłopakami, 28 C, zero ludzi, jahty kolyszace się na wodzie ahhhh woda czysta cos pięknego!
Moczylam się do pasa, ale umyłam się tam porzadnie w domu. Mam nadzieję że to nie od wody....
. Od morza raczej nie, sama pływałam jeszcze w lipcu i było ok. Pewnie to taki kolejny urok ciąży. Mnie boli np. zewnętrzna czesc krocza. A mnie dzis w nocy obudziły grzmotu i błyskawica tak ze pranie musi poczekać. Teraz za oknem ciemno i szumi wiatr i deszcz. Dzieci marudne czadu dawały, a dzis jeszcze nie ma obiadu w szkole i oboje przyjdą zjeść na 12.

Moze malo magnezu ?

Też mi to przeszło przez myśl... Chwilowo poranek "miękki" :)

Witam sie i ja ;)

Dziewczyny wybrane do przedszkola, mąż je zawiózł, a ja dzis nie pojechalam z nimi.

Wczoraj mialam bardzo wysokie tetno wieczorem i nie moglam spac :(

Dzis kolejna porcja prania dla maluszka [emoji4] a to co wyschnie do poludnia to poprasowac i schowac mi zostalo ;)

Wypralam wczoraj materacyk i podusie z wozka, i balam sie ze sie cos z tym stanie, ale na szczescie nic sie nie stalo ;) Wypralam to bo wozek troche smierdzi nowoscia, a taka podusia i materacyk ma kontakt z dzidziusiem i tak jakos wolalam to uprac..

Chce mi sie kawy, ale boje sie ze jak nie pilam tyle czasu, to teraz moze miec zly wplyw na maluszka.. co innego jak sie pije caly czas po troszku, a co innego po kilku miesiacach zafundowac małemu dawke kofeiny.. Moze panikuje, ale juz zguplam [emoji23]

Ja też odstawiłam kawę w ciąży, ale raz na jakiś czas spijam sobie od mojego M. Nie wiem jak to jest, ale jak się upija coś od kogoś to wtedy smakuje znacznie lepiej niż dokładnie taki sam napój ze swojego kubka. :)

Miłego dnia Dziewczyniki! zazdroszczę tym co w taką pogodę mają wolne...

Hej dziewczynki. U nas chorobowo. Małemu w dwa dni z katarku zrobiło sie zapalenie krtani... Znowu... Nie śpi dusi sie w nocy a w dzien normalnie jakby mu nic nie bylo tylko z nosa cieknie. Zwariowac idzie. Byliśmy wczoraj na ergoterapii znowu i maly sie pobawil troche. Za to ja padam. Jak mąż ma zmianę od 13 do 23 to jest masakra.nie ma mowy ze odpoczne.

Odnośnie tych boli w kroczu to ja tak mam. Właśnie przez to wpadłam na to ze mi sie ta szyjka skraca i miekka sie zrobiła. Ja np zadnym skurczy nie mam ani brzuch mi nie twardnieje tylko to uczucie ciagniecia na dol i bol w pochwie.

Czekają na nas zakupy ale dziś jest odświeżanie kuchni wiec do jutra musimy sie przemeczyc.

I co prasowałas? ;)

Dzien Dobry wszystkim.
Młody znów w poprzek leży.... Ehhh najwidoczniej tak mu wygodnie

Mój starszak od 6.40 nie śpi i molestuje mnie lapką na muchy zabijając wirtualne muchy na ścianie i na mnie...
Dzień zapowiada się ciekawie.
Zabieram mame syna i siostrzenca do innego miasta na fontanny i ogromny plac zabaw, niech polatają i wykorzystają piękna pogodę. U nas od soboty ma być burza.
Prasowałam, żeby nie zwariować. :)
Śniło mi się, że krwawiłam. Sen mara, sio!!! Miłego dnia.

szybkie pytanie: jaki rozmiar pieluch kupic dla chlopca 4 miesiace? nie wiem ile wazy:( 2 czy 3? gdzie jest teraz promocja na pampersy?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Hej dziewczynki. U nas chorobowo. Małemu w dwa dni z katarku zrobiło sie zapalenie krtani... Znowu... Nie śpi dusi sie w nocy a w dzien normalnie jakby mu nic nie bylo tylko z nosa cieknie. Zwariowac idzie. Byliśmy wczoraj na ergoterapii znowu i maly sie pobawil troche. Za to ja padam. Jak mąż ma zmianę od 13 do 23 to jest masakra.nie ma mowy ze odpoczne.

Odnośnie tych boli w kroczu to ja tak mam. Właśnie przez to wpadłam na to ze mi sie ta szyjka skraca i miekka sie zrobiła. Ja np zadnym skurczy nie mam ani brzuch mi nie twardnieje tylko to uczucie ciagniecia na dol i bol w pochwie.

Czekają na nas zakupy ale dziś jest odświeżanie kuchni wiec do jutra musimy sie przemeczyc.

uuuuu niech synek szybko zdowieje!!

reklama
Witam się i ja. Od rana byłam z mężem na jego uczelni, promotor spr meza prace licencjacka, jest duzo do poprawy a ostateczny termin jej oddania upływa jutro. Okazuje się, że prawdopodobnie nie będzie mógł się bronic w tym roku. Masakra, jestem załamana bo jego praca zawodowa jest od tego zalezna. Jakieś fatum jest nad nami chyba, za co się nie weźmiemy to wszystko się wali :(

Do góry