reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Zalezy jak te napiecia wygladaja [emoji6] czy caly dół bfzucha twardnieje, czy twardnieje od góry do dołu, czy od dołu do góry, jak dlugo to trwa (ile sekund/minut), co jaki czas sie to dzieje, itd ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Spina od pępka w dół. Brzuch robi się po prostu twardy. Nie boli. Jest takie wrażenie jakby się mały tam wypychał mocno. Trwa to kilka minut i trafia się +/- kilka, kilkanaście razy na dobę. Nie wiem czy lecieć z tym do lekarza (wizytę mam za 2 tyg) czy to normalne?

Anio poleż wypij melise i się zrelaksuj może pomyśl nad joga ona niby rozluźnia i relaksuje, bo ja rozumiem twój strach o dzieko ja na początku ciąży też bardzo się bałam. W połowie czerwca byłam na badaniu wyszlo nie dobre i lekarz wyznaczył następną wizyte na połowe lipca z tekstem" Jak Pani donosi będzie dobrze, a w razie czego jakiś plamień czy bóli na ip leciec bo on i tak nic nie zrobi i na ip odeśle też". Nie dawał mi szans że donoszę wtedy. A teraz puki co moja niunia kreci się jak mały kotek za kłębkiem nici/:p Dlatego głowa do góry jak lekarz nie widzi problemów to nie czytaj na internecie bo tam bzdury piszą mój przypadek był opisany jako 100% poronień A jak widać nie dałam pozbawić córci

Jak się ma Maciuś Madzi?
Pisała coś?
830 g Maciusia :) otwiera już oczka, niedługo badanie okulistyczne. Jak wyjmą mu rurkę co odprowadza zawartość jelitek to mama będzie mogła kangurować :)

@Tuiles to normalne skurcze przygotowujące macice do porodu. Bolesne i regularne mogą ale nie muszą rozwierać szyjkę.
Ja zawsze mam takie w ostatnim miesiącu. Męczą one :/

cb7wugpju04jz4q8.png

Anio poleż wypij melise i się zrelaksuj może pomyśl nad joga ona niby rozluźnia i relaksuje, bo ja rozumiem twój strach o dzieko ja na początku ciąży też bardzo się bałam. W połowie czerwca byłam na badaniu wyszlo nie dobre i lekarz wyznaczył następną wizyte na połowe lipca z tekstem" Jak Pani donosi będzie dobrze, a w razie czego jakiś plamień czy bóli na ip leciec bo on i tak nic nie zrobi i na ip odeśle też". Nie dawał mi szans że donoszę wtedy. A teraz puki co moja niunia kreci się jak mały kotek za kłębkiem nici/:p Dlatego głowa do góry jak lekarz nie widzi problemów to nie czytaj na internecie bo tam bzdury piszą mój przypadek był opisany jako 100% poronień A jak widać nie dałam pozbawić córci
Dziękuję, Kochana :*

Dziewczyny mam głupie pytania, ale lepiej zadać niż się truć. Od kilku dni twardnieje mi na dole brzuch, takie uczucie jakby się mały wypychał całym ciałem, wcinam magnez na potęgę i puszcza. Nie wiem czy to od magnezu czy to placebo takie. Powiedzcie czy takie twardnienie to skurcze, czy skurcze inaczej się odczuwa? Głupia ja - nie wiem :)
Myślę, że nie masz się co martwić. Mnie też brzuch twardnieje. Moja gin mówi, że niby nie powinno ich być więcej niż 10 na dzień, ale ja miała więcej a szyjka długa i zamknięta.

Heej

Dziękuję dziewczyny że o mnie pytacie.
Po nocy przeszło jupiii :D
W każdym razie matka polka musi zwolnić i na wszelki wypadek wyprawkę skompletować.

@ana ana nystatyna lepsza chyba
@ anio0 umów się fo lekarza. To wybrzuszenie to nie mięsień i rozejście kresy białej?

Więcej nie pamiętam. Bardzo dużo produkujecie

U nas pogoda chyba znosna

Miłego

cb7wugpju04jz4q8.png
Super, że już lepiej :happy:

A ja dziś byłam w szpitalu i podpisałam umowę na poród z moją położną, wiec mam już zaklepane na papierze :laugh2:

reklama
Spina od pępka w dół. Brzuch robi się po prostu twardy. Nie boli. Jest takie wrażenie jakby się mały tam wypychał mocno. Trwa to kilka minut i trafia się +/- kilka, kilkanaście razy na dobę. Nie wiem czy lecieć z tym do lekarza (wizytę mam za 2 tyg) czy to normalne?
Bez bólu to raczej normalne skurcze, ktore pdzygotowuja macice. Ale sa wyjatki, ktos moze miec takie skurcze bezbolesne i robi sie rozwarcie.. zwlaszcza ze czujesz od góry do dolu. Ale jak przechodza to jest ok ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry