reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie jest nieee i min dlatego mojej siostrze nie spieszy się z drugim dzieckiem.
A moja najmłodsza siostra zaraz rodzi. Ma termin na 17 września :)

Byliśmy u lekarza dostaliśmy maść. Generalnie zejdzie w ciągu 48h

Chcecie fajnego niusa? Maciuś waży już 700 g :D

cb7wugpju04jz4q8.png
O kurcze jak pieknie Maciek przybiera na wadze. Super.
No tyle ciotek co kciuki za niego trzyma ze chyba nie moglbyc inaczej !!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a skąd w ogóle potrzeba przekonywania? W sensie jak ty do tego podchodzisz? Tu idzie kwestia mama versus dziecko, kwintesencja całego podejścia do macierzyństwa. Karmienie piersią nie jest usłane różami, ale najważniejsze w tej całej drodze jest to że dajesz dziecku co najlepsze, pomino trudności jakie możesz napotkać warto jest pamiętać że robisz to dla dziecka :)

Porównam to może do wyhodowania roślinki. Możesz ją dać do szklarni i podlać nawozem i pryskać chemią na robactwo i cieszyć sie pozornym brakiem trudnosci w jej pielegncji albo możesz jej dać to co najlepsze czyli swój czas dobrą glebę i naturalne słońce pomino tego że ciężej ci będzie ją pielęgnować . Co wybierzesz?

cb7wugpju04jz4q8.png
ja zanim zaszalm w ciaze caly cas mowilam, ze nie bede karmic piersia! i buntowalam sie gdy ktos probowal mnie przekonac by karmic cycem, odmienilo mi sie jak juz ciaza byla i zaczelam czytac na ten temat...nie wiem jak to bedzie, czy bedzie bolec czy nie, czy bede miec stany zapalne czy nie, czy bedzie mi dziec wisiec na cycu czy nie...ja nic nie wiem, procz tego, ze urodze i przystawie malego by sprawdzic jak to wyglada...

UF.. To nie jestem jedyna jak tak bo mi ciężko zasnąc na innym boku niż prawy. Na lewym zasnę ale kładę nogę na mojego M i za sypiam. Myślałam o tej długiej poduszce do spania ale jak wspomniałam o niej mojemu to się obraził że niechce sie do niego przytulać już hahah ale miał mine przy tym :d
Moj mowi, ze musimy druga kupic bo mi moja podkrada :D Meega wygodny wynalazek, polecam!

Ja sie przejmowalam spaniem i wkrecilam sobie misje lewego boku, az mi wszystko nad ranem dretwialo. Przestalam sie wysypiac i wstawalam polamana. Przegadalam temat z lekarzem i wg niego bez problemu mozna spac na obu bokach, chyba ze zauwazymy zaslabniecia i bedziemy sie slabo czuly lezac na prawym boku. Tej nocy po wizycie wyspalam sie jak nigdy haha :D

ja zanim zaszalm w ciaze caly cas mowilam, ze nie bede karmic piersia! i buntowalam sie gdy ktos probowal mnie przekonac by karmic cycem, odmienilo mi sie jak juz ciaza byla i zaczelam czytac na ten temat...nie wiem jak to bedzie, czy bedzie bolec czy nie, czy bede miec stany zapalne czy nie, czy bedzie mi dziec wisiec na cycu czy nie...ja nic nie wiem, procz tego, ze urodze i przystawie malego by sprawdzic jak to wyglada...
Grunt to nastawienie. Jeśli będziesz wierzyć że ci się uda to nie ma innej opcji tylko sukces. Ale jeśli głowa nie gotowa to bedzie ci ciężko pokonywać przeszkody. Oby trafiło ci się bezproblemowe karmienie Lux życzę Ci tego!

cb7wugpju04jz4q8.png

Grunt to nastawienie. Jeśli będziesz wierzyć że ci się uda to nie ma innej opcji tylko sukces. Ale jeśli głowa nie gotowa to bedzie ci ciężko pokonywać przeszkody. Oby trafiło ci się bezproblemowe karmienie Lux życzę Ci tego!

cb7wugpju04jz4q8.png
tak jak pisze, chce karmic, chce zobaczyc jak to wyglada, chce jak najlepiej dla synka, porazki sie boje i moze to gdzies mnie tam blokuje

A ja z kolei nie wyobrażam sobie nie Karmic piersia. Jeżeli z jakis przyczyn nie będzie mi To dane to chyba się zalamie. Przytulanie tego maleńkiego cialka to musi byc coś pięknego.

Lux ja mam oddzielny gruby jasiek między nogi, zabrałam go mamie :laugh2:

Ja śpię na lewym boku od zawsze :) teraz też, czasami pozycja lewo-brzuszna, ale wtedy zazwyczaj synek w brzuchu się irytuje i wracam na pełny lewy. :)

Jak dobrze jest być u mamy, buraczkowa zupa na talerzu, wcześniej maliny z ogródka z jogurtem. Wszystko okraszone widokiem na jezioro. :)
Miłego popołudnia mamy.

reklama
A ja z kolei nie wyobrażam sobie nie Karmic piersia. Jeżeli z jakis przyczyn nie będzie mi To dane to chyba się zalamie. Przytulanie tego maleńkiego cialka to musi byc coś pięknego.

Lux ja mam oddzielny gruby jasiek między nogi, zabrałam go mamie :laugh2:
hehe ja mam kilka kolder w domu i se jdna wzielam i zwijam, naprawde sie lepiej mi spi

Do góry