Lux ja przy wymiotach dostalam na refluks od lekarza taki żel/syrop gastrotuss, bezpieczny dla kobiet w ciazy, w saszetkach, moze zerknij na to. Ja codziennie odczuwam dyskomfort w zoladku a bedzie pewnie jeszcze gorzej jak brzuch urosnie i zwiekszy sie uciskjutro ide po l4 to sie spytam ginki co moge brac, bo ja choruje od lat na relfuks wiesz i naprawde takiego bolu nie zycze nikomu
reklama
bratowa ma jakies tabletki na to da bab w ciazy, zapytam sie tez jutro ginki czy moge, ale o te saszetki tez zapytam, niech cos poleci bo oszaleje z boluLux ja przy wymiotach dostalam na refluks od lekarza taki żel/syrop gastrotuss, bezpieczny dla kobiet w ciazy, w saszetkach, moze zerknij na to. Ja codziennie odczuwam dyskomfort w zoladku a bedzie pewnie jeszcze gorzej jak brzuch urosnie i zwiekszy sie ucisk
Jadwiga orłowska
Fanka BB :)
. Ja boire 3 x 500, wiele kobiet ma podobna dawke zapisana przez lekarzy.wejdz na forum "bol i twardnienie brzucha".Łączę się w bólu nam też nic się nie należy trzeba szybko robić drugie hahaha
Dzisiejszy dzień w końcu minął bez bolu ale dalej się oszczędzam nie chce przegiac żeby to znów nie wróciło
Magnezu wzięłam 1 tabletkę 500mg i myślę czy brać jeszcze czy nie ... Przestraszylam się wpisu, że w czasie ciąży można go brać po konsultacji z lekarzem
Ja przez takie gadanie mojej mamy stracilam bardzo wiele, teraz jak ja slysze to tylko sobie mysle "nie tym razem, nie pozwole wam"Jesteś już doświadczoną mamą to i spotkania Ci niepotrzebne. Ja bardzo chciałabym uczestniczyć w takich spotkaniach edukacyjnych lub w szkole rodzenia. Ale u nas jest taka sytuacja, że mieszkamy z mężem z dala od rodziny i przyjaciół. Pewnie będziemy zdani tylko na siebie, kiedy Zośka przyjdzie na świat i mnie to przeraża trochę. Wolałabym się nie uczyć na własnym dziecku metodą prób i błędów, a wiadomo jak to jest, gdy się starszyzny słucha... każdy ma swoje porady i doświadczenie, oczywiście wszyscy uważają je za najlepsze
Mon jest maly, ale fait czasem sie zastanawiam gdzie te dodatkowe 2 kg sie zmieszcza.A jak tam Wasze brzuszki? Też macie wrażenie, że są ogromne, a mimo wszystko maluchy nie mają tam miejsca? Mała mi się tak ostatnio wypina, że momentami się naprawdę zastanawiam czy moja skóra to wytrzyma... A gdzie tu jeszcze trzy miesiące wytrzymać, jak biedna będzie się wydłużać i poszerzać, a ograniczeń ruchowych będzie coraz więcej.
creativo
Ja położna będę miała tą samą co na szkole rodzenia pytałam czy to nie problem żeby do nas dojechać powiedziała, że najwyżej wpadnie kilka razy a resztę wizyt będzie u niej w gabinecie
Mi to akurat odpowiada bo nie lubię jak ktoś wpada bez zapowiedzi
Pierwszy raz dzisiaj rano nie mam chęci na kawę ... Źle ze mną
Brzuch nie boli miękki jest ale coś mi rano poleciało jakaś taka ciecz bezbarwna bez zapachu nie są to wody plodowe bo to akurat wiem jak wygląda ale nie będę sobie tym głowy zawracać
Co do żołądka ja od jakiś 2miesiecy mam problem bo zawsze wieczorem czuje jakby mi coś siedzialo w przełyku nie ważne ile zjem i co zjem i nie wiem kompletnie co to jest a później najczęściej mam zgaga od tego ...
Mi to akurat odpowiada bo nie lubię jak ktoś wpada bez zapowiedzi
Pierwszy raz dzisiaj rano nie mam chęci na kawę ... Źle ze mną
Brzuch nie boli miękki jest ale coś mi rano poleciało jakaś taka ciecz bezbarwna bez zapachu nie są to wody plodowe bo to akurat wiem jak wygląda ale nie będę sobie tym głowy zawracać
Co do żołądka ja od jakiś 2miesiecy mam problem bo zawsze wieczorem czuje jakby mi coś siedzialo w przełyku nie ważne ile zjem i co zjem i nie wiem kompletnie co to jest a później najczęściej mam zgaga od tego ...
LisiaMama
. Ja boire 3 x 500, wiele kobiet ma podobna dawke zapisana przez lekarzy.wejdz na forum "bol i twardnienie brzucha".
Ja przez takie gadanie mojej mamy stracilam bardzo wiele, teraz jak ja slysze to tylko sobie mysle "nie tym razem, nie pozwole wam"
Mon jest maly, ale fait czasem sie zastanawiam gdzie te dodatkowe 2 kg sie zmieszcza.
U mnie tez na razie nie na jakiegoś wielkiego brzucha [emoji846] na razie bez problemu radzę sobie ze wszystkim i nie mam jakiegoś dyskomfortu wielkiego. Ze spaniem tez w ogole problemu nie mam, czasami na siku wstanę, ale bez problemu dalej zasypiam [emoji846]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jadwiga orłowska
Ja to teraz caly czas jestem glodna, a od kiedy mierze cukier to 2 godziny nie moge wytrzymac bez jedzenia.Lux a byłaś u lekarza?
Ja wczoraj idąc spać ok 22 zjadłam kanapkę, dzisiaj o 7 obudziłam sie tak głodna, że zjadłam 3 kanapki, sałatkę jarzynowa, bułkę z nutella I kawę. I dopiero czuje się lekko najedzona.... help... wy też tak macie????
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zaluje, ze nie mialam poloznej przy pierwszym dziecku. Bardzo by mi sie wtedy przydala. Teraz bedzie duza przerwa i tez mam obawy. Tu bylam u lekarza tylko 3 razy, a tak to polozna, no i wizyty zeby na pogotowiu sprawdzic szyjke. Ale ta polozna jest super, rozumie mnie bez slow, ma wyczucie. A jak nie znam slow to wlacza slownik i dajemy rade. Odkad mi poradzila jak spac to sie wysypiam.
Antiope
Dzień dobry
Tak jak napisałam, przy pierwszej ciąży takie spotkania mogą być przydatne. Ja w pierwszej ciąży nie dość, że chodziłam na szkołę rodzenia, to miałam blisko mamę i teściową i na dodatek dla mojego D to nie było pierwsze dziecko, więc kiedy nie wiedziałam co i jak, to miałam pod ręką jego z doświadczeniem.Jesteś już doświadczoną mamą to i spotkania Ci niepotrzebne. Ja bardzo chciałabym uczestniczyć w takich spotkaniach edukacyjnych lub w szkole rodzenia. Ale u nas jest taka sytuacja, że mieszkamy z mężem z dala od rodziny i przyjaciół. Pewnie będziemy zdani tylko na siebie, kiedy Zośka przyjdzie na świat i mnie to przeraża trochę. Wolałabym się nie uczyć na własnym dziecku metodą prób i błędów, a wiadomo jak to jest, gdy się starszyzny słucha... każdy ma swoje porady i doświadczenie, oczywiście wszyscy uważają je za najlepsze
Ja byłam dziś rano na badaniach krwi i pani w laboratorium mnie zaskoczyła pytaniem: "Pani to chyba jeszcze trochę do końca?" czyli wychodziłoby na to, że jednak mój brzuch nie jest taki wielki. Ale w obwodzie mam 98 cm. A tak w ogóle, to jestem w szoku, bo stanęłam dziś na wadze i o dziwo schudłam, więc od początku ciąży mam dopiero 5 kg na plusie. Jest szansa, że powtórzę wynik z pierwszej ciąży, czyli 8 kg.A jak tam Wasze brzuszki? Też macie wrażenie, że są ogromne, a mimo wszystko maluchy nie mają tam miejsca? Mała mi się tak ostatnio wypina, że momentami się naprawdę zastanawiam czy moja skóra to wytrzyma... A gdzie tu jeszcze trzy miesiące wytrzymać, jak biedna będzie się wydłużać i poszerzać, a ograniczeń ruchowych będzie coraz więcej.
Jak to człowiekowi nie dogodzi. Ja strasznie żałuję, że u mnie w ogóle nie widać tego wypychania brzucha, tylko jakiś kopniaczek co najwyżej. W pierwszej ciąży też strasznie chciałam, ale też się nie doczekałam.Mi jest aż żal Zośki, że tak walczy o dodatkowy skrawek w moim brzuchu I to uczucie aliena... naprawdę, wolałam kopniaki niż to wypychanie i jeżdżenie tyłkiem po brzuchu od środka.
Co do rozstępów, to leżałam w szpitalu z kobitką, która była wtedy w 7 miesiącu... jej brzuch wyglądał jak pole bitwy, ale sama przyznała, że waży 120kg. Ja się wciąż łudzę, że rozstępów mieć nie będę, ale te ostatnie rozciągania skóry od środka i to jak bardzo brzuch mi się powiększył w zastraszająco krótkim czasie napawa mnie niepewnością i lękiem.
Ja mam odwrotnie. Nie mogę zjeść za dużo, bo mnie od razu w brzuchu gniecie.Lux a byłaś u lekarza?
Ja wczoraj idąc spać ok 22 zjadłam kanapkę, dzisiaj o 7 obudziłam sie tak głodna, że zjadłam 3 kanapki, sałatkę jarzynowa, bułkę z nutella I kawę. I dopiero czuje się lekko najedzona.... help... wy też tak macie????
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
elifit
Moderatorka
Dzień dobry?
Kurcze źle się dziś czuję i to chyba tak już będzie że raz dobrze a raz źle. Brzuch mnie boli i muszę poleżeć.
Widzę że więcej z nas takie samopoczucie ehh
Spokojnego bezbolesnego dnia
Ale pączka to zjem.. tak do kawy
Kurcze źle się dziś czuję i to chyba tak już będzie że raz dobrze a raz źle. Brzuch mnie boli i muszę poleżeć.
Widzę że więcej z nas takie samopoczucie ehh
Spokojnego bezbolesnego dnia
Ale pączka to zjem.. tak do kawy
Jadwiga orłowska
Ja jak mielismy grosze w papierach to nie chodzilam Pô zadne dodatki. Poprostu sumienie mi nie pozwalalo. Jedynie becikowe i raz na studiach zlozylam wniosek. Teraz tez moglibysmy kombinowac, bo we Francji nie mamy dochodu,a z Polski nie sprawdza, ale ja bym nie mogla. Wole szybko isc do pracy i uczciwie zyc.
reklama
creativo
Antiope moja teściowa stwierdziła, że ja anorektyczke jakaś urodze bo przytylam tylko 4kg
Luby też mi ciągle gada , że ja się niby odchudzam w ciąży ! Moja mama też zawsze mało tyla w ciąży wyniki z krwi mam bdb jak na ciężarną a i tak się czepiają bo powinnam co najmniej 10kg przytyć ale mam plan żeby lubego zabrać 19 na wizytę bo akurat on ma na rano i niech mu lekarz do rozumu przemowi bo ja nie mam już siły
Się zachowują jakbym co najmniej chciala źle dla własnego dziecka
Mała waży 859gram i luby stwierdził czy ja uważam, że to dużo jak na ten okres ciąży dodam, że ja mam 160cm wzrostu a on 168cm więc raczej nie ma po kim być wysoka i duża a i tak wydaje mi sie, że rośnie akurat .
Luby też mi ciągle gada , że ja się niby odchudzam w ciąży ! Moja mama też zawsze mało tyla w ciąży wyniki z krwi mam bdb jak na ciężarną a i tak się czepiają bo powinnam co najmniej 10kg przytyć ale mam plan żeby lubego zabrać 19 na wizytę bo akurat on ma na rano i niech mu lekarz do rozumu przemowi bo ja nie mam już siły
Się zachowują jakbym co najmniej chciala źle dla własnego dziecka
Mała waży 859gram i luby stwierdził czy ja uważam, że to dużo jak na ten okres ciąży dodam, że ja mam 160cm wzrostu a on 168cm więc raczej nie ma po kim być wysoka i duża a i tak wydaje mi sie, że rośnie akurat .