reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

@madzia.ch.1995 bardzo dobre wiadomosci! Czekamy na kolejne relacje i dalej kciukam za Was mocno! :)

To piateczka, ja tez nic dla siebie nie mam. Kompletnie nic ... Koncze Jasiowa wyprawke, metamorfoze mebli i wezme sie za siebie [emoji14]

U mnie pogoda tez iscie barowa, leje, wieje i mgla, ale humor dopisuje bo mam dzisiaj urodziny :) Co prawda polamala mnie rwa kulszowa i ledwo chodze, ale co tam :)

Milego dzionka ! :)
Sto lat! [emoji512] [emoji320] [emoji513]
Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin. . Z tymi piersiami to tak sobie pomyślałam, bo nic mi nie płynie, bolą co miesiąc tak jakby wogóle nie zauważyły ciąży, jakby spały. A co jak sie nie rozbudzi laktacja po porodzie? Bede walczyć o to ale rożnie bywa.
Bywa. Ale jeśli nie podasz butli to jestem pewna że rozkręci się :)
Ja mam rozmiar B po porodzie będzie C. Nie rozmiar ważny lecz brodawka ;)
Dzisiaj w nocy miałam chwilę grozy. Obudziłam się ok 3 chyba dlatego, że mi trochę coś z piersi pociekło - pierwszy raz odkąd laktacja z córką mi się ustabilizowała. Ale poza tym czułam że chce mi się siusiu co mnie po prostu przeraziło. Dla was to nocne odwiedziny w łazience to pewnie norma, a ja ani w tej ani w poprzedniej ciąży ani razu nie chodziłam w nocy do łazienki, nigdy się nie budziłam z tego powodu. I pierwszy raz, kiedy poczułam, że muszę do łazienki to było w 36+2 tc kiedy okazało się, że to wcale nie było siusiu tylko odeszły mi wody. I teraz bałam się pójsć do tej łazienki, że historia się powtórzy a ja dopiero 27 tc... Wreszcie się przełamałam i poszłam i było OK ale teraz martwię się, czy każda nocna pobudka nie będzie się u mnie kończyć takim strachem i kilkoma bezsennymi godzinami.
Jak się nie obudze w nocy to nie pójdę siku za to rano bardzo boli mnie brzuch bo Lili naciska.
Przyzwyczaisz się :)

Cześć Kobitki :) Witam się z Wami po weekendzie, wypoczęta i naładowana pozytywnie. Nie dam rady Was nadrobić w całości - produkujecie naprawdę ogromne ilości postów ;) ale postaram się doczytać najważniejsze informacje.
Muszę się pochwalić, że... wreszcie kupiliśmy wózek! :D W końcu wszelkie negocjacje z chłopem moim skończyły się na Tako Moonlight Omega. Okazało się, że moja przyjaciółka ma identyczny, jest z niego bardzo zadowolona i ogólnie odetchnęłam z ulgą, ze mamy już kolejną rzecz dla Zosieńki. Doszłam też do wniosku, że mojemu mężowi odbija... ale w sekrecie ;) Byliśmy u przyjaciół w odwiedziny, bo urodził im się niecałe 3 tygodnie temu synek. M. zaczął podczas drogi powrotnej do domu patrzeć na mnie z wielką czułością i pytał: to Zosia też będzie taka malutka? :D Najśmieszniejsze jest to, że nasz kolega, któremu poszliśmy gratulować na widok syna ponoć doznał szoku, bo jak to możliwe, że takie duże dziecko się mieści w takim brzuchu! ;)
No cóż... różne światopoglądy mężczyźni mają. Mój jednak chyba sobie nagle uświadomił, że dziecko to mały, ruszający się i patrzący na sufit stworek, który dużo śpi i jeszcze więcej je. I bardzo mu to odpowiada :) Niestety, musiałam go uświadomić, że Mikołaj (tak właśnie ma na imię synek naszych przyjaciół) już w maminym brzuchu był grzeczny i prawie się nie ruszał (doprowadzając matkę do szału i częstych wizyt na IP) i tak mu już zostało. Zośka natomiast wiecznie się pręży, kopie i skacze, więc jest duże prawdopodobieństwo, że jej już tak zostanie i będzie zdrowo rąbnięta za mamusią :) Tak, po dwudniowym kryzysie, gdy Mała mi się ruszała od niechcenia znowu wróciła do formy. Wolę chyba jak mnie kopie niż jak się wypycha i "robi mi aliena", bo tak to nazywamy z M. Pewnie znacie to uczucie - nagle wystaje Wam z brzucha jakaś gulaja, która się przemieszcza pod Waszymi palcami w różne strony. Mnie to do bólu przypomina sceny z filmów sci-fi, w których jakiś obcy chce się wydostać przez powłoki brzuszne swojej ofiary. Brrr!

Gratki wózka!
Te sceny aliena będą teraz częstsze bo coraz mniej miejsca na fikanie a tu poprzeciągać się trzeba ;)
Aaaa.. :D Słuchajcie, jeśli o poród chodzi, to wspomniana już wyżej przyjaciółka mówi, że tak jej ciąży brakuje, że jak jej w brzuchu zaburczy to się odruchowo po brzuchu głaszcze ;) hihihi!
Tego mi będzie brakować po trzeciej ciąży tym bardziej że czwartej nie planuję na razie [emoji14]

Aneta_ck odpoczywaj ile możesz.
Za wcześnie na wyprawkę nie jest. Póki mamy siły to lepiej ogarniać

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Mydream najlepszego! ;)

Madzia, super Maciuś dzielny! Brawo[emoji8]

Anetka, ja tez dzis zrobilam liste i po wyplacie jedziemy kupic. Zamiast pizamy do szpitala (ja i tak nie spie nigdy w spodniach w domu, wiec szkoda mi kasy wydawac) to wole kupic ze 2 pary leginsow juz takich w moich normalnych rozmiarach s/m i 2 bluzki rozpinane zeby latwiej bylo mi karmic, a zebym mogla w tym pozniej w domku chodzić ;) skarpetki juz mam kupione, jeszcze tylko majtki musze kupic te poporodowe. No i stanika nie mam bo dalam kolezance i juz sie zniszczyl, ale kupie zwykly bawelniany z canpol baby czy baby ono, bo dla mnie taki jest najwygodniejszy, i nie wiem, chyba ze 2 sztuki kupie na zmiane.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Stanik do karmienia to moja zmora... nie wiem zupełnie gdzie taki zakupić w moim rozmiarze. Widziałam, że te w sklepach kosztują niecałą stówę, ale oczywiście nie ma takich miseczek, które by umiały objąć mój biust. A jakoś mi się nie uśmiecha, przyznam szczerze, wydawać 250-300 zł. za jeden stanik w profesjonalnym salonie z bielizną większych rozmiarów... Ech...

Stanik do karmienia to moja zmora... nie wiem zupełnie gdzie taki zakupić w moim rozmiarze. Widziałam, że te w sklepach kosztują niecałą stówę, ale oczywiście nie ma takich miseczek, które by umiały objąć mój biust. A jakoś mi się nie uśmiecha, przyznam szczerze, wydawać 250-300 zł. za jeden stanik w profesjonalnym salonie z bielizną większych rozmiarów... Ech...
Alles mama [emoji5]

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja w smyku widzialam za 49 zl, ale nie wiem do jakich maja rozmiarow bo ja mam B normalnie, teraz w ciazy C [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A! Zapomniałam Was zapytać - czy jesteście obeznane w Szumisiach? ;) Słyszałam, że to prawdziwe cudo. Ponoć na sesjach noworodkowych fotograf włącza takiego misiaka i dzieciątko od razu zasypia. Zaczynam się zastanawiać czy nie zainwestować w taki gadżet, bo naprawdę mam przeczucie, że Zośka będzie bardzo aktywnym dzieckiem.

A! Zapomniałam Was zapytać - czy jesteście obeznane w Szumisiach? ;) Słyszałam, że to prawdziwe cudo. Ponoć na sesjach noworodkowych fotograf włącza takiego misiaka i dzieciątko od razu zasypia. Zaczynam się zastanawiać czy nie zainwestować w taki gadżet, bo naprawdę mam przeczucie, że Zośka będzie bardzo aktywnym dzieckiem.
Spróbuj najwyżej sprzedasz. Działa tak samo jak suszarka z yt

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Witam się i ja w poniedziałek. Jutro zaczynam urlop i trochę odpocznę[emoji4]

Madziu cudne wieści i czekamy na kolejne.

MyDream sto lat[emoji11][emoji320][emoji513]

Co do wyprawki, to dla Młodego coś już mam, a dla siebie nic a nic. W październiku i listopadzie będę kompletować wszystko.

Dla dziewczyn z dolegliwościami dużo zdrówka [emoji9]

Miłego dnia[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry