reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ale do szpitala czy ogólnie dla maluszka?

Ogólnie kazdy szpital ma rozpisane na stronie internetowej co u nich trzeba zabrać do porodu [emoji846]

Ale powiem szczerze, ze mi to by sie przydała taka lista co zabrać dla maluszka do szpitala... Bo czuje sie z tym troche zagubiona.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U nas w szpitalu bierze sie mleko modyfikowane (nie dla naszego dziecka, ale jest to taki dar dla szpitala dla innych dzieci np porzuconych itd), a tak to dla dziecka to pampersy, alantan na pupe, pieluchy tetrowe, smoczek jak dziecko bedzie chcialo, i tyle na początek. Potem na wyjscie odpowiednie ubranko i nosidlo (fotelik).

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W kwestii płynów nie pomogę niestety, ale przypomniałam sobie o jeszcze jednym pytaniu... Co sądzicie o smoczkach? Macie jakieś upatrzone czy nie planujecie zakupu w ogóle?
Wychodze z zalozenia ze lepiej smoczek miec niz go nie miec w szpitalu, rozne sa dzieci, niektóre chca, niektore nie.
Ja do tej pory uzywalam z Aventu 0-6 wtedy byly, a teraz kupilam Lovi 0-3. Sa tez z obu firm w wersji 0-2 typowo dla mniejszych noworodkow. Warto miec jeszcze pojemniczek na smoczek

Ja sobie upatrzyłam zestaw butelek Philips Avent, które wspomagają naturalne karmienie - mają sutkopodobne smoczki ;) czy cokolwiek jest w butelkach. Do zestawu dołączają smoczek, ale mam co do niego wątpliwości... Nie chodzi o ten załączony do kompletu, ale o smoczki w ogóle.

Może któraś z Was nie używała żadnego smoczka przy poprzednich dzieciątkach i chciałaby się wypowiedzieć o swoich pobudkach?
Jak bedziesz karmila cycem to Ci wystarczy jedna butelka w razie koniecznosci. Jesli chodzi o Philips Avent Natural to nie polecam, mialam przy corce i nawet herbatki z tego nie chciala pic. Lepszy jest Philips Avent Classic.
Przez kilka lat uzywalam przy obu corkach.
W tym roku kupilismy Lovi butelke, i nie rozni sie wygladem od aventu, ale ma lepszy smoczek, bo ma takie wypustki jak w cycku.

ja wzielam smoczki lovi 0-3 mies akurat po dwa pakowane i zobacze jak mala zareaguje jak nie bedzie chciala to nie bede jej zmuszac wydaje mi sie, ze to sprawa indywidualna u kazdego dziecka

butelki kupilam dwie z tommy tipee te antykolkowe z rurkami w srodku ktore powoduja, ze dziecko nie polyka powietrza generalnie jestem nastawiona na kp butelki sa na wszelki wypadek
Te butelki tommy tippy nie sa za fajne. Mi zawsze lalo z tej butelki, a jak za mocno dokrecisz to znow nie dziala system odpowietrzania. Podobne sa wlasnie avent natural ktorych tez nie polecam.
Nie ma to jak avent classic [emoji6]

Czesc. My juz wstalismy. Zaraz machne kawke I Zabieram sie do roboty. Prania mam w cholere. Patryk pomaszerowal do szkoly .Jutro zaczyna Filipek. Ehhh I po wakacjach. Zacznie sie wstawanie. Jak trzeba bedzie wstawac to bedzie tragedia. A jak nie musialam wstawac to kuzwa przed 6 rano juz bylam obudzona.

Musze isc do drogerii dzisiaj I kupic proszek dla dzidzia. I zaczynam pranie I prasowanie niemowlecych ciuszkow.

Obiad mam z glowy bo moj wczoraj machnol kaczke pieczona w jablkach wiec tylko ziemniaki obiore I malosolne wyciagne [emoji41][emoji41][emoji41]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pranie i prasowanie zostawie do czasu az skoncze 30-32 tydzien.. wole teraz sie nie przesilac

Mamuśki, wiem, że momentami piszę dość chaotycznie, ale mam chaotyczny umysł ;) zwłaszcza jak mi się coś nagle przypomni... więc moje dzisiejsze poranne pytanie to: jaki termometr bezdotykowy polecacie? :D Na Allegro cała masa tego jest, a dla mnie nazwy tych firm niewiele mówią, a co dopiero przyglądanie się funkcjom i innym bajerom ;)
Najlepiej chyba w aptece kupic

Bry Mamuski :)

Ja mialam mega intensywny weekend - moj M mial 30stke i w piatek mial impreze niespodzianke, a w sobote impreze, ktora sobie sam wczesniej zaplanowal ;) Wczoraj przespalam caly dzien, bylam padnieta. Dzisiaj wracam do zywych i tak Was czytam o zakupach a ja totalnie w polu. Mam wozek, nosidelko, lozeczko, ktore musze pomalowac i troche ciuszkow. To TYLE :O Dzisiaj w UK mamy wolne wiec tak jak @anio0 zaczynam ogarniac temat. Troche mnie to przeraza :p
My tez wczoraj wlasnie kupilismy farbe do lozeczka zeby odświeżyć. Dokladnie to lakirobejca z firmy altax, ona ma te atesty ze mozna dzieciece mebelki malowac, nie smierdzi i jest sucha po 20 minutach. Pozniej wstawie fotke puszeczki. Mala puszka 250 ml starcza na 4 m2 podobno, a cena to 16 zl z groszami. My kupilismy takiciemniejszy kolor dla odmiany [emoji4]

reklama
My tez wczoraj wlasnie kupilismy farbe do lozeczka zeby odświeżyć. Dokladnie to lakirobejca z firmy altax, ona ma te atesty ze mozna dzieciece mebelki malowac, nie smierdzi i jest sucha po 20 minutach. Pozniej wstawie fotke puszeczki. Mala puszka 250 ml starcza na 4 m2 podobno, a cena to 16 zl z groszami. My kupilismy takiciemniejszy kolor dla odmiany [emoji4]

Pochwal sie kolorkiem koniecznie! :)
A ja zakupilam farby kredowe - schna do godziny, ale druga warstwe najlepiej po 4h polozyc. Daja fajny matowo/ kredowy efekt. Z checia juz bym pomalowala, ale jak mam sie z folia rozkladac to chcialabym miec komplet do zrobienia niz tak na raty. Ugh mam nadzieje, ze lada dzien cos upoluje ;-)

Jestem dzisiaj straszna jędzą. Normalnie, az sama siebie nie ogarniam. Od zlosci po placz i chwilowe fazy "normalnosci". Biedny M nie wie jak do mnie zagadac bo juz dzisiaj dostal opiernicz, pozniej mu sie wysmarkalam w rekaw a pozniej znow bylam zla. Brr dawno tak nie mialam. Do tego sama nie wiem co ze soba zrobic i na co mam ochote.

Do góry