reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Nie nadążam za Wami. Ale jestem już po:) Wszystko super. Karta ciąży założona. Zaświadczenie do pracy jest:) Ale L4 nie ma, pewnie pójdę do internisty żeby mi za przeziębienie jeszcze dał ale ten ginekolog nie chce tak bez powodu dawać mi zwolnienia bo tylko pracodawca na tym zyskuje. No i może słusznie.
Co ciekawe ma kompletnie inne podejście niż gin w pierwszej ciąży. Nie dał mi nic na podtrzymanie (tamten mi dał od razu) i na razie traktuje tą ciążę jak normalną skoro nic się nie dzieje. Nie zabronił seksu więc karmić w takim razie jeszcze mogę:) czyli będę sobie odstawiać stopniowo z mojej własnej woli. Może bazuje na tym, że poprzednia ciąża była bezproblemowa i praktycznie donoszona (no bo 36 tydzien ale z wagi dziecko donoszone).
Jedyne czego nie mogę robić to sporty urazowe - np jazda na rowerze:o bo ja będę jechać spokojnie ale jakiś wariat może we mnie wjechać.

Ja mam zakaz seksu. Płaczliwa bardzo jestem nie zaprzeczę. Dostałam Duphaston. Karty jeszcze nie mam, bo badania będę robić jak wyzdrowieję. Zaświadczenie mam choć moja ginka stwierdziła, że to bezprawne. I jestem na zwolnieniu, ale to kilka rzeczy się na to złożyło...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam rady na te włosy :/

Jejku ale mnie mdli, w dodatku zjadlam teraz chleb z pomidorkiem to zgagi dostalam [emoji19]

Rosół gotuje na obiad bo chyba nic innego nie dam rady zjeść, masakra

Madzia witam :)

Ej, jak odstawic luteine ? Tzn wiem ze stopniowo ale nie dopytalam ginki i nie wiem teraz co jaki czas zmniejszac? Bralam 3x1 a teraz 2x1, i nie wiem kiedy zejsc na jedną ? Ktoras odstawiala cos ? Boje sie troche odstawic no ale musze sprobowac skoro tak mowi Pani doktor

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

MyDream moja to również pierwsza ciąża.

Z objawów to bardzo dużo śpię. Co się położę czy przesiade to po chwili mogę zamknąć oczy i zasnąć. Mega wrażliwe na dotyk sutki i brzuch mi wypchało tak że nie wiem. [emoji14] I mdłości. Jak w kalendarzu dwa dni spokoju a na trzeci rano lecę przytulić toaletę. I tak w kółko.

Dziewczyny to skoro wiele z nas ma problemy z postami tutaj to może przeniesiemy grudnióweczki na Facebooka? :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie mam nic przeciwko, z FB się wygodnie korzysta a Tapatalk na komórce działa hmmm dziwnie. OFC tylko zamknięta grupa dla "naszych";) Ale to tylko jeśli wszystkie by chciały.

no i stalo sie, moja szwagierka dowiedziala sie o mojej ciazy..pojechalismy do tesciowej i jej nie bylo a Edzia sie pyta:
-dostalas?
spuscilam wzrok
-robilas test?
odwrocilam glowe
-jestes w ciazy tak? wiem, domyslam sie...
-tak jestem robilam test...
zaczela beczec, ze wszystkie dookola zachodza, rodza a ona nie...ze dlaczego jej facet nie chce z nia miec drugiego dziecka...potem dowalila, ze test sie napewno pomylil i ze okres mi sie spoznia a mdlosci to moje urojenia!!!! no ku*wa!!!!! wkurzylam sie dorwalam ja w pokoju i mowie:
-jestes na mnie zla, ze jestem w ciazy?
-oszalalas?!
-no to dlaczego tak sie zachowujesz? skad te teksty, ze test sie pomylil? normalna ty jestes?!!!
- no bo wiesz testy tez sie myla...
-idz do psychiatry choc watpie by ci pomogl..
szok, wiedzialam, ze zachwycona nie bedzie, ale zeby az tak...i te teksty, ze zyczy nam by dziecko sie darlo dniami i nocami, ze zobaczymy jak to jest, skoro zachcialo nam sie dziecka...
mam dosc, naprawde, jak mozna byc takim zawistnym?! rodzona siostra mojego Tomka...tesciowa jest tak zla na nia, ze pewnie ja w obroty wezmie i zrobi z nia porzadek

Ojej współczuję przeżyć, to straszne słyszeć takie rzeczy od bliskiej osoby. Na szczęście w moim otoczeniu chyba nie ma osoby, która tak będzie reagować.

reklama
Do góry