reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ide sie przygotowac psychicznie na wizyte, rano znow musialam robic badania, morfo, mocz i tsh, to tsh to mi lubi skakac, mimo, ze ciagle niskie to skacze, nie wiem, norma to, ze mimo brania lekow ma nadal takie skoki?
TSH się zmienia pod wpływem wielu różnych czynników. Nawet samopoczucie może wpłynąć na jego wynik. Pora dnia, ilość snu... skokami się nie przejmuj. Zwłaszcza teraz, gdy całe ciało nam hormonalnie szaleje :) O ile jest niskie, to normalne.

reklama
My mieszkamy teraz na północy ;) ale do Torunia też bym chciała zjechać na Skyway'a w weekend. Jeśli tylko mężowi się uda sobotniego dnia w pracy pozbyć, to na pewno też tam ruszymy :D
Rok temu pojechaliśmy w ostatni dzień no i kurde byłam naprawdę pod wrażeniem tak mi się podobało, że w tym roku nie odpuszczę więc polecam Ci :D:D

Witam nową mamę[emoji4]
U mnie teściowie już mają wnuka, ale cieszą się z nowego. Dla mojej mamy będzie pierwszy wnuczek i też bardzo się cieszy, ale nie wtrąca się.
Kurczę nie mogę doczekać się urlopu, a później to już tylko na młodego czekać i kończyć wyprawkę[emoji4]
Wczoraj zadzwonili od mojego dentysty, że zapraszają mnie na darmowe piaskowanie i przegląd. I teraz tak się zastanawiam czy w ciąży można piaskować zęby?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

KOchana bardzo mi przykro..
No ja się boję tego , że każdy będzie przyjeżdzać zabierać na ręce bujać .. a my nie chcemy małego przyzwyczajać do bujania i noszenia a każdy będzie to robił pojadą a my zostaniemy z tym problemem ja sobie nie wyobrażam nosić i bujać małego ciągle na ręcach .. moja brataowa taka jest że z dwójką swoich po 2 godziny do spania chodziła bujała a jak się przebudzał to szybko na ręcę i znów no masakra

Mam złą wiadomość. .. on już jest przyswyczajony do noszenia i bujania :p

Jak można narzekać na wnuki ja pierdu :/

Jak ktoś do was chce przyjechać zaraz po porodzie to powiedzcie że chętnie - niech wam obiad ugotują albo chatę ogarną. A nie do lulania, a ty se obolała po porodzie rób. Te pierwsze tygodnie powinny być we troje, wszelkie wizyty powinny być albo krótkie albo żadne [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

Całkowicie się zgadzam! Aczkolwiek po 1 porodzie przychodziły całe procesje bo wytrzymać nie mogli tych kilku dni. Co wróciłam do sali, nie zdążyłam na tyłku usiąść i znów telefon " wyjdziesz z małą na chwilę?" Ale bracia mojego TŻ ogarnęli mi mieszkanie a szwagierka ugotowała obiad. Zaraz po porodzie mama miała urlop to przyjeżdżała codziennie pomóc - ale właśnie posprzątać i ugotować. Choć i córką się zajęła jak gorączkowałam przy zapaleniu piersi.
Przed 2 porodem powiedziałam z góry - żadnych odwiedzin w szpitalu. I przyjeżdżał tylko niemąż - o ile przyjemniej! Ale szwagierka nie wytrzymała i całą rodziną wpadli w dzień jak wyszłam ze szpitala...
Teraz całe szczęście mieszkamy trochę dalej niż 3 i 6 lat temu to i myślę, że tak chętnie się rodzinka nie zwali.

Cześć dziewczyny! Podczytuje Was parę tygodni także przyszedł chyba czas się przywitać.
Coming out robię bo spodziewam się dziewuszki a tu podobno krucho w tym temacie także zasilimy szeregi mniejszości, tp na 18 grudnia;)

To moje drugie dziecko i przy pierwszym bardzo asertywnie podeszłam do tematu - do szpitala oprócz męża oczywiście tylko na chwilę przyjechała moja mama i siostra; teściowie mieli powiedziane, że to nie czas i miejsce na zawracanie głowy - pomijając moje zmęczenie to pamiętać trzeba , że na sali jest jeszcze jakaś współlokatorka jedna lub więcej.
Po powrocie do domu przyjechali teściowie, początkowo "przyjęłam" - brzmi prawie jakbym audiencji udzielała - dwie moje przyjaciółki najbliższe i to bez mężów nawet;)
Dla mnie najważniejsze było po porodzie zachowanie intymności i spokojny czas i odnalezienie się w nowej roli:)

Czarownica - ja w pierwszej ciąży wyraźne ruchy poczułam dopiero w 23 tygodniu a i tak bywały dni nawet do końca, że długo, długo czekałam aż da jakiś znak życia tak po prostu miała. Teraz poczułam dużo wcześniej i od razu wyraźne... chyba jednak trochę od charakteru dziecka to zależy.

Witamy :)

Dziewczyny ze starej ekipy - @Antiope, @elifit, @ kindzia26a, @ani0 wiecie co z Aguchą i MyDream???

TSH się zmienia pod wpływem wielu różnych czynników. Nawet samopoczucie może wpłynąć na jego wynik. Pora dnia, ilość snu... skokami się nie przejmuj. Zwłaszcza teraz, gdy całe ciało nam hormonalnie szaleje :) O ile jest niskie, to normalne.
no ja wiem, ciekawe jaki wynik dzis bedzie, i jak tam moj mocz, bo wykrywa mi slabe bakterie, ale nic nie boli i nie piecze tak jak na poczatku ciazy

Mam złą wiadomość. .. on już jest przyswyczajony do noszenia i bujania :p

Całkowicie się zgadzam! Aczkolwiek po 1 porodzie przychodziły całe procesje bo wytrzymać nie mogli tych kilku dni. Co wróciłam do sali, nie zdążyłam na tyłku usiąść i znów telefon " wyjdziesz z małą na chwilę?" Ale bracia mojego TŻ ogarnęli mi mieszkanie a szwagierka ugotowała obiad. Zaraz po porodzie mama miała urlop to przyjeżdżała codziennie pomóc - ale właśnie posprzątać i ugotować. Choć i córką się zajęła jak gorączkowałam przy zapaleniu piersi.
Przed 2 porodem powiedziałam z góry - żadnych odwiedzin w szpitalu. I przyjeżdżał tylko niemąż - o ile przyjemniej! Ale szwagierka nie wytrzymała i całą rodziną wpadli w dzień jak wyszłam ze szpitala...
Teraz całe szczęście mieszkamy trochę dalej niż 3 i 6 lat temu to i myślę, że tak chętnie się rodzinka nie zwali.

Witamy :)

Dziewczyny ze starej ekipy - @Antiope, @elifit, @ kindzia26a, @ani0 wiecie co z Aguchą i MyDream???
he he no niby tak ale wiesz o co dokładnie chodzi, takie bezsensowne branie bujanie jak nie płacze takie rozpiszczanie no moja bratowa 3 letniego syna nosi i buja a jest w 3 ciąży teraz

pomozcie, jak juz urodze to chce widziec tylko dane osoby w domu i jak powiedziec siostrze Tomka, ze ona nalezy do grupy, ktorej nie chce widziec? nie zdzierże jej widoku u mnie..mam prosto z mostu jej dowalic?

reklama
Do góry