reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

+6, ale każdy kolejny kilogram boli coraz mocniej;))

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Ale duzo napisalyscie. Ja juz leze na oddziale, mialam mase badan, dzidzius fajnie, wazy 640 g. Z szyjka podobno nie jest tak tragicznie, ale sie rozwiera jednak. Na razie dostaje kroplowke z magnezem. Wieczorem moze juz cos mi powiedza

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

No to nie wesoło. Już nie pamiętam bolało cię, miałaś skurcze?

ja mialam problemy z tarczyca i przed usg ja robilam by miec kontrolny wynik a ona mnie kieruje co wizyte na mocz, tsh, morfo i inne rozyczki i inne cuda, w maju prawie 400 zl poszlo na pakiet badan, ktore trzeba miec w ciazy
Moim zdaniem to naciąganie, zwłaszcza w przypadku TSH, którego nie powinno się robić częściej niż raz na ok. 3 miesiące, nawet jeśli ktoś się leczy na tarczycę. W innym wypadku wyniki mogą się okazać niemiarodajne, bo hormony tarczycowe zmieniają się z czasem i są uzależnione od całej masy innych czynników, niekoniecznie związanych z chorobami tarczycy. Ja w pierwszej ciąży chodziłam tylko prywatnie do gina. Ten jak mi zarzucił pakietem badań na dzień dobry, to musiałam sobie robić je na raty, bo za duże koszty naraz były. Skończyło się na tym, że ciąża i tak obumarła. Teraz robię badania na NFZ, tylko te niezbędne, i przynajmniej się nie stresuję tak bardzo, że coś może wyjść nie tak ;) wierzę, że córa będzie cała i zdrowa i to mi daje siłę.

Ale duzo napisalyscie. Ja juz leze na oddziale, mialam mase badan, dzidzius fajnie, wazy 640 g. Z szyjka podobno nie jest tak tragicznie, ale sie rozwiera jednak. Na razie dostaje kroplowke z magnezem. Wieczorem moze juz cos mi powiedza

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze, że jesteś pod fachową opieką - to jest najważniejsze. A Maluch już wcale nie taki mały ;) 640g! Ach, sama się nie mogę doczekać następnej wizyty żeby mi kto zajrzał do Zośki i powiedział ile jej się na wadze przybrało. W czwartek mam wizytę z USG na NFZ niby, ale zobaczymy jak tam u nich z jakością badania :) Ostatnio Mała miała 550g - też taki mały gigant z niej już jest :D

Moim zdaniem to naciąganie, zwłaszcza w przypadku TSH, którego nie powinno się robić częściej niż raz na ok. 3 miesiące, nawet jeśli ktoś się leczy na tarczycę. W innym wypadku wyniki mogą się okazać niemiarodajne, bo hormony tarczycowe zmieniają się z czasem i są uzależnione od całej masy innych czynników, niekoniecznie związanych z chorobami tarczycy. Ja w pierwszej ciąży chodziłam tylko prywatnie do gina. Ten jak mi zarzucił pakietem badań na dzień dobry, to musiałam sobie robić je na raty, bo za duże koszty naraz były. Skończyło się na tym, że ciąża i tak obumarła. Teraz robię badania na NFZ, tylko te niezbędne, i przynajmniej się nie stresuję tak bardzo, że coś może wyjść nie tak ;) wierzę, że córa będzie cała i zdrowa i to mi daje siłę.
no jest naciaganie a badanie tsh u mnie to koszt 20 zl wiec niemalo

reklama
ja mialam problemy z tarczyca i przed usg ja robilam by miec kontrolny wynik a ona mnie kieruje co wizyte na mocz, tsh, morfo i inne rozyczki i inne cuda, w maju prawie 400 zl poszlo na pakiet badan, ktore trzeba miec w ciazy

Ja prowadzę ciąże rownolegle w dwóch miejscach w luxmedzie i całkowicie prywatnie. skierowania na badania biorę z luxmedu, bo mam tam pakiet z pracy wiec wszystko wychodzi mi za darmo, a płace tylko za te prywatne wizyty, bo do lekarzy z luxmedu nie mam za grosz zaufania.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry