reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja prowadzę ciąże rownolegle w dwóch miejscach w luxmedzie i całkowicie prywatnie. skierowania na badania biorę z luxmedu, bo mam tam pakiet z pracy wiec wszystko wychodzi mi za darmo, a płace tylko za te prywatne wizyty, bo do lekarzy z luxmedu nie mam za grosz zaufania.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gdybym miała taką możliwość, postąpiłabym tak samo ;) sama chodzę na USG co miesiąc prywatnie, bo na NFZ te trzy badania na całą ciążę to dla mnie śmiech na sali. Gdybym pierwszą ciążę prowadziła tylko państwowo, to nie wiem w jakim stanie byłby mój organizm zanim by ktoś odkrył ciążę obumarłą... :/ z drugiej strony jednak, mam przynajmniej darmowe skierowania na wszystkie badania i nie czuję się naciągana :) wiadomo jak to z prywatnymi lekarzami bywa - niektórzy każą robić całą masę zbędnych badań, żeby tylko pacjent czuł się zaspokojony i zadbany, a nie patrzą jakie to koszty...

reklama
Ja prowadzę ciąże rownolegle w dwóch miejscach w luxmedzie i całkowicie prywatnie. skierowania na badania biorę z luxmedu, bo mam tam pakiet z pracy wiec wszystko wychodzi mi za darmo, a płace tylko za te prywatne wizyty, bo do lekarzy z luxmedu nie mam za grosz zaufania.

no ja nie mam takiego pakietu wiec lekarza mam prywatnie, a malym miescie mieszkam i u nas luxmedu nie ma

Moim zdaniem to naciąganie, zwłaszcza w przypadku TSH, którego nie powinno się robić częściej niż raz na ok. 3 miesiące, nawet jeśli ktoś się leczy na tarczycę. W innym wypadku wyniki mogą się okazać niemiarodajne, bo hormony tarczycowe zmieniają się z czasem i są uzależnione od całej masy innych czynników, niekoniecznie związanych z chorobami tarczycy. Ja w pierwszej ciąży chodziłam tylko prywatnie do gina. Ten jak mi zarzucił pakietem badań na dzień dobry, to musiałam sobie robić je na raty, bo za duże koszty naraz były. Skończyło się na tym, że ciąża i tak obumarła. Teraz robię badania na NFZ, tylko te niezbędne, i przynajmniej się nie stresuję tak bardzo, że coś może wyjść nie tak ;) wierzę, że córa będzie cała i zdrowa i to mi daje siłę.

Tsh w wypadku problemów z tarczyca obowiązkowo robi sie co miesiąc.... Trzeba kontrolować czy spada czy jest wzrost i korygować dawki leków za każdym razem...

Dzis na obiad risotto z warzywami wlasnie upichcilam [emoji4][emoji502]

1471955906-qijba2.jpeg

Dobrze, że jesteś pod fachową opieką - to jest najważniejsze. A Maluch już wcale nie taki mały ;) 640g! Ach, sama się nie mogę doczekać następnej wizyty żeby mi kto zajrzał do Zośki i powiedział ile jej się na wadze przybrało. W czwartek mam wizytę z USG na NFZ niby, ale zobaczymy jak tam u nich z jakością badania :) Ostatnio Mała miała 550g - też taki mały gigant z niej już jest :D
No to Szymek tydzien temu tez mial 560 g, a dzis juz 640 g. Ladnie przybral na wadze :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tamte 2 ciąże miałam tylko prowadzone przez nfz i powiem wam, że bardzo dobrze się spisali. Badań miałam bez liku, usg co kilka dni, mąż ze mną mógł być w szpitalu od rana do nocy, ( nie żartuję wychodził ok 22). I oczywiście za darmo. Pielęgniarki jak ciocie, bardzo życzliwe, może z wyjątkiem jednej, a salowe przychodziły w wolnej chwili na plotki, więc była dodatkowa rozrywka.
jedna wada to to że trzymali w szpitalu min. 2 doby, żeby uzyskać zwrot z nfz, i brali z byle g..., żeby było więcej pacjentek bo to gwarantowało utrzymanie oddziału.

Ja tamte 2 ciąże miałam tylko prowadzone przez nfz i powiem wam, że bardzo dobrze się spisali. Badań miałam bez liku, usg co kilka dni, mąż ze mną mógł być w szpitalu od rana do nocy, ( nie żartuję wychodził ok 22). I oczywiście za darmo. Pielęgniarki jak ciocie, bardzo życzliwe, może z wyjątkiem jednej, a salowe przychodziły w wolnej chwili na plotki, więc była dodatkowa rozrywka.
jedna wada to to że trzymali w szpitalu min. 2 doby, żeby uzyskać zwrot z nfz, i brali z byle g..., żeby było więcej pacjentek bo to gwarantowało utrzymanie oddziału.
teraz trafic na dobre i fajne piguly to ciezko

Hej dziewczyny. Dzwoniłam do ZUSu, mam dostać wypłatę w przyszłym tygodniu :) jednego tylko nie ogarniam i się trochę zakręciłąm, może Wy mi podpowiecie..wypłatę za miesiąc lipiec dostajemy w sierpniu prawda itd. za sierpień we wrześniu itd tak? Bo u mnie sytuacja wygląda tak, że wszyscy w firmie dostali wypłatę na początku sierpnia, ja dostałam tylko jakieś wyrównanie 50zł za jakiś tam jeden dzień-tak mi kierowniczka powiedziała, nic więcej nie dostałam i powinnam za ten okres (od końcówki czerwca do końcówki lipca) dostać normalnie jeszcze wypłatę z zusu prawda? W międzyczasie poszło drugie zwolnienie- od końcówki lipca do końcówki sierpnia i babka z zusu powiedziała mi, że za ten okres teraz będzie wypłata, za tamten już była, zakręciłam się jakoś i zapomniałam dokładnie dopytać ale wychodzi na to, że za lipiec nie dostałam wypłaty, a teraz dostanę za sierpień ? coś mi się tu nie zgadza..

reklama
Anio u nas w takich przypadkach to robili bete przez kilka dni, chociaż w Rzeszowie siostra musiała czekać co pokarze usg.
A po porodzie miałam robione badanie krwi 3 razy na dobę przez 3 dni. Ręce miałam całe fioletowe i brakowało miejsca na kłucia, bo mi żyły strzelały.

Do góry