reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Aaaa dziewczyny chyba w końcu zamiast do Trójmiasta zawitamy do Ustki:)
Uznaliśmy że w ciąży i bez samochodu lepiej nie pakować się tam gdzie będzie dużo łażenia. Nigdy jeszcze w Ustce nie byłam a wiem, że tu są stałe bywalczynie tamtejszych lokali i budek z goframi (np. @anio0?) To polećcie, gdzie warto iść, co warto spróbowac itp.
Ooooo! :D Bardzo chętnie podpowiem gdzie najlepsza rybka - mniaaam! :) Rzeczywiście, w Ustce ruchu takiego nie ma, a w Gdańsku ostatnio (jechaliśmy z M. po mebelki dla Małej) to szału dostawaliśmy stojąc w korku na obwodnicy w nieskończoność). Polecam jeszcze Dolinę Charlotty pomiędzy Słupkiem a Ustką - bajeczne miejsce. Mają tam zoo, fokarium, hotel, baseny, spa i wiele, wiele innych, ale przede wszystkim, można tam po prostu pojechać dla relaksu, walnąć zadkiem na ławeczkę nad stawem i leniuchować. I jeszcze jak ktoś jest obuwniczym maniakiem, to w Słupsku i okolicach jest fabryka obuwia NORD i... Gino Rossi :) Można natrafić na jakieś okazje, chociaż NORD ze swych cen (i niewątpliwie jakości) na całym świecie słynie. Gdyby czegoś Wam było trzeba, piszcie śmiało :D

reklama
Mojeboje to koniecznie jakieś spotkanko grudniowek musi być w Ustce :)

cb7wugpju04jz4q8.png
Miałyśmy się z MyDream'em spotkać, gdy do Polszczy przyjechała, ale nam nie wyszło... chętnie podjadę na promenadę na ploty :D

Izulka co mają rzeczy do ciazy. Ja jeszcze nic nie kupiłam i jestem w szpitalu. Nawet jednej małej skarpetki. Nie obwiniaj sie tak czasami sie dzieje.

A bo tu babcia meza ciagle mowi ze "dla dziecka kupuje sie dopiero po porodzie bo kupowanie przed czasem zle wrozy"..
No ale Anetka faktycznie, nie ma co sobie wyrzutow robic [emoji17]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A bo tu babcia meza ciagle mowi ze "dla dziecka kupuje sie dopiero po porodzie bo kupowanie przed czasem zle wrozy"..
No ale Anetka faktycznie, nie ma co sobie wyrzutow robic [emoji17]

Moja babcia to samo mi mówiła... opowiedziała mi historię swojej siostry, która kupiła łóżeczko i ubranka, a dziecko zmarło zaraz po porodzie, ale wiesz... na mnie takie teksty nie działają. Kiedyś były inne czasy, ludzie żyli w nieświadomości do samego końca. Nie znali płci, przewidywanej wagi, ułożenia dziecka... wszystko było czarną magią. Teraz wielu rzeczy można uniknąć, świadomość ciężarnych jest coraz większa, a takie gadanie o tym jak to kiedyś było to mogą sobie starsze panie nie powiem gdzie wsadzić ;) gdybym Ci zaczęła wypisywać czego się nasłuchałam w tej ciąży, to by Ci uszy zwiędły :D Na przykład, dostałam ostrzeżenie, by nie kucać w rozkroku, bo "dziecko mi wypadnie" :p później był tekst o zbawiennym wpływie poduszek z... sianem! Przecież kiedyś się na takich spało...
Osobiście nie wierzę w żadne zabobony. W poprzedniej ciąży nie kupiłam zupełnie nic (bo nie zdążyłam niestety), a serduszko przestało bić. Moja psiapsióła poinformowała cały świat o ciąży, gdy tylko test ciążowy wyszedł pozytywny, od razu ruszyła na shopping i urodziła dorodnego, zdrowego synka. Prawda jest taka, że jeśli ma się zdarzyć coś złego, to się niestety zdarzy i tyle.

Ja nie mam nawet pizamy do tego szpitala.. musi mi maz rano kupic, tylko gdzie ?? Czy lepiej jakies leginsy i koszulke ? Mysle nad tymi leginsami z h&m za 39,90 zl, one sa wygodne tak zeby w nich lezec w dzien? Bo na noc to zwykla pizamke..

reklama
Ja nie mam nawet pizamy do tego szpitala.. musi mi maz rano kupic, tylko gdzie ?? Czy lepiej jakies leginsy i koszulke ? Mysle nad tymi leginsami z h&m za 39,90 zl, one sa wygodne tak zeby w nich lezec w dzien? Bo na noc to zwykla pizamke..

Kochana, ja na patologii śmigałam w koszuli i legginsach właśnie :) były wygodne, a gdy musiałam się wystawiać do badania, to górę sobie naciągnęłam chociaż trochę, gdy spodnie musiałam ściągnąć. Z drugiej strony, gdy robili mi USG przez brzuch, to nie musiałam gaciami świecić, tylko górę podniosłam trochę. W piżamie bym się chyba ugotowała ;) ogólnie jestem zmarźluchem, ale w szpitalu wyjątkowo było nagrzane...

Do góry