reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Lisia mama... Skąd ja to znam? Niestety niektórzy rodzice mają nakichane w głowie...

Cellulit? Jestem szczęściara, nigdy nie miałam i nie mam mimo że należę do dużych kobiet. Mam umięśnione ciało, bardzo jędrne. Kumpele na studiach podczas zajęć na basenie nie mogły uwierzyć, że istnieją grubaski bez cellulitu. Ogladaly mnie z kazdej strony, jedna nawet mnie za dupsko i udo lapala by dowiesc ze jednak mam celulit.
A tu taki psikus.... :)
Moja siostra ma cellulit i moja mama też. Mnie to ominęło.

A co do imion, to jad sączy się od wielu ludzi. Moja mama i teściowa wybrały imię Adam. I twierdzą że to one mają najświętsze prawo wybrać imię bo my wybraliśmy pierwsze hahaha. Zdziwiła się jak zobacza Szymona na akcie urodzenia :)
I będą krzyki : " czemu wybraliście żydowskie imię?!!!! Oszaleliscie!!!"
Hahaha

Spoko moi teściowie i szwagier sa taka dziwna mieszanka rusofili i rusofobow w jednym i jak powiedzieliśmy, ze bedzie Mikołaj to od razu, ze to ruskie imię przecież.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry po weekendzie!

Czy Wy tez dziewczyny macie taki spadek samooceny w ciąży? Od kilku dni czuje sie po prostu jak k*pa... A jeszcze 15 tyg przede mną :(

Ja absolutnie nie :) czuję się super atrakcyjna. Mimo tego, że pryszcze mnie sypią i na twarzy i na dekolcie. Masakra jakaś. Ale poza tym jest czad, paznokcie zawsze zrobione (to dużo daje do samooceny), zbieram się od kilku dni aby odrost zrobić ale akurat ciemny przy blondzie mnie mocno nie razi. Na nogi wosk aby były gładkie, kupuję apetyczne kosmetyki do kąpieli (owocowe peelingi cukrowe itp). Chyba przeproszę się z moim samoopalaczem bo raczej na słońce już nie mam co liczyć i tyle. Na prawdę czuję się kwitnąco i tak podobno wyglądam :)

hej laski witam się po burzliwym weekendzie w życiu taka wściekła jak osa nie chodziłam jak teraz dosłownie wszystko mnie wkurzało haha no ale co ciąża ma swoje prawa :p
ja uważam, że teraz jakoś cera mi się poprawiła i ładniej wyglądam zresztą każdy mi to mówi, że ślicznie wyglądam w ciąży i, że mi służy czasami się zastanawiam czy mówią tak bo chcą być mili czy tak jest naprawdę haha
dzisiaj wizyta u lekarza dalej nie lubię tam chodzić i nie wiem co w tym przyjemnego... najgorsze, że teraz wizyty mam już co 3 tygodnie a nie co 4 jak wcześniej :/
mamy już stałe pory kopniaków budzimy się o 8-9, później o 13, później 20-21 i w nocy około 2-3 ale też nie zawsze ;) ciekawe czy to już tak zostanie :D

Uuuu to mnie pierdyknął syndrom wicia gniazda wcześniej niż zwykle co w sobotę doprowadziło mnie do łez. Skupiliśmy się przez wakacje aby zrobić ogród, taras i plac zabaw. A w domu nic nie ruszyło. Takie pierdołki ale jednak mnie to frustruje. I właśnie nie ciągnie mnie do kupowania reszty wyprawki, wszystkie duże rzeczy dokupimy w październiku, ani do prania i prasowania ciuszków, tylko te niedoróbki w domu. Plus mój głupi pies od kilku miesięcy masakruje moją piękną podłogę srając i szczając na niej jak nikt nie widzi. Miał badania, jest zdrowy. Starość to też nie to bo ma dopiero 5,5 roku. Co mu odwaliło? Wieczorem nie raz nie załatwi się ale w nocy w domu jak najbardziej. Podłoga jest do cyklinowania. Teraz zamykamy go w składziku gdzie mam kosz na pranie i pralkę. Póki co działa - zobaczymy na jak długo. Już wcześniej wiatrołap działał ale potem i tam zaczął srać (nawet na szafce na buty) I mi wszystko wdeptywać. Nie ogarniam w czym problem. I jak później maluch będzie miał po takiej syfiastej podłodze pełzać i raczkować? I te kłaki. No mam jakoś dość ostatnio i cierpliwości mi brak. Suka jest tylko kochana i mój freti. A na tego gnoja nie mam sił :(

Hej :) ja po ktg. Mała uciekala we wszystkie strony. 15 min próbowała mnie polozna podłączyć. Sprawdziła dla mnie moje wyniki i mowi badania krwi ok. Nie ma zapalnenia we krwi. Troche podniesione leukocyty ale nie duzo a inne w normie. Czekam teraz na obchod i jak ordynator łaskawie przyjedzie do szpitala. Zobaczymy co dalej. Mąż ma zadzwonic jak sie zainstaluja w szpitalu.

Anetko oby Cię czym prędzej wypuścili ! Trzymam kciuki za szyjkę.

Z tą szyjką jest tak, że nie ma co porównywać ;) lekarz na badaniu na 1 wizycie powinien wpisać długość szyjki i to jest nasza norma. Wiadomo, że przy kolejnych ciążach i wraz z wiekiem ciążowym może być zmęczenie materiału ale nie powinna całkowicie zniknąć.

Dzień dobry Kobitki :)

Miałam z rana polowanie na bluzy z Lidla :D Niestety, są dopiero od rozmiaru 62-68, ale najwyżej będzie w czym Małą na wiosnę wozić. Teraz będę wyczekiwała soboty i nie chcę pokazywać palcem przez kogo! Taaaak, zaraziłyście mnie Lidlowym szaleństwem.
Tymczasem chciałam zapytać czy któraś z Was ma kartę Rossmanna dla ciężarówek? Opłaca się ją sobie założyć, czy to jedynie pic na wodę i fotomontaż? ;)

Tez się wybieram w sobotę na te ciuszki. Ciekawe czy coś uda się upolować :)

Co do programu Rossnę - mam od ponad 3 lat i to żaden pic na wodę. Przy każdym zakupie mam jakiś rabat, nawet na głupie waciki z Babydream. Nie raz dodatkowe rabaty były na pampki. No ja sobie chwalę. Pampersy wychodziły mi taniej niż w boxach z Tesco.

co do szyjki moja ma 4,5cm
legginsy kupiłam w lidlu ale nie polecam co chwile jakaś dziura się w nich robi ! trzy razy je pralam i po praniu za kazdym razem dziura była, może zobacz sobie te z Marilyn ? przez internet można zamówić podobno mają rewelacyjne ale póki co nie kupowałam grubo sie czuje w legginsach więc staram się nie nosić
chyba zaatakuje dzisiaj lidla taka bluza fajna na wiosne by była ;) o ile jeszcze będą !

co do cellulitu ja mam rewelacyjny sposób nie mam w domu dużego lustra więc nie oglądam się od pasa w dół czego oczy nie widzą tego sercu nie żal :p

Mam te Lidlowskie i moje są ok. Ale faktem jest ze często w nich nie chodzę.

Dwa pytania zanim wyruszę do centrum handlowego ;)
1. Czy doświadczone tutejsze mamusie są obeznane w użytkowaniu otulaczy przy niemowlakach? Zastanawiam się czy nie zainwestować w jeden, żeby dziecku było po pierwsze cieplej, a po drugie, żeby się Mała czuła jak w brzuszku bezpiecznie, zwłaszcza w pierwszych dniach życia;
2. Czy znacie jakieś strony internetowe, na których można się zarejestrować i dostać darmowe próbki jakichś produktów dla mam? :) Co jakiś czas mi coś na Fejsie miga, ale z racji tego, że korzystam z internetu głównie na telefonie, a i tam mi się zacina i wiecznie limit wyczerpuję, to nigdy nie zdążę się przyjrzeć temu wszystkiemu...

No i planuję jeszcze odwiedzić Smyka - ponoć od dzisiaj jest tydzień z marką Motherhood i można coś dorwać z 40% rabatem ;) Trzymajcie kciuki, może coś ciekawego znajdę :*

Ja obie córy otulałam ciasno pieluchami tetrowymi i obie bardzo lubiły. Teraz dla synka kupiłam otulacz w TK MAXX i mam nadzieję tez polubi. Kup jeden nie najgrubszy i zobaczysz czy Młoda polubi :)

Mnie dzisiaj głowa boli, obie dziewczyny mają kataro - kaszel. A to wszystko po sobotnim lataniu do wieczora na boso po ogródku. Byliśmy z niemężem tak zajęci składaniem placu zabaw ze nie zwróciliśmy za bardzo uwagi na to ze się ochłodzilo. Zrobiłam im ciepłą kąpiel ale widocznie było już za późno. No nic - taki lajf. Dziś u mnie zupka pomidorowa a na drugie kotlety schabowe. Powinnam dziś sprzątać ale nie bardzo mi się chce... trzeba w końcu się ruszyć i skoczyć po małe zakupy. Miłego dnia :)

Spoko moi teściowie i szwagier sa taka dziwna mieszanka rusofili i rusofobow w jednym i jak powiedzieliśmy, ze bedzie Mikołaj to od razu, ze to ruskie imię przecież.

U mnie w rodzinie to występują fobie żydowskie, ruskie i muzułmańskie, a szczególnie ukraińskie - Ukraińcy wymordowali rodzinę od strony mojego dziadka dlatego.
A u teściów to ciemnoskorzy i niemcy

U mnie w rodzinie to występują fobie żydowskie, ruskie i muzułmańskie, a szczególnie ukraińskie - Ukraińcy wymordowali rodzinę od strony mojego dziadka dlatego.
A u teściów to ciemnoskorzy i niemcy
u mnie ukraińców nikt nie znosi a żeby tego było mało to luby jest na półukraińcem ale nikomu o tym nie mówię :p

Ejjj ja też dziś odkryłam celulit oooo

Creativo mam w sypialni szafe lustrzana ale staram się ubierać w łazience :D

Antiope proponuję wątek o filmach książkach itp ja uwielbiam filmy obyczajowe z podróżami w tle.

cb7wugpju04jz4q8.png

Anioo zapisz się do bebilonu do hippa do bebiko do Johnsona (chociaż nie polecam ich kosmetyków)
Do Rossne zdecydowanie. Ja mam 10% rabatu dzięki karcie. Im częściej zakupy dzieciowe robisz tym większy rabat

Izu kciukamy :*

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja byłam w hipp, przysłali książeczkę jak opiekować się dzieckiem, potem 10 sztuk mokrych chusteczek, a jak mały miał 4 miesiące to sloiczek marchewki plus łyżeczka plastikowa.

Lisia mama... Skąd ja to znam? Niestety niektórzy rodzice mają nakichane w głowie...

Cellulit? Jestem szczęściara, nigdy nie miałam i nie mam mimo że należę do dużych kobiet. Mam umięśnione ciało, bardzo jędrne. Kumpele na studiach podczas zajęć na basenie nie mogły uwierzyć, że istnieją grubaski bez cellulitu. Ogladaly mnie z kazdej strony, jedna nawet mnie za dupsko i udo lapala by dowiesc ze jednak mam celulit.
A tu taki psikus.... :)
Moja siostra ma cellulit i moja mama też. Mnie to ominęło.

A co do imion, to jad sączy się od wielu ludzi. Moja mama i teściowa wybrały imię Adam. I twierdzą że to one mają najświętsze prawo wybrać imię bo my wybraliśmy pierwsze hahaha. Zdziwiła się jak zobacza Szymona na akcie urodzenia :)
I będą krzyki : " czemu wybraliście żydowskie imię?!!!! Oszaleliscie!!!"
Hahaha

Oj, zazdroszczę. To u mnie w druga stronę - ja jestem (a teraz już chyba "byłam") mega chudzielcem. I nie przypuszczałam, że cellulut może się pojawić także na kościach :p

reklama
Dzień dobry Kobitki :)

Miałam z rana polowanie na bluzy z Lidla :D Niestety, są dopiero od rozmiaru 62-68, ale najwyżej będzie w czym Małą na wiosnę wozić. Teraz będę wyczekiwała soboty i nie chcę pokazywać palcem przez kogo! Taaaak, zaraziłyście mnie Lidlowym szaleństwem.
Tymczasem chciałam zapytać czy któraś z Was ma kartę Rossmanna dla ciężarówek? Opłaca się ją sobie założyć, czy to jedynie pic na wodę i fotomontaż? ;)

Z kartą z Rossmana są zniżki więc warto, ale jak się nie zrobi zakupów bodajże raz na 3 miesiące to się dezaktywuje i trzeba robić nową - ja właśnie tak mam i ciągle mi się nie chce wyrabiać nowej karty...

Do góry