reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Powiem ci ze nie narzekam na mdlosci. Czasem rano delikatnie mnie zamuli ale to tylko chwile, wyjde na świeże powietrze albo wywietrze mocno pokój i za chwile mi przejdzie. Kilka razy odrzucilo mnie od lodówki ale to od razu ja zamknęłam i przeczekalam na świeżym powietrzu czy cos :) a ty masz mdlosci?

madzia podwyższona temperatura to rzecz normalna w ciąży. Występuje pod wpływem hormonów. Temperatura wzrasta kiedy się ma owulację i jest podwyższona przez całą długość fazy lutealnej (między 10-16 dni). Jeśli po tym czasie spadnie, to przychodzi okres, a jeśli nie spadnie po 16 dniach od wzrostu, a nie jesteś przeziębiona ani nic, to niemal 100% oznacza ciążę. Podwyższona temperatura utrzymuje się w ciąży i jeśli nastąpiłby większy spadek (o kilka dziesiątych stopnia), to mogłoby to oznaczać spore kłopoty. Oczywiście jeśli nie prowadziłaś stałej obserwacji temperatury przed ciążą, zawsze o tej samej godzinie, tym samym termometrem, przed wstaniem z łóżka, to teraz lepiej nie zaczynaj obserwacji, bo możesz się tylko niepotrzebnie zestresować. Ja czuję, że w tej ciąży mam temperaturę niższą niż z synkiem (nie mierzę, żeby się właśnie nie stresować). W ciąży z synkiem miałam właśnie temperaturę około 37,3 i mój D wtedy ciągle mi powtarzał jaka gorąca jestem :-p

Ja nie zwracalam na to uwagi :D jestem tak wsluchana w inne rzeczy, ze dopiero jak teraz Madzia wspomniala, to w sumie pomyslalam, ze chyba tez mam. W dzien pracuje wiec nie zwracam na to uwagi :)

Powiem ci ze nie narzekam na mdlosci. Czasem rano delikatnie mnie zamuli ale to tylko chwile, wyjde na świeże powietrze albo wywietrze mocno pokój i za chwile mi przejdzie. Kilka razy odrzucilo mnie od lodówki ale to od razu ja zamknęłam i przeczekalam na świeżym powietrzu czy cos :) a ty masz mdlosci?
mam bardzo duze, ale jak uda mi sie cos wmusic zjesc to mijaja, a po dwoch godzinach wracaja

reklama
Mnie tez nic nie kluje. Z objawow mam mega sennosc, zylki na piersiach, wkoncu mam biust ;) i od 3/4dni mdlosci + czasami pobolewa mnie podbrzusze tak jak na okres, ale zdecydowanie delikatniej.

Do góry