reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

O! Zapomniałam napisać, że ostatnie dnie spędzam na wycieczkach do Tesco, gdzie są teraz mega promocje na ciuszki dziecięce i różne dodatki :) Kupiłam piękny kocyk z łosiem za... 14 zł. Początkowo wisiał tam za 47 zł., więc jak można nie skorzystać? ;) Poza tym, wszędzie widzę jakieś wielkie, czerwone litery S A L E S i biegnę jak dzicz do półek z ubrankami. Chyba się zaczyna słynne wicie gniazda i w moim przypadku przybrało bardzo drastyczną i nagłą formę.

reklama
Fajne fury.

A ja spałam [emoji14]

Na obiad chłopy zrobili chili con carne

Zu gorączka przeszła na razie

Lola no widzisz a piszą że od 25 tc ratują. Pewnie jak zwykle od szpitala zależy

cb7wugpju04jz4q8.png
Ale masz dobrze z tymi chłopami ;) my z M. stołowaliśmy się dzisiaj poza domem, ale będzie mi jeszcze serwował swoje pyszne spaghetti na wieczór :D

O matko ten wózek z jeansu!!!! Zakochałam się!!! Szkoda że 2 lata temu go nie upatrzylam buuuuuu.

Ja zazdroszczę wam tych wyprawek serio! Z jednej strony się cieszę że nam wszystkie ubranka, a z drugiej pamiętam te piękne czasy " ojejujeju jakie to malutkie, jakie to słodkie, jakie delikatne i takie tyci tyci, muszę to mieć!!!" :)
Hehehe

Słuchajcie młody w brzuchu obudził się dzisiaj dopiero o 15 i tak skopał mnie że 3-4 cm nad pępkiem, że w szoku byłam
Już tak wysoko macicę mam?

O matko ten wózek z jeansu!!!! Zakochałam się!!! Szkoda że 2 lata temu go nie upatrzylam buuuuuu.

Ja zazdroszczę wam tych wyprawek serio! Z jednej strony się cieszę że nam wszystkie ubranka, a z drugiej pamiętam te piękne czasy " ojejujeju jakie to malutkie, jakie to słodkie, jakie delikatne i takie tyci tyci, muszę to mieć!!!" :)
Hehehe
Gdybyś robiła zakupy z moim M., to nawet dziewicza wyprawa po małe ciuszki nie miałaby takiego uroku, hihi. "Takie drogie? Nie ma tańszych?", "Za różowe! A jak drugie dziecko będzie chłopcem, to co?", a z drugiej strony to jak mi jakieś śpioszki pokaże z zachwytem w oczach, to aż mi się nóż w kieszeni otwiera, takie to... ble! ;)

Słuchajcie młody w brzuchu obudził się dzisiaj dopiero o 15 i tak skopał mnie że 3-4 cm nad pępkiem, że w szoku byłam
Już tak wysoko macicę mam?
Możliwe ;) Mi Zośka takie harce odstawiała wczoraj, że czułam ją jednocześnie na dwóch różnych krańcach brzucha. Patrzyłam z niedowierzaniem na skaczącą skórę i też się zaczęłam zastanawiać jak to możliwe, że ona już tak sięga wszędzie :D mamy już małych gigantów w brzuszkach. Silne to i dłuuuugie :) a teraz jeszcze nie są aż tak skulone nasze Maleństwa, więc i kończynami sięgają tam gdzie wzrok nie sięga.

co na przeziebienie? mam katar i zwalczam sola morska a na drapanie gardla mam syrop *spam* i tabletki do ssania. dopadlo mnie wczoraj na wieczor i mnie meczy:( ide jeszcze kanapki z czosnkiem robic

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Grama zdrowia. Tantum verde możesz psikać.

Dziewczyny źle wstałam i poczułam pieczenie w macicy. Na razie przeszło ale zdążyłam się zmartwić

cb7wugpju04jz4q8.png

Chyba czas zacząć robić wszystko na mega spowolnionych obrotach, wstawaj na raty (i przez bok, nigdy w górę), obracaj się na raty, chodź na raty etc. To normalne, że wszystko tam piszczy i trzeszczy. A pieczenie pewnie za chwilkę przejdzie, może coś właśnie nadciągnęłaś. Albo maluch przywalił gdzieś we wnętrzności. Nie martw się na zapas.

reklama
Do góry