reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Myślę ze przeżyje jak zjem raz na pol roku :D i nic mi nigdzie nie wyrosnie. W sumie nawet nie chce mi sie czytac o tym wszystkim bo musialabym wszsytko samej hodować itd. A ze ja i tak musze calymi dniami sie ze wszystkim kontrolowac to posmakuje sobie mojego szczurka na obiad :D

Lecę małego odebrac z przedszkola bo maz dluzej w pracy zostaje. Mam nadzieje ze bedzie w jednym kawalku.

Dzwonilismy dzis do szpitala i potwierdzilismy termin przyjecia małego na oddział ze mna. Jeszcze tylko skierowanie od pediatry i możemy sie pakowac. Mam nadzieje ze nie bedzie nam robic problemu z wystawieniem tego.

reklama
Witamy sie I my.
Weekend spedzilismy organizujac czas dla malego. Coraz Bardziej teskni za starszym bratem. Dobrze ze to juz prawie koniec.w piatek mamy w planach wystartowac na Polske. Wiec juz bedzie mogl sie cieszyc bratem.
Na poniedzialek tez staram sie u mowic na 3d/4d we Wroclawiu. Chce zalatwic wszystkie wazne sprawy na poczatku. Bo chce kuzwa upewnic sie co do tej mojej Lenki. I zaczac po lempeksach latac w Pl.[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Juz sie doczekac nie moge.

Co do ryby ja sie na nich nie znam .nigdy ich nie lubialam [emoji23][emoji23]
Sa dwa gatunki wogole jakie tykam.
Dorsz I losos dziki I to tylko przygotowany przez mojego Jarka bo on wie jak ma to zrobic zebym wogole rybe zjadala.

Ostatnio gadalysmy o nocnikach grajacych!!!!! I nabijalam sie jak to pozniej przy kupie matka musi stac I spiewac dziecku.
No a wczoraj moj przyniosl wlasnie taki kibelek grajacy Fisher price.
Rece opadaja moje dziecko nie ma jeszcze nic ani wozka ani poscieli ani lozeczka czy ubranek ale kuzwa kibel grajacy ma [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Pytam sie a po co nam dla noworodka kibel a Jarek do mnie " a ja niunia promocja byla to wzielem a co zle zrobilem"
Ehhh no mowie ok ok ale czy nie bylo promocja na lozeczka kololyski bujaczki czy chocby ciuszki?
Na to moj maz " no bylo kotek pelno tego ale ja wiem co ci bedzie sie podobac? A kibel fajna sprawy co nie? "

No tak ! Faceci!!!!!

Mysle zaczal sie wkrecac w wyprawkowe szalenstwo, zaczelo docierac do niego ze czasu nie az tak Duzo I taki dumny z tym nocnikiem przyszedl do domu, ze nie chcialam go zziemiac ze troche od dupy strony te zakupy zaczol Robic. Wiec pochwalilam go za udany zakup dla dzidzusia.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hahaha dobre :D [emoji23]

Aneta ee to jak raz na pół roku jesz to spoko. Ja jem rybę co piątek więc po prostu zwracam uwagę na jakość. Na zdrowie! :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Myślę ze przeżyje jak zjem raz na pol roku :D i nic mi nigdzie nie wyrosnie. W sumie nawet nie chce mi sie czytac o tym wszystkim bo musialabym wszsytko samej hodować itd. A ze ja i tak musze calymi dniami sie ze wszystkim kontrolowac to posmakuje sobie mojego szczurka na obiad :D

Lecę małego odebrac z przedszkola bo maz dluzej w pracy zostaje. Mam nadzieje ze bedzie w jednym kawalku.

Dzwonilismy dzis do szpitala i potwierdzilismy termin przyjecia małego na oddział ze mna. Jeszcze tylko skierowanie od pediatry i możemy sie pakowac. Mam nadzieje ze nie bedzie nam robic problemu z wystawieniem tego.

Aneta masz juz wybrana klinike gdzie bedziesz rodzic? Bylas sie juz meldowac ?
Kuzwa mi kazal isc po 24 tyg juz sie zameldowac I powypelniac wszystkie papiery . Pewnie boja sie ze u mnie wszystko sie moze zdarzyc [emoji23] bo to troche szybko cos mi sie wydaje.kolexanka ok34 tyg musiala sie meldowac. A tobie kiedy kazal?

Aneta masz juz wybrana klinike gdzie bedziesz rodzic? Bylas sie juz meldowac ?
Kuzwa mi kazal isc po 24 tyg juz sie zameldowac I powypelniac wszystkie papiery . Pewnie boja sie ze u mnie wszystko sie moze zdarzyc [emoji23] bo to troche szybko cos mi sie wydaje.kolexanka ok34 tyg musiala sie meldowac. A tobie kiedy kazal?

Powiem Ci kochana ze jestem na etapie wybierania. Jak teraz bede z synkiem w szpitalu to zobacze czy maja tam porodowke. Jesli tak to moze tam a najlepiej wolałabym tam gdzie syna urodziłam i gdzie teraz w maju lezalam. 10 min od domu ciotka mieszka 5 min od szpitala latwo syna podrzucic no i maja cala moja historię co i jak podczas porodu. Minus ze nie maja tam oddzialu neonatologii a to bardzo wazne bo np moj syn w 2 dobie musial miec antybiotyk i lezal pod kroplowka.

Ja Überweisung do szpitala na Geburtsplannung dostane dopiero tak jak wszyscy tutaj w 35 tyg. Wczesniej mnie ogladac nie będą chcieli. Pewnie u ciebie jest inaczej bo masz zagrozenie wczesniejszym porodem czy cos.

No dziewczyny ja jestem już zapisana od miesiąca. tu trzeba się zapisać po pierwszym USG. Dostałam już terminy 3 kolejnych spotkań z doktorem w szpitalu.

A jak mówicie do swoich teściów? Mi słowo mama nie przejdzie przez gardło.

No dziewczyny ja jestem już zapisana od miesiąca. tu trzeba się zapisać po pierwszym USG. Dostałam już terminy 3 kolejnych spotkań z doktorem w szpitalu.

Mamo i tato ale np moja serdeczna kolezanka mowi na pani. Mi tez ciezko przechodzi przez gardlo ale skoro maz do mojeje mamy tak mowi to i mi wypada w ten sam sposob

Powiem Ci kochana ze jestem na etapie wybierania. Jak teraz bede z synkiem w szpitalu to zobacze czy maja tam porodowke. Jesli tak to moze tam a najlepiej wolałabym tam gdzie syna urodziłam i gdzie teraz w maju lezalam. 10 min od domu ciotka mieszka 5 min od szpitala latwo syna podrzucic no i maja cala moja historię co i jak podczas porodu. Minus ze nie maja tam oddzialu neonatologii a to bardzo wazne bo np moj syn w 2 dobie musial miec antybiotyk i lezal pod kroplowka.

Ja Überweisung do szpitala na Geburtsplannung dostane dopiero tak jak wszyscy tutaj w 35 tyg. Wczesniej mnie ogladac nie będą chcieli. Pewnie u ciebie jest inaczej bo masz zagrozenie wczesniejszym porodem czy cos.

No tak wlasnie myslalam.ze pewnie chca mieć cala papierologie zalatwiona w razie co.

U nas babcia dziadek[emoji23]
Tesciowa dzwoni np I co Tam babcia slychac u was [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]
Czasami mamo tato sie zdarzy ! ale staram sie mowic poprostu na ty!
Maz tak samo.

reklama
Do góry