reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Kochana u mnie organizm reaguje inaczej. Zupelnie nie moge ryżu i makaronu i zadnych klusek. Łyżeczka ziemniaków ewentulanie kasza i mieso plus salatki. Wlasnie to jestw tej chorobie perfidne ze każdy reaguje inaczej. Niestety w wiekszosci trzeba metoda prob i bledow. Mecze sie z nia juz 3 raz i mniej wiecej mam wyprobowane.

Edit. Pieczywo tylko pelnoziarniste jem a i tak musze kuz 14 jednostek insuliny wstrzykiwac do sniadania. Im dalej bede w ciąży tym bedzie ciężej. Z synem doszlam do 22 jednostek zeby sniadanie moc zjesc :(

Ja patrzę na tabele glikemiczne. Ale ja nie jestem pod opieka poradni i diabetologa wiec sama na ile potrafię to kontroluje. Te na czerwono staram sie unikać
Link do: indeks glikemiczny - tabele

reklama
A na obiad mamy dzis pange z ziemniaczkami i buraczki :)

Pangę lubisz? To jest jeden z najgorzej pędzonych gatunków ryb. Poczytaj o niej :)

Dzień dobry
My wciąż u mamy mojej. Leżę. Rwa minęła. Zu padła zmęczona.

Grama hej odezwij się na krakowskim wątku bo tu zlocik w planach

Miłego dnia

cb7wugpju04jz4q8.png

Panga?
Przeczytaj czym w Chinach pange karmią.
Na Discovery pokazywali. Karmią pange ludzkim łożyskiem.
Po obejrzeniu tego nie tykam tej ryby.
Dodam że panga u nas jest sprowadzana właśnie z Chin....

Panga to taki szczur wodny, tak jak gołąb to taki szczur latający [emoji6][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dzisiaj gołąbki, z mamą robiłam mmmm, mam najlepszy przepis na świecie, ale nie zdradzę!! Ha!!
Wczoraj cały dzień na rybach nad stawem, ja niestety nic nie zlapalam :( ale było super.
Teraz czekam na odwiedziny moich teściów, znad morza wracają i wstapia swojego wnuka zobaczyć.
Ogólnie to nawet nie pytają się o mnie i kolejne dziecko, wściekli są i tyle. Ja mam to gdzieś, nie interesują się Kacprem to i Szymonem nie będą się interesować. :) pfffff

reklama
Witamy sie I my.
Weekend spedzilismy organizujac czas dla malego. Coraz Bardziej teskni za starszym bratem. Dobrze ze to juz prawie koniec.w piatek mamy w planach wystartowac na Polske. Wiec juz bedzie mogl sie cieszyc bratem.
Na poniedzialek tez staram sie u mowic na 3d/4d we Wroclawiu. Chce zalatwic wszystkie wazne sprawy na poczatku. Bo chce kuzwa upewnic sie co do tej mojej Lenki. I zaczac po lempeksach latac w Pl.[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Juz sie doczekac nie moge.

Co do ryby ja sie na nich nie znam .nigdy ich nie lubialam [emoji23][emoji23]
Sa dwa gatunki wogole jakie tykam.
Dorsz I losos dziki I to tylko przygotowany przez mojego Jarka bo on wie jak ma to zrobic zebym wogole rybe zjadala.

Ostatnio gadalysmy o nocnikach grajacych!!!!! I nabijalam sie jak to pozniej przy kupie matka musi stac I spiewac dziecku.
No a wczoraj moj przyniosl wlasnie taki kibelek grajacy Fisher price.
Rece opadaja moje dziecko nie ma jeszcze nic ani wozka ani poscieli ani lozeczka czy ubranek ale kuzwa kibel grajacy ma [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Pytam sie a po co nam dla noworodka kibel a Jarek do mnie " a ja niunia promocja byla to wzielem a co zle zrobilem"
Ehhh no mowie ok ok ale czy nie bylo promocja na lozeczka kololyski bujaczki czy chocby ciuszki?
Na to moj maz " no bylo kotek pelno tego ale ja wiem co ci bedzie sie podobac? A kibel fajna sprawy co nie? "

No tak ! Faceci!!!!!

Mysle zaczal sie wkrecac w wyprawkowe szalenstwo, zaczelo docierac do niego ze czasu nie az tak Duzo I taki dumny z tym nocnikiem przyszedl do domu, ze nie chcialam go zziemiac ze troche od dupy strony te zakupy zaczol Robic. Wiec pochwalilam go za udany zakup dla dzidzusia.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry