reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Kochana u mnie organizm reaguje inaczej. Zupelnie nie moge ryżu i makaronu i zadnych klusek. Łyżeczka ziemniaków ewentulanie kasza i mieso plus salatki. Wlasnie to jestw tej chorobie perfidne ze każdy reaguje inaczej. Niestety w wiekszosci trzeba metoda prob i bledow. Mecze sie z nia juz 3 raz i mniej wiecej mam wyprobowane.

Edit. Pieczywo tylko pelnoziarniste jem a i tak musze kuz 14 jednostek insuliny wstrzykiwac do sniadania. Im dalej bede w ciąży tym bedzie ciężej. Z synem doszlam do 22 jednostek zeby sniadanie moc zjesc :(

Ja patrzę na tabele glikemiczne. Ale ja nie jestem pod opieka poradni i diabetologa wiec sama na ile potrafię to kontroluje. Te na czerwono staram sie unikać
Link do: indeks glikemiczny - tabele

reklama
A na obiad mamy dzis pange z ziemniaczkami i buraczki :)

Pangę lubisz? To jest jeden z najgorzej pędzonych gatunków ryb. Poczytaj o niej :)

Dzień dobry
My wciąż u mamy mojej. Leżę. Rwa minęła. Zu padła zmęczona.

Grama hej odezwij się na krakowskim wątku bo tu zlocik w planach

Miłego dnia

cb7wugpju04jz4q8.png

Panga?
Przeczytaj czym w Chinach pange karmią.
Na Discovery pokazywali. Karmią pange ludzkim łożyskiem.
Po obejrzeniu tego nie tykam tej ryby.
Dodam że panga u nas jest sprowadzana właśnie z Chin....

Panga to taki szczur wodny, tak jak gołąb to taki szczur latający [emoji6][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dzisiaj gołąbki, z mamą robiłam mmmm, mam najlepszy przepis na świecie, ale nie zdradzę!! Ha!!
Wczoraj cały dzień na rybach nad stawem, ja niestety nic nie zlapalam :( ale było super.
Teraz czekam na odwiedziny moich teściów, znad morza wracają i wstapia swojego wnuka zobaczyć.
Ogólnie to nawet nie pytają się o mnie i kolejne dziecko, wściekli są i tyle. Ja mam to gdzieś, nie interesują się Kacprem to i Szymonem nie będą się interesować. :) pfffff

reklama
Witamy sie I my.
Weekend spedzilismy organizujac czas dla malego. Coraz Bardziej teskni za starszym bratem. Dobrze ze to juz prawie koniec.w piatek mamy w planach wystartowac na Polske. Wiec juz bedzie mogl sie cieszyc bratem.
Na poniedzialek tez staram sie u mowic na 3d/4d we Wroclawiu. Chce zalatwic wszystkie wazne sprawy na poczatku. Bo chce kuzwa upewnic sie co do tej mojej Lenki. I zaczac po lempeksach latac w Pl.[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Juz sie doczekac nie moge.

Co do ryby ja sie na nich nie znam .nigdy ich nie lubialam [emoji23][emoji23]
Sa dwa gatunki wogole jakie tykam.
Dorsz I losos dziki I to tylko przygotowany przez mojego Jarka bo on wie jak ma to zrobic zebym wogole rybe zjadala.

Ostatnio gadalysmy o nocnikach grajacych!!!!! I nabijalam sie jak to pozniej przy kupie matka musi stac I spiewac dziecku.
No a wczoraj moj przyniosl wlasnie taki kibelek grajacy Fisher price.
Rece opadaja moje dziecko nie ma jeszcze nic ani wozka ani poscieli ani lozeczka czy ubranek ale kuzwa kibel grajacy ma [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Pytam sie a po co nam dla noworodka kibel a Jarek do mnie " a ja niunia promocja byla to wzielem a co zle zrobilem"
Ehhh no mowie ok ok ale czy nie bylo promocja na lozeczka kololyski bujaczki czy chocby ciuszki?
Na to moj maz " no bylo kotek pelno tego ale ja wiem co ci bedzie sie podobac? A kibel fajna sprawy co nie? "

No tak ! Faceci!!!!!

Mysle zaczal sie wkrecac w wyprawkowe szalenstwo, zaczelo docierac do niego ze czasu nie az tak Duzo I taki dumny z tym nocnikiem przyszedl do domu, ze nie chcialam go zziemiac ze troche od dupy strony te zakupy zaczol Robic. Wiec pochwalilam go za udany zakup dla dzidzusia.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry