reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Biedna Hajmal [emoji20]

Od którego tygodnia mozna uratować dzidziusia ? Ja tak sobie ciagle mowie zeby wytrzymac jeszcze miesiac.. ja sie strasznie boje ze cos sie stanie bo boli mnie brzuch i te skurcze mnie męczą.. jakby byla moja doktorka to bym dawno u niej byla, ale jest na urlopie.. jeszcze ta nerka mnie boli. Chyba wybiore sie w ktorys dzien do szpitala sprawdzic czy wszystko jest ok. Tyle dobrze ze dzidziusia czuje caly czas

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ponoc od 25 tyg.
Ale to I tak ciezkie walka.
Wiadomo kazdy tydzien sie liczy.
Kochana lec jak masz obawy na ip.
Lepiej raz za Duzo niz za malo.

Mnie tez boli od czasu do czasu.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiecie co . Nie nawidze soku pomarańczowego. Od wczoraj pije litrami. :-) :-) :-) a moj brzdąc fika jak zwariowany no co chwile

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez nie lubie od zawsze ...ale teraz tez mi nie wchodzi.
Taki zrobiony Sam z sokowirowki pycha, pomarancze tez slodkie wciagam. Ale taki kupny kwasny bleeee

Ponoc od 25 tyg.
Ale to I tak ciezkie walka.
Wiadomo kazdy tydzien sie liczy.
Kochana lec jak masz obawy na ip.
Lepiej raz za Duzo niz za malo.

Mnie tez boli od czasu do czasu.

To nie takie proste, maz pracuje, dwoje dzieci w domu, babcia po operacji i juz nia sie wszyscy zajmuja, jakby jeszcze mialy dojsc im moje coreczki do obowiazkow to nie wiem jakby sobie poradzili bo kazdy pracuje.. u nas jak sie pojedzie na ip to zostawiaja w szpitalu

Lola my ci tylko przytoczyłysmy fakty co ty zrobisz to twoja sprawa, nikt cie nie będzie oceniał dziewczyno.
Ja sama bym jechała i po prostu miała nadzieję że mnie kontrola nie dotknie.

Lenam kup sobie dopplera :)

Bonusowa witaj. Wiedziałam że ktoś tam leciał dobrze że byliście przed wyjazdem a nie w trakcie uff gratki synka :)

cb7wugpju04jz4q8.png
Nie no luzik, nie odbieraj mojej mowy jako agresywnej, raczej to że smutkiem pisałam, bo tak nie poleciałabym na ślub.
Więc spoko hehehe :) nerwowa nie jestem :)

I dziewczyny kupiłam piękna sukienkę na ślub siostry, jest biała ale ma na dole pastelowe kwiaty i do tego takie jakby ponczo przeźroczyste. No rewelacja!!!

Ja leżałam na sali Z taka fajna Agnieszka. Ja w 38 tyg, ona w 31 tyg. Fajna dziewczyna.
Ja urodziłam 9 września, a tego dnia ona dowiedziała się że miała za dużo wód płodowych i następnego dnia miała cesarkę bo wody miała już zielone i nie dało się podobno nic zobaczyć podczas USG.
Hania dostała 2 pkt. Ważyła 1750g. Musiała być wspomagana przy oddychaniu.
Za miesiąc kończy 2 lata, nie chodzi jeszcze, ale jest bardzo samodzielna i kumata :)

PS da się uratować niemowlaka w 22 tyg??????? Z tego co wiem dziecko musi mieć min 500g i ma wtedy tylko 2% szans na przeżycie....
Mojej siostrze w Anglii powiedzieli w 24 tyg że jak urodzi to nie będą dziecka ratować bo to zalicza się do poronienia - wtedy miała silne skurcze i jechalysmy do JR hospital.

Kolezanka urodZiła w 6 miesiacu . Blizniaki corka i syn . Mala jakos tak zle sie usadowila ze ja kopala po wątrobie. Bylo zagrożenie zycia jej. Do tego okazało sie ze lozysko zle rozkłada. Mala miala 20 pare cm wazyla 400g a maly nie wiem ile cm ale wazyl kg wiecej. Dzieci zyja teraz po trzech miesiącach wychodza do domu. Widzialam na zdjeciach ona mials oczy jesCze nie rozwinięte. Dzis.jej mala ma 35 cm i wygląda tak. Oboje dzieci.zyje ma sie dobrze.
1470170784991.jpg

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1470170784991.jpg
    1470170784991.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 310
Biedna Hajmal :( mam nadzieje, ze jeszcze im się uda ! Nie mogę czytać takich historii, bardzo smutne :(

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Matko jak sie zdolowalam.
Czy czytalyscie historie hajmal naszej z grudnia I jej synka Adasia.?
Co ta dziewczyna musiala przejsc. Masakra.

Jezu i po co ja to czytałam. Poryczałam się i zaczęłam się bać o mojego maluszka jeszcze bardziej.

]

Nie wiedziałam, że trzeba pisać do Ciebie na priv, nie orientuje się jeszcze z czym do kogo, sorki teraz już będę wiedziała.

A co do ZUSu to dostałaś wtedy jakieś pismo? musiałaś coś wyjaśniać czy po prostu tyle to trwało?
Spoko, już mi przeszło. :-p
Z zusem były wtedy straszne jaja; przesłuchiwanie pracodawcy itp. Tym razem też się coś na mnie uwzięli, bo najpierw kontrola z zusu u mnie, a teraz jakieś pismo do pracodawcy z żądaniami wyjaśnień i jakichś dokumentów. :realmad:

Biedna Hajmal [emoji20]

Od którego tygodnia mozna uratować dzidziusia ? Ja tak sobie ciagle mowie zeby wytrzymac jeszcze miesiac.. ja sie strasznie boje ze cos sie stanie bo boli mnie brzuch i te skurcze mnie męczą.. jakby byla moja doktorka to bym dawno u niej byla, ale jest na urlopie.. jeszcze ta nerka mnie boli. Chyba wybiore sie w ktorys dzien do szpitala sprawdzic czy wszystko jest ok. Tyle dobrze ze dzidziusia czuje caly czas

W Polsce do 22 tc jest to kwalifikowane jako poronienie i takich dzieci się nie ratuje. Po 22 tc jest to już przedwczesny poród.
Wspomniałam wcześniej, że na październiku miałyśmy dziewczynę, która urodziła w 23 tc. Próbowali ratować jej synka, ale od samego początku rokowania były bardzo złe i malutki zmarł mając kilka dni. Ale próbowali go ratować. Nawet przewieźli go do szpitala gdzie się zajmują ratowaniem skrajnych wcześniaków.

To może źle zrozumiałas, tak jak Joshi mówi ja nie mam do nikogo pretensji, po prostu nie wiedziałam że trzeba do Ciebie pisać i być może co niektóre dziewczyny również, teraz już wiem.
Spoko, już wszystko ok. Mam nadzieję, że tym razem moje info zobaczyły już wszystkie, które miały je zobaczyć i już teraz wszystkie wiecie co macie robić, żeby informacje były uzupełnione. :happy:

reklama
Przeczytałam historię Hajmal i mi tak strasznie smutno się zrobiło. Dzielna jest że od razu próbuje kolejnego bobasa. Kciukam za nią!
Znam jedną lipcówke2014 która w 20 tc straciła dzidziusia i teraz po długich staraniach jest w ciąży, więc wierzę w szczęśliwe zakończenia :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry