reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

moja mama i bratowa oszalaly :D byly w sobote w galeriach i takim oto sposobem moj synus dostal cala reklamowke pieknych ubranek :D

bylam w labo, jestem lzejsza o 130 zl ehhh, moja ginka chce byk jadla w tym miesiacu tynk ze sciany i poijala kranowa kieruja mnie co co chwile na jakies badania, no ale jak mus to mus, min hemoglobine robilam i inne

reklama
hej dziewczyny, ale u nas dziś chłodno:) a ja mam prania na cały dzień, bo dostaliśmy od znajomych ciuszki dla dziecka.

ja tam mogę rodzic w grudniu, kiedyś marzyłam o porodzie na wiosnę, ale teraz mi już przeszło, bo sobie myślę, że jak urodzę w zimie to do wiosny jako tako zdążę się ogarnąć ze zgubieniem chociażby dodatkowych kg;) a jakbym urodziła na wiosnę, to standardowo nie zdążyłabym przed sezonem bikini;)
a tak szczerze, to przyjmuję termin z pokorą,widocznie tak ma być i koniec:)

Ja mam skrajnie inny termin porodu niż z pierwszą córką, tzn wtedy zaszłam w ciążę latem i chodziłam w ciąży w zimowych miesiącach, więc do sukienek nosiłam ciepłe leginsy, do tego miałam spodnie ciążowe i dużą kurtkę:) A teraz zaszłam w ciążę równo 2 lata po urodzeniu córki i doświadczam bycia w ciąży w innych miesiącach niż poprzednio i doceniam uroki letniej garderoby której w zasadzie nie musiałam zbytnio zmieniać, chodzę w samych nieciążowych rozkloszowanych sukienkach i jednej długiej ciążowej spódnicy.

Hej dziewczyny, ale to co... jak mam L4 ciazowe to nie mogę wyjechać np w góry? Przecież tam w razie czego tez są lekarze gdyby coś sie działo.... dobrze,że o tym piszecie bo nie miałam pojęcia... a jak wygląda taka kontrola? Przychodzą do domu sprawdzić czy jestem czy sprawdzają tez samopoczucie? Czy o co w tym chodzi?

To chyba jest kwestia tego czy jest L4 leżące czy takie, na którym można chodzić?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, ale to co... jak mam L4 ciazowe to nie mogę wyjechać np w góry? Przecież tam w razie czego tez są lekarze gdyby coś sie działo.... dobrze,że o tym piszecie bo nie miałam pojęcia... a jak wygląda taka kontrola? Przychodzą do domu sprawdzić czy jestem czy sprawdzają tez samopoczucie? Czy o co w tym chodzi?

To chyba jest kwestia tego czy jest L4 leżące czy takie, na którym można chodzić?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
no nie powinnaś wyjechać w góry chyba ze na zwolnieniu masz adres pensjonatu. To że zwolnienie nieleżące to nie znaczy że są to wakacje, tak na logikę :p
Oczywiście większość z nas i tak wyjeżdża ale podejmuje wtedy ryzyko i tyle.

Kontrola wygląda tak, że przychodzą do domu sprawdzić czy jesteś i tyle, głównie chodzi o to by sprawdzic czy czasem nie pracujesz sobie na boku.

L4 leżące to takie gdzie leżysz w łóżku i nawet do sklepu nie wyjdziesz, l4 nieleżące to tkaie w którym normalnie się poruszasz po mieście, zakupy, lekarz, spacer itp. A nawet jakby była kontrola a ciebie nie było to szybko pisemne wyjaśnienia składasz. Jak wyjedziesz na dwa tygodnie a oni cie skontrolują to istnieje ryzyko, że wstrzymają ci zasiłek do czasu wyjaśnień.

W skrócie l4 to tj pisałam zwolnienie chorobowe, skoro jesteś "chora" powinnaś byc w domu, wg zusu jeżeli chcesz gdzies wyjechać to wtedy wykorzystujesz opcje urlop :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

ja chcialam rodzic zima, najlepiej w grudniu badz listopadzie :) w pierwszej ciazy mialam termin na 29 wrzesnia i pasowal mi ten termin :) nie chcialabym rodzic w sierpniu, na najwieksze upaly :)

Nooo, nadrobiłam zaległości weekendowe na forum.
Co do zabezpieczeń, to biorąc pod uwagę, że o obecnego Malucha staraliśmy się z M. trzy lata, to jeśli będziemy chcieli się zabezpieczać to kalendarzyk będzie aż nadto. I to nawet taki bez połowy kartek :)
A co do zmęczenia, to na początku miałam straszliwe fazy na sen. A teraz zupełnie na odwrót. Mega power, wrócę po 10 h z pracy i spokojnie jeszcze zakupy, obiadek, może nawet zaszaleję i jakieś pranie wstawię albo żelazko włączę. O!
I też mnie opcja porodu w grudniu nieco przeraża. Ale nie ze względu na ubrania, tylko że nie będzie jak z Maluszkiem na spacer wyjść, jak zimno, plucha, śniegi i zawieje. I jak o 15 ciemno już się robi, to człowiek taki jak w zamkniętej norze będzie siedział całymi dniami... Ale do marca szybko zleci i na lato będą już fajowe pełzające po trawie dzieciaczki :)

reklama
Nooo, nadrobiłam zaległości weekendowe na forum.
Co do zabezpieczeń, to biorąc pod uwagę, że o obecnego Malucha staraliśmy się z M. trzy lata, to jeśli będziemy chcieli się zabezpieczać to kalendarzyk będzie aż nadto. I to nawet taki bez połowy kartek :)
A co do zmęczenia, to na początku miałam straszliwe fazy na sen. A teraz zupełnie na odwrót. Mega power, wrócę po 10 h z pracy i spokojnie jeszcze zakupy, obiadek, może nawet zaszaleję i jakieś pranie wstawię albo żelazko włączę. O!
I też mnie opcja porodu w grudniu nieco przeraża. Ale nie ze względu na ubrania, tylko że nie będzie jak z Maluszkiem na spacer wyjść, jak zimno, plucha, śniegi i zawieje. I jak o 15 ciemno już się robi, to człowiek taki jak w zamkniętej norze będzie siedział całymi dniami... Ale do marca szybko zleci i na lato będą już fajowe pełzające po trawie dzieciaczki :)
juz luty jest fajny bo dluzej jest jasno, mysle, ze nie ma co wybrzydzac, wazne, ze zaszlysmy i mamy swoje szkraby, a ja licze caly czas, ze na same Swieta urodze :D

Do góry