reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
U kangurów też :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Wy też tak macie???

Od kilku dni jestem mega zmęczona, chroniczne zmęczenie. Biorę witaminy, śpię odpowiednią ilość godzin, wstaje i 30 minut później muszę się położyć na 30 minut. Wstaje 5 min jest dobrze i historia się powtarza.
Jak leżę to nawet nie mam sił oddychać (wiem głupio to brzmi).
Lezalabym cały dzień z zamkniętymi oczami.

Wychodzę na świeże powietrze, oddycham głęboko i za chwilę polozylabym się na chodniku. Na nic nie mam siły.
Próbuje nawet ćwiczyć by ciśnienie podnieść. Na marne!!!!!
Cukier mierze i glukometr pokazuje, że wszystko dobrze. Piję jedną kawę dziennie jak zawsze. Jem owoce i warzywa...

Miesiąc temu miałam wyniki krwi i wyszła niby lekka anemia (pffff przy mojej mega wadze - tlusciochy podobno nie mają anemii). Lekarz nic nie doradził.

W poprzedniej ciąży tak nie miałam, nawet mąż zauważył.
Czytałam że to niby duży niedobór żelaza może powodować takie zmęczenie i brak sił... Wyniki krwi odbieram jutro i jutro mam ginekologa.
No nawet nie byłam w stanie obiadu dzisiaj zrobić...

Nie chcę tak wegetowac....

Wy też tak macie???

Od kilku dni jestem mega zmęczona, chroniczne zmęczenie. Biorę witaminy, śpię odpowiednią ilość godzin, wstaje i 30 minut później muszę się położyć na 30 minut. Wstaje 5 min jest dobrze i historia się powtarza.

Wychodzę na świeże powietrze, oddycham głęboko i za chwilę polozylabym się na chodniku. Na nic nie mam siły.
Cukier mierze i glukometr pokazuje, że wszystko dobrze. Piję jedną kawę dziennie jak zawsze. Jem owoce i warzywa...

Miesiąc temu miałam wyniki krwi i wyszła niby lekka anemia (pffff przy mojej mega wadze - tlusciochy podobno nie mają anemii). Lekarz nic nie doradził.

Czytałam że to niby duży niedobór żelaza może powodować takie zmęczenie i brak sił... Wyniki krwi odbieram jutro i jutro mam ginekologa.

Ja tak mam. Cukier dobry a zdycham. Nie mam na nic siły. Raczje nie wiąże tego z anemia bo hemoglobina około 14 wiec super. Myślę ze to moze ciśnienie bo ostatnio nisko miałam 99 na 53. Nawet sie zastanawiałam czy to nie od insuliny która wstrzykuje rano 10 jednostek. Po godzinie od sniadania musze sie położyć bo az mi sie w głowie kręci:(

Ja tak mam. Cukier dobry a zdycham. Nie mam na nic siły. Raczje nie wiąże tego z anemia bo hemoglobina około 14 wiec super. Myślę ze to moze ciśnienie bo ostatnio nisko miałam 99 na 53. Nawet sie zastanawiałam czy to nie od insuliny która wstrzykuje rano 10 jednostek. Po godzinie od sniadania musze sie położyć bo az mi sie w głowie kręci:(

No ja miałam hemoglobina 9,1
Jutro się dowiem jaka jest teraz. U nas norma do 10,8 hemoglobiny.

A mięsa czerwonego nie jem bo nigdy nie lubiłam.

A 10 jednostek to nie za dużo? Moze za bardzo Ci cukier spada po insulinie?
Ja miałam tylko 4 jednostki na noc, ale w nocy potrafiły mnie obudzić zawroty głowy i drgawki.
I wtedy cukier wynosił 51 jednostek, ale diabetolog twardo kazała brać insulinę.
A taki wynik był rowniez 30 minut po wstrzyknięciu.....

Ja jestem cały czas słabsza w sensie,że byle czym się mecze i poce z byle powodu. Niby czuje się normalnie ale o wiele mniej mogę zrobić no i bola mnie to plecy to kolana to jeszcze coś innego...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wy też tak macie???

Oj tak... od ponad tygodnia najchętniej bym zamieszkała w łóżku.

Do góry