reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

lenam zaciskam kciuki za połówkowe. :happy:
k8sad to mnie brakuje tylko 1-2 porodów wcześniej, żeby być w tej grupie. Z drugiej strony moja przyjaciółka była w ciąży bliźniaczej mając 24 lata, jest szczupła, na nic się nie leczyła, a w rodzinie nie miała żadnego przypadku bliźniąt, a to była jej pierwsza ciąża. Więc i tak się zdarza :happy:

reklama
hej
nocka ciezka, mlody siedzial na pecherzu, jak sie przebudzilam to nie moglam usnac :oo: teraz wcinam sniadanko i pora szykowac sie do pracy, pogoda za oknem piekna, czuje, ze znow bedzie upal

Jestem wściekła! Mam na dworze dziecko 7 lat. Matka za granicą siedzi poznala faceta urodzila dziecko 3 mies temu i ma wyjebane jezdzi sobie po niemczech . Babcia i dziadek siedza z nim . DziAdek ma schizofrenie babcia cale dnie ns rynku. Ten dzieciak lazi namawia inne na kase i zeby ten sie nie bawil z tym i.tak.ciągle. Teraz kupilam chrupki mojemu synkowi zawsze mówię<br /> Mu ze ma sie dzielic ale piciem i jesc po sobie nie ma prawa. No kur... przychodzi po 2 min bez Chrapek. Pytam synek gdzie Masz chrupki? Patrze ten je. Wolam go i mówię Olek moze Cie poczestowac owszem ale nie oddawac i srawiac od tego masz matke. Ja wiem ze to tylko dzieci ale dzis spotkałam matke dziewczyny i mi mówi ze wyszla Z portfelem i położyła go gdzieś a ten kase zabral a portfel w krzaki.

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
na mnie wczoraj w biedronce wpadla dziewczynka na rolkach tak na oko 9 lat. na szescie mnie nie uderzyla (trafila w 2 studentki) ale za to wywalila z polki z 5 paczek makaronu. zawolalam na caly regulato "moze bys posprzatala po sobie?" i ku mojemu zdzwieniu wrocila sie i posprzatala. nie powidziala przepraszam. odeszlam. myslalam ze mi napyskuje. ale nic nie mowila i ja tez.
Zglodniałam i nie wiem co robić. Późno a nie chce mi się iść na dół do kuchni. Z drugiej strony jak teraz nie zjem to głód obudzi mnie o 5 rano.
Ostatnio mam straszne napady głodu. Najedzona jestem i jak za machnieciem różdżka, głodna do tego stopnia ze muszę szybko coś zjeść.

Lenam77, wypoczelas? Daj znać jak Ci będzie z poduszka.
mi przyszla poduszka. kupilam polska taka tansza na allegro. jestem bardzo zDowolona chociaz sasiadka mowi ze mi sie "zbije" ale licze ze najgorsze wytrzyma. nie chcialam inwestowac bo ja tylko jedna Zosie planuje miec.
lenam trzymam kciuki!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Ale wam zazdroszcze tych kopniaków, ja mialam jakiś czas wrażenie, że już się mój mały rusza, ale od 3 tygodni nie ma progresu. U mnie juz 19,4t i nic ciekawego się nie dzieje... Może raz na 3-4 dni cos poczuję, ale nawet nie wiem czy to to[emoji17]

a8doqqmz725nh9h0.png
Zobaczysz że i twój synek się rozbryka [emoji7]

Jadwiga, ja nie myślałam, że będą bliźniaki. Nie leczylam się na nic. Hormonów też nie brałam a mam bliźniaki. W szoku byłam. Wszędzie szukałam odpowiedzi: dlaczego ja. I znalazłam. Jest kilka czynników, które na to wpływają. Najczęściej naturalnie zachodzą w ciążę kobiety które mają już za sobą 2, 3 porody, same są w wieku 31-39 lat. Są wysokie i krepe i takie co same urodziły się w mcu: styczeń - maj. Co dziwne, moja pani doktor, która prowadzi same ciążę bliźniacze mi to wszystko potwierdziła. Mówi, że większość jej pacjentek która zaszła w ciążę bliźniacza naturalnie spełnia te warunki. U mnie tylko jeden się nie zgadza. Jestem szczupła.
Na forach bliźniaczych to samo. Dużo mam w 3 ciąży z bliźniakami. Więc coś w tym musi być.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
No jak nic powinnam mieć bliźniaki [emoji16]
Nie pasuje tylko wysokie i krepe bo ja niska i z tych szczuplejszych.
Za to moja mama z bliźniat jest

Witam się z rana! obudziłam się jak mój szykowal się do pracy.
I odrazu byłam głodna
Nocka ciężka, kurde tak gorąco mi było jeszcze mały przyszedł w środku nocy do nas.ze wkoncu mój poszedł do drugiego pokoju spać bo nie dało rady, jak jeszcze mały ręce i nogi porozkladal na wszystkie strony.
Mój dzidziuś jakiś zamulony, bo ostatnio jakoś słabiej go czuje.
Raz na jakiś czas wysadzi kuksanca i tylko tyle z jego strony.
Pewnie zaś sie obrócił w stronę kręgosłup.
Mój mały cycek opowiadał mi wczoraj jak to on tęskni za Patrykiem, a na pytanie dlaczego nie pojechał z nim do babci do Polski, stwierdził że zbyt mocno mnie kocha żeby mnie zostawiać, a ostatnio mówił że jestem zbyt piękna żeby mnie zostawiać sama [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Lovelas mój mały
A prawda jest taka że on po prostu boji się rozstania ze mną, tak jest przywiązany do mnie.
Mój twierdzi że cipke z niego zrobiłam [emoji6], ale ja wiem ze Patryk też taki byl maminy cycek i teraz z tego wyrósł.

Witam się z rana! obudziłam się jak mój szykowal się do pracy.
I odrazu byłam głodna
Nocka ciężka, kurde tak gorąco mi było jeszcze mały przyszedł w środku nocy do nas.ze wkoncu mój poszedł do drugiego pokoju spać bo nie dało rady, jak jeszcze mały ręce i nogi porozkladal na wszystkie strony.
Mój dzidziuś jakiś zamulony, bo ostatnio jakoś słabiej go czuje.
Raz na jakiś czas wysadzi kuksanca i tylko tyle z jego strony.
Pewnie zaś sie obrócił w stronę kręgosłup.
Mój mały cycek opowiadał mi wczoraj jak to on tęskni za Patrykiem, a na pytanie dlaczego nie pojechał z nim do babci do Polski, stwierdził że zbyt mocno mnie kocha żeby mnie zostawiać, a ostatnio mówił że jestem zbyt piękna żeby mnie zostawiać sama [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Lovelas mój mały
A prawda jest taka że on po prostu boji się rozstania ze mną, tak jest przywiązany do mnie.
Mój twierdzi że cipke z niego zrobiłam [emoji6], ale ja wiem ze Patryk też taki byl maminy cycek i teraz z tego wyrósł.
cycek nie cycek, masz super wiez z dziecmi i to jest piekne :) widac, ze chlopcy sa strasznie za Toba :)

reklama
Dzień dobry

Ja już bliźniaków mieć nie chcę bo zamykam na ten moment warsztat. Może jak dom kupimy to otworzę spowrotem ;)

Zuza dziś druga noc z rzędu nie przyszła w nocy, doarasta mi dziewcze. Z mężem lepiej jakby ktoś pytał ;)

Miłego dnia

Moja też dorasta:) Ostatnio przestała już budzić się w nocy, no chyba, że ją nocne lęki dopadną to wtedy jest problem. Ale dzięki temu, że przesypia noce sam rozwiązał się problem nocnych karmień :) Zostało karmienie tylko do usypiania wieczorem, ale tutaj szczerze mówiąc dla mnie też jest wygodnie bo przy piersi pada w sekundę a inaczej trzeba by pewnie było kombinować z godiznę z różnymi metodami usypiania. Jedno - w porywach do dwóch karmień dziennie myślę, że spokojnie mogę zostawić bo to można porównać chyba do sexu 1-2 razy dziennie, a tego lekarz nie zabrania;) Więc kwestię odstawienia można uznać za prawie zakończoną!

I jeszcze co do dorastania to też córka częściej siusia do nocnika i na kibelek. Nadal jest przeważnie w pampersie, chociaż często sama go ściąga i jak przychodzi co do czego to siada i robi.

Do góry