reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Mydream dobre wieści. Mierzyli ci miednicę? Nie mówili nic o niewspółmiernosci porodowej?
Nic na ten temat nie wspominali, a ja o tym nie slyszalam. Teraz poczytalam i obym jednak nie byla az tak waska.. Kazali obserwowac i wracac gdyby cos mi dokuczalo. Powiedzieli, ze bardzo dobrze, ze za tydzien mam polowkowe to dokladnie Mlodego zmierza i odrazu po mam wizyte u poloznej, ktora bardzo mozliwe, ze bedzie kierowala mnie czesciej na badania celem obserwacji. Gdyby oni mnie nie pokierowali, to i tak wizytuje prywatnie, wiec bedziemy miec wszystko pod kontrola..

reklama
MyDream- super, że jesteście już w domku.

My dziś wybieramy się na weekend nad morze. Na razie ogarniam chatę i się szykuję. Nie mieszczę się już w mój jednoczęściowy strój, a z 2 częściowego cycki mi wyłażą, więc chyba pozostanę w jakiejś koszulce i gaciach:] I tak nienawidzę plażowania, więc pewnie standardowo- pół godziny na kocyku (w cieniu) poł godz w wodzie i do domu.

MyDream- super, że jesteście już w domku.

My dziś wybieramy się na weekend nad morze. Na razie ogarniam chatę i się szykuję. Nie mieszczę się już w mój jednoczęściowy strój, a z 2 częściowego cycki mi wyłażą, więc chyba pozostanę w jakiejś koszulce i gaciach:] I tak nienawidzę plażowania, więc pewnie standardowo- pół godziny na kocyku (w cieniu) poł godz w wodzie i do domu.
moj mi gadulil, ze od wrzesnie bedzie na basem ze mna jezdzic i musze zagadac z moja mama o stroj kapielowy, bo ona ma sklep z bielizna

Dzień dobry wszystkim :)
My Dream fajnie, że jesteście już w domku.
A propos morza my wczoraj byliśmy i było przyjemnie bo na mieście gorąco, że masakra a nad morzem fajny wiaterek i nie odczuwało się tak gorączki ;)
Dzisiaj w PnŚ na dwójce ciekawy temat poruszyli. Już od10 tygodnia ciąży prez badanie krwi można zbadać DNA dziecka pod kątem jakichś wad rozwojowych, i można już również popraez badanie krwi poznać płeć dziecka:surprised: oczywiście u nas nie jest to jeszcze refundowane, jest mega drogie, ale w innych krajach można to sprawdzić na NFZ. Także zanim u nas to wejdzie to nasze dzieci będą już duże, nie załapiemy się, chyba że planujecie następne ciąże w dalekiej przyszłości to może się uda :p miłego dnia.

Witam. Ja tez dotykam brzucha i synek któremu tłumacze że tam dzidzia mieszka, ale staram się nie przesadzac. Bo w ostatniej ciąży miałam skurcze i miałam zabronione mizianie ale to w późniejszym etapie. Dziewczyny w tej euforii ze z dzieciatkiem wszystko dobrze wczoraj nie zapytałam czy któraś z was ma nisko łożysko przy ujściu szyjki, albo miała? Mam się narazie nie martwić, ale oczywiście juz się jakaś lampka zapaliła. Szyjkę mam ok bo 3.5 cm. Miłego dnia
Ja mam na przedniej ścianie wysoko. A szyjkę mam prawie 5 cm, dokładnie 4,95 cm

A mialyscie tak ze lozysko bylo na przedniej ścianie ( jakos z miesiąc temu bo na usg byl cień i zaslanialo troche obraz i lekarz mowil ze lozysko) a wczoraj na polowkowym juz bylo na tylnej ścianie i tak tez mam napisane ? Przez to tak szybko juz ruchy czułam?
Nie wiem czy to możliwe. Jeszcze nie słyszałam o takim przypadku

Chodzę jak emerytka. Jak wychodzę z pracy boli mnie prawy pośladek i biodro z przodu z prawej strony i kuleję, muszę trochę to rozchodzić:o a leżąc wieczorem w łóżku kaszlnełam i tak mnie też w okolicach biodra zakłuło jakbym sobie tam coś zerwała:o na szczęście rano było wszystok ok.
Ja też mam rwę kulszową i niestety od jakiegoś czasu boli cały czas; raz mniej, raz więcej, ale cały czas :sad:

A ja zapytam sie czy to kolejny mit [emoji4] znajoma mi powiedziała, że niby lepiej jest mieć łożysko na tylnej ścianie z racji np odczuwania wyrazniejszych ruchow dziecka, ale jest szansa, że przy porodzie wystąpią silniejsze bóle krzyżowe ?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Tak, słyszałam o tym, że łożysko na tylnej ścianie zwiększa prawdopodobieństwo bóli krzyżowych. Ja miałam na przedniej w poprzedniej ciąży i krzyżowych nie miałam.

Melduje sie z domku!! :)

Przebadali mnie od stop do glow dwukrotnie i nic nie znalezli. Na badaniach krwi wszystko ok, z moczu tez. Na usg nic nie wyszlo, ginekologicznie scianka wyglada elegancko. Wyglada na to, ze rzeczywiscie Mlody mnie okopal, a ma agresora bo co mnie ktos dotknal do badania to dostawal po lapkach. Lekarze mowia, ze z racji mojej budowy ( bardzo waska miednica i generalnie bardzo szczupla sylwetka ) tak sie moze zdarzac i oby to byl jedyny taki wyskok. Zadzwonilam tez do mojego polskiego ginekologa skonsultowac, czy mi prawde mowia czy nie maja pomyslu bo i tak bywalo. Potwierdzil i zgodzil sie, ze mam lezec przez najblizsze pare dni i sie obserwowac. Jesli bol bedzie ustepowal i bede czula sie lepiej to znaczy, ze Jasiek sie ostro bawi. Jesli bol bedzie sie utrzymywal albo narastal to mam wracac do szpitala. Zobaczymy, ale czuje sie duzo lepiej niz dwa dni temu. Chodze pokrzywiona i boli przy sikaniu, ale mam wrazenie, ze rzeczywiscie bol powoli ustepuje. Kamien z serca mi spadl, ale bylam juz zeschizowana do granic mozliwosci :O Dziekuje bardzo za kciuki i wsparcie :)

Tez mialam rwe kulszowa pare tygodni temu. Teraz jest cisza i oby tak zostalo...
Dobrze, że już lepiej się czujesz. Leż i odpoczywaj.

Dzień dobry wszystkim :)
My Dream fajnie, że jesteście już w domku.
A propos morza my wczoraj byliśmy i było przyjemnie bo na mieście gorąco, że masakra a nad morzem fajny wiaterek i nie odczuwało się tak gorączki ;)
Dzisiaj w PnŚ na dwójce ciekawy temat poruszyli. Już od10 tygodnia ciąży prez badanie krwi można zbadać DNA dziecka pod kątem jakichś wad rozwojowych, i można już również popraez badanie krwi poznać płeć dziecka:surprised: oczywiście u nas nie jest to jeszcze refundowane, jest mega drogie, ale w innych krajach można to sprawdzić na NFZ. Także zanim u nas to wejdzie to nasze dzieci będą już duże, nie załapiemy się, chyba że planujecie następne ciąże w dalekiej przyszłości to może się uda :p miłego dnia.
To chodzi o NIFTY. Są tu na forum dziewczyny, które robiły to badanie, oczywiście we własnym zakresie.

A ja zapytam sie czy to kolejny mit [emoji4] znajoma mi powiedziała, że niby lepiej jest mieć łożysko na tylnej ścianie z racji np odczuwania wyrazniejszych ruchow dziecka, ale jest szansa, że przy porodzie wystąpią silniejsze bóle krzyżowe ?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
W poprzedniej ciąży miałam łożysko na przedniej scianie macicy i w sumie miałam tylko bóle z brzucha przy skurczu. Krzyżowych nie.

reklama
Do góry