reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja akurat bez znieczulenia, bo dziurka była mała, ale dentystka mi proponowała mimo iż wiedziała o ciąży... Więc chyba można...

a8doqqmz725nh9h0.png

Nie straszcie Dziewczyny! Ja w senniki nie wierzę. Tym bardziej, gdy kiedyś zobaczyłam wielki, niby stary sennik z zamierzchłych czasów, spisany przez cudownych nauczycieli i myślicieli, w którym było hasło "coca-cola" ;/ Coca-cola powstała wprawdzie dość dawno, bo pod koniec XIX wieku, ale zamierzchłe czasy to to nie są :)

A co do zębów, to ja szczęśliwie zdążyłam przed ciążą zrobić pełen przegląd i poleczyć co trzeba. Także chwilowo mam spokój. A że dentysta stwierdził, że mam mocne szkliwo, to może się obejdzie bez utraty jedynek ;P
Oj u mnie sny sny się sprawdzają. I to powiem :Niestety, że się sprawdzają.

Każdy podchodzi do tego jak uważa :)

Ja mam zepsuty ząb, górna prawa 5.
Przed ciążą poszłam do dentysty i powiedział, że leczenie 450 zł... Myślałam że zawału dostanę.
Niestety nie miałam pieniędzy aż tyle, były inne ważniejsze wydatki.
Ząb nie boli, nawet bym nie wiedziała, że jest zepsuty.
będę musiała go zrobić po urodzeniu.

A na NFZ prawie dwa lata trzeba czekać (!), więc się nie napisałam. Takie kolejki to horror.

Oj u mnie sny sny się sprawdzają. I to powiem :Niestety, że się sprawdzają.

Każdy podchodzi do tego jak uważa :)

Ja mam zepsuty ząb, górna prawa 5.
Przed ciążą poszłam do dentysty i powiedział, że leczenie 450 zł... Myślałam że zawału dostanę.
Niestety nie miałam pieniędzy aż tyle, były inne ważniejsze wydatki.
Ząb nie boli, nawet bym nie wiedziała, że jest zepsuty.
będę musiała go zrobić po urodzeniu.

A na NFZ prawie dwa lata trzeba czekać (!), więc się nie napisałam. Takie kolejki to horror.

Jeśli masz rozwalonego zęba, to lepiej zrób go jak najszybciej, nie czekaj z tym na poród, bo niby zepsuty ząb to małe miki, ale potrafi bakteriami i innymi cholerstwami zdrowia napsuć.. Nawiasem mówiąc 450 zł za zęba to kosmiczna cena. Czyżby stolica?

reklama
Ja akurat bez znieczulenia, bo dziurka była mała, ale dentystka mi proponowała mimo iż wiedziała o ciąży... Więc chyba można...

a8doqqmz725nh9h0.png
Moznq ale specjalne. Moj dentysta ma zone ginekolog i tlumaczyl mi ze zwykle znieczulenie ma w sobie cos co skurcza mięśnie i jakby się podalo to wtedy macica moze miec skurcze i lozysko moze sie odkleic i dochodzi do poronienia.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry