reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

u mnie sie moga dowalic bo u brata robie a jak sie robi u rodziny to wiadomo co zus robi, zus placony na czasu, umowa wszystko jest
Aaa... no to faktycznie. Wydaje mi się, że jeśli wypłatę dostajesz, są osoby, które potwierdzą, że normalnie pracowałaś i w papierach też gra a składki do ZUS są odprowadzane na czas to nie ma aż takich powodów do zmartwień:)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Troche z innej beczki ale musze się pochwalić tortem który dzis rano zrobiłam bo moj brat ma dzis urodzinki :) jestem z siebie dumna ze tak mi wyszedł :)

Załączniki

• WP_20160630_11_37_49_Pro.jpg
    WP_20160630_11_37_49_Pro.jpg
    356,6 KB · Wyświetleń: 69
  • WP_20160630_11_37_57_Pro.jpg
    WP_20160630_11_37_57_Pro.jpg
    336,4 KB · Wyświetleń: 68
Aaa... no to faktycznie. Wydaje mi się, że jeśli wypłatę dostajesz, są osoby, które potwierdzą, że normalnie pracowałaś i w papierach też gra a składki do ZUS są odprowadzane na czas to nie ma aż takich powodów do zmartwień:)

no wiem, ale wiesz jaki jest zus :D sie okaze we wrzesniu

To co mogą przede wszystkim to kontrola w miejscu pracy czy na zwolnieniu tam nie jesteś, tak mi się wydaje.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Większość przypadków, o których słyszałam to bardziej chodziło czy faktycznie osoba tam pracowała, czy zatrudnienie było pod ciążę, czyli kobieta nie pracowała a opłacała ZUS jaki pracodawca musiałby za nią zapłacić, a później szła na zwolnienie i z ZUS dostawała 100% pensji - zazwyczaj wysokiej. Znam takie przypadki. Podobnie było z kobietami z działalnością, ale to już zmienili.

Większość przypadków, o których słyszałam to bardziej chodziło czy faktycznie osoba tam pracowała, czy zatrudnienie było pod ciążę, czyli kobieta nie pracowała a opłacała ZUS jaki pracodawca musiałby za nią zapłacić, a później szła na zwolnienie i z ZUS dostawała 100% pensji - zazwyczaj wysokiej. Znam takie przypadki. Podobnie było z kobietami z działalnością, ale to już zmienili.

u nas tak bylo, ze jedna osobe oskarzyli o to, ze zostala zatrudniona celowo a miala juz dlugo umowe, ale wygrala i ma kase, z nimi trzeba ostro, po prostu ksiegowa zapomniala dostarczyc do zusu pierwsza umowe a dostarczyla druga i wyszedl im krotki okres zatrudnienia a oni zamiast se po skladkach sprawdzic to od razu wstrzymane chorobowe no szok

u nas tak bylo, ze jedna osobe oskarzyli o to, ze zostala zatrudniona celowo a miala juz dlugo umowe, ale wygrala i ma kase, z nimi trzeba ostro, po prostu ksiegowa zapomniala dostarczyc do zusu pierwsza umowe a dostarczyla druga i wyszedl im krotki okres zatrudnienia a oni zamiast se po skladkach sprawdzic to od razu wstrzymane chorobowe no szok
Niestety czasem taki burdel mają, że szkoda gadać. Jak awantury nie zrobisz, to nic nie załatwisz.

reklama
Do góry