reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

No to rzeczywiście ZUS się pospieszył.... Idioci.

Idę pracę dyplomowa pisać puki mały ładnie się bawi... A znając życie nawet jednego zdania nie sklece :p
A i dostałam wyniki cukru, mam naczczo 92 więc nie jest źle :)

reklama
8 lat temu byłam w takiej samej sytuacji, ale w 5 m wróciłam do polski. Niby można starać sie o zwroty kosztów leczenia, ale mi sie to nie udało. Formalności,czegoś im wiecznie brakowało, a pózniej napisali ze przedawnione.

Rodzina i obcy potrafią być zazdrośni, ale niestety nie każdy potrafi to ukryć. U mnie bratowa chyba nie może się doczekać i jej ciężko z moim stanem. A reszta rodziny to spoko maja swoje sprawy - co mi nawet odpowiada. Za to bardzo przykro było mi w pracy, przyznałam się kolegom. Jeden mi pogratulował a reszta poleciała do socjalnego obgadywać sensację. Chamstwo na potęgę

Jeśli chodzi o ZUS, to nawet jeśli spoznilas się, to jesteś ubezpieczona. Wyjątek stanowi dobrowolna składka chorobowa - którą musisz opłacić w terminie.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

ja jestem ciekawa co u mnie bedzie z zusem, bo ide na l 4 we wrzesniu i to bedzie rok od zatrudnienia i czy sie nie dowala, bo znajac ich to...
Też martwi mnie ZUS, bo zmieniłam pracę jak już byłam w ciąży, a jeszcze o tym nie wiedziałam. Jeśli rok pracujesz, to myślę, że spoko i nie masz czym się martwić.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem 5mc od zatrudnienia, bo wcześniej pracowałam u męża w firmie i jestem na zwolnieniu prawie od poczatku i jak na razie wypłacają wszystko, zobaczymy co z kontrolami

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
To co mogą przede wszystkim to kontrola w miejscu pracy czy na zwolnieniu tam nie jesteś, tak mi się wydaje.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Do góry