reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Pytanie z gatunku naiwnych: przeszlam wczoraj 4 km piechota czy to moze zaszkodzic?
Ogolnie mialam zalecenie sie oszczedzac i tak robilam przez 3 pierwsze miesiace. Teraz czuje przyplyw energii i niby juz jest bezpieczniej. W tej ciazy nie mialam zadnych niepokojacych objawow (ale jest zagrozona przez wczejsniejsze straty).
Po spacerze bolalo mnie podbrzusze i czulam sie wypluta. To moglo byc wiecej niz 4 km (5?)...ale teraz juz ok. Chyba poza tym ze za duzo na raz sobie zaserwowalam to nic nie powinno sie stac?

Myślę, że zwyczajnie zmęczyłaś się. Tym bardziej, że przez 3 miesiące oszczędzałaś się, a obecnie nasz organizm pracuje za dwie osoby;) Ja ostatnio wyciągam męża na dłuższe wieczorne spacery. Jeśli się zmęczę to robię przerwę lub zwalniam. Po takim spacerze lepiej mi się zasypia. Myślę, że w Twoim przypadku najlepiej na wizycie skonsultować się z lekarzem jakie formy ruchu byłyby odpowiednie.

A tak swoją drogą czy któraś z dziewczyn brała lub bierze udział w zajęciach dla kobiet ciężarnych (fitness, zajęcia na basenie itp.)? Jak wyglądają takie zajęcia? Mam zamiar zapisać się jak pójdę na zwolnienie, bo w tym momencie wszystkie zajęcia, które znalazłam są w godzinach mojej pracy.

Dziewczyny oglądacie Grę o Tron? Ja dzisiaj od rana w kółko słucham muzykę z wczorajszego odcinka, świetny był. I tak sobie muszę dotrwać w pracy do 13:20 do wizyty u lekarza, ale niczego niesamowitego po tej wizycie się nie spodziewam.
Gra o tron! Wiadomo:)
Muzyka faktycznie super.
Udanej wizyty. Miłego wtorku wszystkim :)

hej laski, ja nocke mialam taka wzgledna, tylko raz na siku wstalam o 4-ej a potem usnac nie moglam...bola mnie piersi, ale coraz mocniej aha i nic nie przytylam od ostatniej wizyty...to dobrze czy zle?

Nie masz co się przejmować, że nie tyjesz tym bardziej, że pisałaś wcześniej o mdłościach i wymiotach. Ja na początku ciąży schudłam 1,5kg i dopiero teraz odzyskałam 0,5kg. Lekarz powiedział, że nie mam się co przejmować wagą, tym bardziej że największy wzrost jest później i widocznie u mnie jest to genetyczne, bo moja mam też w każdej ciąży mało tyła - od 6 do 10 kg, a była dużo szczuplejsza ode mnie.

Nie masz co się przejmować, że nie tyjesz tym bardziej, że pisałaś wcześniej o mdłościach i wymiotach. Ja na początku ciąży schudłam 1,5kg i dopiero teraz odzyskałam 0,5kg. Lekarz powiedział, że nie mam się co przejmować wagą, tym bardziej że największy wzrost jest później i widocznie u mnie jest to genetyczne, bo moja mam też w każdej ciąży mało tyła - od 6 do 10 kg, a była dużo szczuplejsza ode mnie.
ja od poczatku ciazy schudlam 4 kg potem przytylam 80 dag i od tej pory waga stoi w miejscu

Pytanie z gatunku naiwnych: przeszlam wczoraj 4 km piechota czy to moze zaszkodzic?
Ogolnie mialam zalecenie sie oszczedzac i tak robilam przez 3 pierwsze miesiace. Teraz czuje przyplyw energii i niby juz jest bezpieczniej. W tej ciazy nie mialam zadnych niepokojacych objawow (ale jest zagrozona przez wczejsniejsze straty).
Po spacerze bolalo mnie podbrzusze i czulam sie wypluta. To moglo byc wiecej niz 4 km (5?)...ale teraz juz ok. Chyba poza tym ze za duzo na raz sobie zaserwowalam to nic nie powinno sie stac?
Mnie tak D przegonił na początku ciąży, to musiał być jakiś 8 tydzień, czy coś w ten deseń. Kurde, nie powiedział mi gdzie idziemy. Myślałam, że go wtedy zatłukę, bo po tej przebieżce naprawdę mocno mnie brzuch bolał. On kompletnie nie ma wyczucia co powinnam, a co nie w ciąży. jemu się wydaje, że jak brzuch nie jest bardzo duży, to przecież można wszystko. Ech... No w każdym razie brzuch mnie potem bolał, ale przeszło i nic się nie stało. Myślę, że Tobie też nic nie będzie zwłaszcza, że sama czujesz przypływ energii.

wiem, dziecko wazy bardzo malo, ale chodzi mi wage wod plodowych itp, czy w 15 tygodniu juz powinnam przybierac czy nie
Ale jeśli Ty przed ciążą miałaś wyższe BMI, to bardzo dobrze, że nie tyjesz. Im wyższe BMI przed ciążą tym mniej powinnaś przytyć.
Tu masz:
http://cdn4.poradnikzdrowie.smcloud...y-w-zaleznosci-od-bmi-przed-ciaza_3374035.jpg

Dziewczyny oglądacie Grę o Tron? Ja dzisiaj od rana w kółko słucham muzykę z wczorajszego odcinka, świetny był. I tak sobie muszę dotrwać w pracy do 13:20 do wizyty u lekarza, ale niczego niesamowitego po tej wizycie się nie spodziewam.
Nie oglądam. Widziałam pilota i się zraziłam, bo jakiś taki seksistowski.

Kciuki za wizytę

Myślę, że zwyczajnie zmęczyłaś się. Tym bardziej, że przez 3 miesiące oszczędzałaś się, a obecnie nasz organizm pracuje za dwie osoby;) Ja ostatnio wyciągam męża na dłuższe wieczorne spacery. Jeśli się zmęczę to robię przerwę lub zwalniam. Po takim spacerze lepiej mi się zasypia. Myślę, że w Twoim przypadku najlepiej na wizycie skonsultować się z lekarzem jakie formy ruchu byłyby odpowiednie.

A tak swoją drogą czy któraś z dziewczyn brała lub bierze udział w zajęciach dla kobiet ciężarnych (fitness, zajęcia na basenie itp.)? Jak wyglądają takie zajęcia? Mam zamiar zapisać się jak pójdę na zwolnienie, bo w tym momencie wszystkie zajęcia, które znalazłam są w godzinach mojej pracy.
Ja chcę chodzić na jogę dla ciężarnych, ale na to można zdaje się dopiero od 20 tc, czy jakoś tak. Chodziłam w pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona.

reklama
Ja chcę chodzić na jogę dla ciężarnych, ale na to można zdaje się dopiero od 20 tc, czy jakoś tak. Chodziłam w pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona.

Też myślałam o jodze, ewentualnie zajęcia w wodzie:) Właśnie nie znalazłam nic na temat od którego tygodnia można się zapisać tylko, że trzeba mieć zaświadczenie od ginekologa, że nie widzi przeciwwskazań do ćwiczeń.

Do góry